Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Seychelles puzzle
#69101

dráma | játékfilm

Gary, a kissé ügyefogyott amerikai üzletember tengerimalacával Seychelles-re akar utazni, hogy apja öröksége után nyomozzon, de véletlenül Magyarországon köt ki. Pénz hiányában... több»

Utunk a Marsra a SpaceX
#69102

dokumentum

A ’Mars – Utunk a vörös bolygóra’ c. sorozat első évadában izgalmas tudósításokat láthattunk az Elon Musk alapította, egy leendő marsi misszió előkészítésén dolgozó SpaceX... több»

A szék
#69103

NA A szék  (1978)

(1)

animáció

A kisfilm főszereplője egy régi kort idéző, faragott szék. A kidobott, elhasznált bútordarab elindul világot látni a nagyvárosi forgatagban. Az elmúlás hol fájdalmas, hol finom... több»

Rendező: Cakó Ferenc

Egyvezérszavas védelem
#69104

kísérleti film

"Egy hatalmas semmisítő erőt fogunk aktivizálni, kérek mindenkit a legteljesebb tiszta szándék felindítására."(Igor Buharov-Ivan Buharov)

A kengurukirály
#69105

dokumentum

Ausztrália kiégett középső vidékein nemcsak az emberek, de a kenguruk is alaposan megszenvedik a természet ostorcsapásait. Ráadásul az itt élő erszényeseknek az egyre gyakoribb... több»

#69106

NA Pánik  (1978)

animáció

Filmio

A filmben egyszerre jelenik meg a sci-fi képregények népszerű mitológiája és a katasztrófafilmekből ismerős King Kong szörnye. Több más művéhez hasonlóan a rendező optimizmusa a... több»

Felhővadászok
#69107

animáció

Kiszáradt kút, hajóroncsok - egy letűnt civilizáció emlékei.

Rendező: Riedl Katalin

#69108

akció | dokumentum | dráma | kaland

A történet öt halászról szól, akik próbálnak a munkájukból megélni a szigorodó törvényi feltételek, a magas költségek és az olcsóbb élelmiszerek versenye szorításában. több»

Rendező: Mischa Hedges

Vulkán
#69109

NA Vulkán  (2018)

vígjáték

Sorozatos furcsa véletlenek következtében Lukas, az EBESZ katonai missziójának tolmácsa a dél-ukrán sztyeppén lévő távoli városban reked. Egy színes, helyi lakosnál, Vovánál... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 2
#69110

-Gusztáv: Gusztáv nyaralója Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Prücsök Rendező: Jankovics Marcell, Horváth Mária-Száz éve történt: Híveim, Magyarok! Rendező: Szoboszlay... több»

Auguszta szerelmeslevelet ír
#69111

animáció

Varga Csaba világhírű gyurmasorozatának egyik epizódja. Nem könnyű egy szerelmeslevelet összeeszkábálni, Augusztának pedig láthatóan különösen nagy erőfeszítésébe kerül.

Rendező: Varga Csaba

Jamie egyszerű és gyors karácsonyi kajái
#69112

dokumentum

Akárcsak a hétköznapi fogásokhoz, a karácsonyi menü elkészítéséhez is mindössze öt hozzávalót használ fel Jamie, bizonyítva, hogy a fantasztikus ételek nem a végtelen... több»

Hetedíziglen
#69113

dokumentum | életrajzi

Az '56-os szabadságharcban elárvult fiúk-lányok ma már nyugdíjas korúak, egész életükön keresztül hetedíziglen sújtotta őket a megtorlás kegyetlensége. Filmünkben négy sorsot... több»

Rendező: Mohi Sándor

Tisztaberki tragédia
#69114

dokumentum

A cigányok egy csoportja kivégzi a falu legerősebb emberét.

Rendező: Erdélyi János

#69115

dokumentum

1981-ben az NDK-ban meghozták az utolsó halálos ítéletet. Az elítélt Werner Teske Stasi tiszt volt, aki azt tervezte, hogy nyugatra szökik. több»

A kőbaltás ember - Érdi medvevadászok
#69116

dokumentum

Az ismeretterjesztő filmben az érdi Fundoklia-völgyben talált régészeti kincseknek és leleteknek ismertetésére fókuszál. Az 1969-ben fellelt, a neandervölgyi ember nyomait bizonyító... több»

Rendező: Gauder Áron

Algéria színei
#69117

dokumentum

Kalandos utazás a Szahara szívében, amely megmutatja a máig titokzatos és felfedezésre váró észak-afrikai ország természeti szépségeit, ízelítőt ad kultúrájából és... több»

#69118

dokumentum

A dokumentumfilm az ökológiai tudatosság kérdéskörét járja körül, a természet tiszteletét és védelmét állítja szembe az iparosítással és a materializmussal.

Rendező: Mohamed Hussain

Polgár Judit 40 – A sakk királynője
#69119

dokumentum

Polgár Judit a legsikeresebb női sakkozó a sportág történetében. A filmben kötetlenül mesél a kezdetekről, a későbbi sikerekről, miközben pályatársak, rokonok, ellenfelek is... több»

Kint és bent
#69120

dokumentum

A magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat prevencióját elősegítő programokat foglal magába. A rehabilitációs program... több»

Rendező: Domokos János