Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69081

életrajzi

A munkanélküli Nonato úgy dönt, hogy látványosan fog tiltakozni a rossz gazdasági helyzet ellen, és elrabol egy repülőgépet. A pilóta szemei előtt csak egyetlen cél lebeg, hogy... több»

Rendező: Marcus Baldini

#69082

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Egy New Yorkban élő édesanya beépül a helyi maffia közé, hogy az FBI-nak szivárogtasson belső információkat.

Sülve-főve
#69083

szatíra

Két hússzállító munkás rájön, milyen előnyös, hogy egyikük rém sovány, a másikuk szörnyen kövér: a súlykülönbségen alapuló csel révén rengeteg húst lopnak ki a... több»

#69084

háborús

A második világháború idején játszódó katonai kalandfilmben az amerikai hadsereg egy afroamerikai katonáiból álló kis, speciális osztagot nem hivatalos mentőakcióra küld az... több»

Rendező: Steven Luke

Szereplők: Hiram A. Murray

Olimpia azték földön
#69085

rövidfilm

Az ősi indián új tűz szertartás felidézésével kezdődik a nyitó ünnepség a mexikói piramisok tövében. Először az olimpiák történetében nő viszi fel a fáklyát a stadionban... több»

Rendező: Csőke József

#69086

NA Fene  (2018)

horror | rövidfilm

Egyedül állsz a hóban, távol mindentől és mindenkitől. A távolban egy fekete alak tűnik fel, és egyre csak közeledik. Lemerevedsz. A sorsodra maradtál... több»

Rendező: Mile Tibor

Szereplők: Mile Tibor

Nyúlkenyér
#69087

játékfilm

1944. márciusa. A németek megszállták az országot. A kommunista bányászok újabb akcióra készülnek...

Nekem közöm van a világhoz…
#69088

dokumentum

Ganczaugh Miklós festőművész. A filmben egy egész valóját – életvitelét, gondolkodásmódját, művészetét-betöltő Isten hívő ember portréja bontakozik ki. Önvallomás, de... több»

Rendező: Mohi Sándor

Ezüstlakodalom – Utójáték a Szentivánéji álomhoz
#69089

vígjáték

Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának utójátéka Benedek Marcell tollából, melyben megtudhatjuk, mi történik a szerelmespárokkal és a darab szereplőivel 25 évvel később.  több»

#69090

Három összetartó fivér édesanyjuk temetésén szembesül azzal, hogy egyikük törvényen kívüli gyermek, akinek az apja egy náci SS tiszt. A gond csak az, hogy nem tudják melyikük a... több»

#69091

dráma

Celess és Tina sikeres gold-diggerek, ám van egy olyan közös titkuk, amely akár magával is ránthatja őket. több»

Devil
#69092

NA Devil  (2016)

dráma | misztikus | thriller

Egy német tizenéves fiút a tengerentúlra küldenek, hogy kémkedjen az amerikaiak után a II. világháború idején. több»

Rendező: Dennis Gansel

Szereplők: Veronica Ferres

A Rigoletto Kvartett Zebegényben
#69093

zenés

A zebegényi Szőnyi házban vendégeskedtek 1977 nyarán a Rigoletto kvartett énekesei: Kalmár Magda, Takács Klára, Kelen Péter és Sólyom-Nagy Sándor. Czigány György mikrofonja... több»

Amikor az időjárás megőrül
#69094

dokumentum

Az Amikor az időjárás megőrül című dokumentumfilm az ENSZ 2015-ben összehívott, a klímaváltozás okait, ill. a problémára elkészült megoldási tervek ismertetését megcélzó... több»

#69096

NA Pepel  (2013)

dráma | thriller

Szovjetunió, 1938. Egy vonatfülkében találkozik a tolvaj Szenyka Pepel és a Vörös Hadsereg századosa, Igor Petrov, akit letartóztatás fenyeget. A vöröskatona előtt váratlan... több»

I Feel Fine
#69097

NA I Feel Fine  (2016)

dráma

1980, Glasgow. A kamasz, drogtól zavarodott elméjű Johnny White alatt megrezeg a léc, amikor a hatóságok egy olyan bűneset elkövetésével vádolják meg, melyben nem bűnös. Egy... több»

Gigászok csatája: Cápa bálna ellen
#69098

dokumentum

Ryan Johnson tengerbiológus kamerája a közelmúltban egy drámai és meghökkentő eseményt rögzített: a ritka felvételen egy fehér cápa megtámad és megfojt egy púpos bálnát. Miként... több»

Holdraszállás - és ami mögötte van
#69099

dokumentum

Brian Cox és Dara O Briain professzorok az Egyesült Államokba indulnak, hogy felfedjék a NASA három nagy űrkikötőjének titkait, melyek 50 évvel ezelőtt lehetővé tették az Apollo... több»

Az ítélet
#69100

NA Az ítélet  (2000)

dokumentum

Visky Ferenc erdélyi református lelkészt az 1956-os események után államellenes felforgató tevékenység miatt 22 év börtönre és teljes vagyonelkobzásra ítéli a román kommunista... több»