Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Férfi és nő
#68981

játékfilm

"Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt." Ezt az alapfelvetést követve válogatták egy csokorba Karinthy Frigyes műveit,... több»

Rendező: Bán Róbert

Tükör - Karácsonyi vallomások (Tükör - Karácsonyi vallomások)
#68982

dokumentum

Egy szék elindul Budapesten, betér boltokba, intézményekbe, megáll utcasarkokon - vagyis találkozik emberekkel, akik egy rövid ideig megpihennek ezen a széken. Lehetőségük nyílik arra,... több»

Kísérleti fogház
#68983

dokumentum

A baracskai fogházban, ahol zömmel közlekedési balesetek gondatlan okozói vannak elítélve, 1970-ben új, demokratikusabb módszereket vezettek be a foglyokkal való bánásmódban,... több»

Rendező: Zombori Katalin

Élhetnének...
#68984

dokumentum

A dokumentumfilm a Gyermekrák Alapítvány támogatásával készült. Bemutatja azt a küzdelmet, amelyet a rákos gyermekek és családjaik vívnak a gyilkos kórral. Az egészségügyi... több»

#68985

dokumentum

Lungau környékét az osztrák Szibériának is nevezik. A magas hegyek övezte tájnak rendkívül változatos az állat- és növényvilága. A legkülönbözőbb állatfajoknak kell... több»

Rendező: Waltraud Paschinger

Szereplők: Cornelius Obonya

Perújrafelvétel
#68986

játékfilm

Nagyvárad, a Pece-parti Párizs. Ide érkezik a 24 éves Ady Endre, hogy ebben a forrongó, arcát kereső városban, rögtön magára vonja a figyelmet. Szerkesztőségek, éjszakai élet,... több»

Gyermekfilmek - Július 21
#68987

-Gusztáv: Gusztáv vadászik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A pelikánmadár Rendező: Horváth Mária, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: A három fonóleány Rendező: Höel... több»

Mediterráneum
#68988

dokumentum

Franciaország ugyanannyira mediterrán ország vajon mint Görögország vagy Spanyolország? A kétely indokolt. Az ország, mely a L'Isle de France-nak nevezett kis térségből fejlődött ki,... több»

Illényi Katica Jubileumi Koncert
#68989

dokumentum

Illényi Katica február 17-én ünnepelte születésnapját és pályafutásának 25. évfordulóját. Ezen a napon adott Jubileumi koncertet, amelyben egy egyedülállóan színes életművet... több»

Homo faber - A kézműves: Szűcsmesterek
#68990

dokumentum

"Megtanultam ezt a mesterséget és nem is bánom. Semmilyen mesterséget nem szeretek úgy, mint a szűcsséget. Nem tiszta munka, nehéz is, de ezt szeretem én. Amíg az ember ért valamit, meg... több»

Rendező: Kis Klára

Szereplők: Bartos János

Mándy Iván
#68991

dokumentum

Mándy Iván, a XX. századi magyar próza mestere vezeti körbe a nézőt titkokkal teli, varázslatos városában: Budapesten. Cukrászdák mélyén, körutak forgatagában kelnek életre a... több»

Rendező: Dömölky János

#68992

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

A medve
#68993

NA A medve  (2007)

játékfilm

A medve főhőse egy anyagi gondokkal küszködő fiatal özvegy. Életét csak idős lakájával osztja meg, miközben hitelezői egyre csak zaklatják. Ezt követi A dohányzás... több»

#68994

dráma

A film az emberkereskedelem áldozatává vált Ameena sorsát követi nyomon. A történet valós alapokon nyugszik. több»

Nős tények
#68995

dokumentum

Végre egy természetfilm, mely kizárólag a nőstényekre fókuszál! Gyilkos túlélési stratégiák, lenyűgöző párosodási rítusok, megdöbbentő anyai ösztönök. Ezek a lányok... több»

József Attila: Óda (József Attila: Óda)
#68996

1933-at írunk. A helyszín Lillafüred. József Attila írókongresszuson vesz részt a Kastélyszállóban. Egy eddig ismeretlen színésznő láttán írja meg a világirodalom egyik... több»

#68997

vígjáték

Madeát a bíróság közmunkára ítéli, akinek eltökélt szándéka, hogy Bam nénikéjével és Joe bácsikájával megpróbálja megmenteni a Moms Mabley ifjúsági központot a... több»

A Nobel-díjas hadifogoly
#68998

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

A Nézőpont Váltás
#68999

"Az eddig felvett anyagaimból készült montázs effektekkel, zenével, feliratozással. A történet a reggeli ébredéssel indul, és innen indul útjára, lényege, hogy humoros részekkel... több»

Rendező: Dubniczki Csilla

#69000

dokumentum

A halál közeledtével a hátralévő feladatok megoldása egyre sürgősebbé válik. Ezt érzékelik a Mignon nővérek is, akik békét kötnek egymással, hogy harcolni tudjanak a rák ellen,... több»

Rendező: Carlos Mignon