Filmek

Legjobb filmek 2018-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
Nekem közöm van a világhoz - Ganczaugh Miklós festőművész
#21641

dokumentum

A filmben egy egész valóját – életvitelét, gondolkodásmódját, művészetét-betöltő Isten hívő ember portréja bontakozik ki. Önvallomás, de egyben értő művésztársak és... több»

A székely gyémánt – A korondi aragonitcsiszolás története
#21642

dokumentum

Korond a székelyföldi kerámiaművészet fellegvára, azt azonban kevesen tudják, hogy a község határában, a Csiga-domb mélyéről a Kárpát-medence legkülönlegesebb ásványvize tör... több»

#21643

horror

Amikor a Pine Hills nyári tábor vezetői előkészítik a tábort a következő szezonra, hirtelen megjelenik egy bajba jutott fiatal nő, aki azt állítja, egy titokzatos lény minden... több»

Diktátorok kézikönyve
#21644

dokumentum

Észak-Koreát ma a legdiktatórikusabb, legjobban ellenőrzött országként tartják számon világszerte. Az elnyomó rendszer alapjait az 1948-ban hatalomra jutott Kim Ir Szen vetette meg, aki... több»

Harc közben eltűnt
#21646

játékfilm

Miután Searing közlegény beszorul egy bombatalálatot ért épület romjai alá, az életben maradásért meg kell küzdenie a saját démonjaival. több»

#21647

dráma

John, a New Orleans-i tengerészgyalogos életét kockáztatva küzd a Karina hurrikán 244 túlélőjéért, akik csapdába estek egy épületben. Megtörtént események alapján. több»

Rendező: Adetoro Makinde

Vad Peru: Harc az életért
#21648

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

Az amazóniai esőerdőtől az Andok láncain át a mindig szomjas Parti-sivatagig Peru a Föld egyik legsokszínűbb és fajokban leggazdagabb országa – tele nyüzsgő élettel és váratlanul... több»

#21649

Két munkás egymásba szeret, miután váratlanul bezárják azt az üzletet, ahol dolgozni szerettek volna.

Plakátmagány
#21650

dokumentum

A film a magyar plakátművészet történetének azt a korszakát mutatja be, melyet sokan a műfaj utolsó aranykoraként tartanak számon. Ez nagyjából a 80-as évekre tehető. Ekkor ugyanis... több»

#21651

dokumentum

A film megeleveníti Emmett Till 1955-ös meglincselését Mississippi-ben, miközben bejárja azokat a helyeket ahol az események történtek. több»

#21652

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

Extrém iskolák
#21653

dokumentum

A műsor a legkülönlegesebb iskolákat mutatja be szerte a világon kicsi és nagy nézői számára. A három részes sorozat 8 és 17 év közötti fiatalokat kísér végig egy átlagos... több»

Dodók hősei
#21654

dokumentum

Történetek a világ minden tájáról nehéz helyzetben levő állatokról és bátor férfiakról és nőkről, akik mindent megtesznek, hogy segítsenek rajtuk. több»

Rózsa Miklós a filmzenekirály
#21655

dokumentum

A háború kitörése Kordáékkal együtt az Egyesült Államokba kényszeríti, ahol végül Rózsa megállapodva éli filmzeneszerzőként életét. Óriási karriert befutva 1945-ben kap... több»

Így látták ők – szemtanúk Hamvas Béláról
#21656

dokumentum

A filmben még élő (kivéve Dúl Antalt, aki idén februárban hunyt el) szemtanúk mesélnek Hamvas Béláról, olyanok, akik személyesen ismerték őt vagy mint családtag, vagy mint... több»

A föld nyeli el
#21657

dokumentum

A kárpátaljai Aknaszlatina, az egykori neves bányászváros, mára a pusztulás szélére került. Az immár évtizedek óta elhagyott sóbánya miatt szaporodó földbeomlások magát a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

#21658

horror

Rosszindulatú szellemek tartanak rettegésben egy családot, akik paranormális tevékenységekkel foglalkozó szakértőkhöz és egy elfásult paphoz fordulnak segítségért.

#21659

dokumentum

A film egy különleges fegyveres csapat mindennapjaiba enged bepillantást, amelynek tagjai mindent megtesznek, hogy gátat szabjanak az egyre nagyobb mértéket öltő és egyre nagyobb... több»

Rendező: Maria Wilhelm

#21660

NA I Am Khama  (2019)

animáció

Egy zseniális afrikai király, akinek országát gyarmatosították az angolok 1895-ben, támadást indít Anglia ellen. Elég bátorsága van ahhoz, hogy megfenyegesse a gyarmatosító... több»