Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69001

NA Magic Phone  (2016)

rövidfilm | vígjáték

A sorozat számos informatikai trükköt ismertet, melyeket alkalmazva elkápráztathatjuk ismerőseinket és barátainkat. Ebben az epizódban "telefonos kütyülés" folyik, azaz olyan... több»

A Szőke I-II.
#69002

dokumentum | életrajzi

A Szőke. A független filmes Rendező, a Roncsfilmes Színész, a Tilos Rádió moralizáló speakere, a Fábry-Showder groteszk Televíziós Szőkéje, a pszichológus masszőr... Aki figyel... több»

Rendező: Wisinger János

Szereplők: Szőke András

Shi Dun Ci Ke
#69003

akció

A film cselekménye néhány bérgyilkos és az eltűnt arany körül bonyolódik.

Nincs asztalom, sem székem
#69004

dokumentum

A Hortobágyon ma még nyomokban fellelhető, hagyományos életformákat mutatja be a film. A csikósok és pásztorok életét, személyes életutakat és közös élményeket idéznek fel a... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Az élet dolgai
#69005

animáció | kísérleti film

Az élet dolgai: szellemi, hétköznapi, természeti.Az animációs trükkökre épülő vizuális rövidfilm emblematikusan ezt jeleníti meg.

Angelina Balerina: A vendégszereplés
#69006

animáció

Angelina és társai vendégszereplésre utaznak Miss Lilly szülőhazájába. A kislányok lépnek majd föl a Dakóviai Táncfesztivál nyitóünnepségén. Angelina, akit Lilly néni az... több»

A közönség a tükröm...
#69007

életrajzi

A színművész megkapó őszinteséggel vezet végig bennünket hosszú – megpróbáltatásokkal, eltiltásokkal, kalandokkal tarkított – pályáján, mely a harmincas évek elején... több»

Rendező: Hegyi Béla

#69008

NA Trans Youth  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm néhány austini transznemű fiatalt mutat be.

Rendező: Rebecca Adler

A Kern...
#69009

NA A Kern...  (2002)

dokumentum

Dokumentumfilmünk egy izgalmas riport révén az alkotások tükrében mutatja be a már serdülőkorában közkedvelt sztárrá vált színművész gazdag pályafutását.

Rendező: Sipos István

Szereplők: Kern András

Santostól Sántosig
#69010

dokumentum

2007 májusában, az Ibero-Amerikai Héten egy brazil zenekar érkezett Pécsre. Az együttes rendhagyó módon a városi koncert mellett Baranya és Somogy megyei falvakba, Besencére,... több»

Rendező: Bencsik Róbert

Fazekasság I. - Az edénykészítés gyakorlata
#69011

dokumentum

A film bemutatja a fazekasmesterség három alapvető ágát, a fazék-, a tál- és a korsókészítés technikáját, valamint a fazekas, a tálas és a korsós mesterek által készített... több»

Rendező: Tari János

A tolvaj és a bírák
#69012

játékfilm

A Nyitott könyv Csák Gyula három novelláját mutatja be: Remek, Hagyaték, Pereskedők. A szerzővel Dorogi Zsigmond beszélget.

Az úr elköszön
#69013

dráma | rövidfilm

Az idő tájt, minden ok nélkül, az az ötletem támadt, hogy valamiképpen, mégpedig a lehető legundorítóbban tönkreteszem az életemet.

#69014

NA Intrinsecus  (2017)

(1)

rövidfilm | thriller

Két jóbarát vitája egy hotelszobában, amely során kiderül, hogy a történetek és az emlékek nem ugyanazt a verziót mondják el a közelmúlt eseményeiről.

Az ördögszántotta hegy
#69015

dokumentum

A Villány melletti nagyharsányi hegyről az a legenda járja, hogy maga az ördög szántotta fel. Az érdekes módon ferdén egymáson fekvő sziklarétegek repedéseiben - miután... több»

Rendező: Sáfrány József

Jóga
#69016

NA Jóga  (1999)

dokumentum

A film egy Magyarországon rendezett nemzetközi jógatábor vezetőjét és résztvevőit megszólaltatva válaszol a kérdésre, hogy valójában testgyakorlás, filozófia vagy életmód-e a jóga?

Rendező: Lázár Ádám

Találkozás
#69017

rövidfilm

A mogorva nagymama és kiskamasz unokája kettesben élnek egy erdei házban. A kislány még soha nem találkozott az édesapjával. Egy nap a nagyanyja közli vele, hogy az apja hamarosan... több»

Csúnya betegség
#69018

dokumentum | életrajzi

"Ártatlan, kedves szenvedély ez, bár ép ésszel nehezen fölfogható. Hogy miért első a vasút, és csak aztán jönnek a nők. De épp ez az elragadó benne: hogy tisztán, érdek és indok... több»

9 érv 9 év - Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál
#69019

zenés

A Győri Tavaszi Fesztivál legrangosabb eseménye a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál, mely 2008-ban kilencedszer került megrendezésre. Ez az ütőhangszeres seregszemle egyedülálló... több»

Mese
#69020

NA Mese  (1999)

rövidfilm

Két testvérről szól a mese, akik gyermekkorukban együtt játszottak a végtelen erdőben. Az egyikük később meghalt, a másikuk pedig favágóként élte a mindennapjait, míg egyszercsak... több»

Rendező: Komár István