Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Szétszakítva – Egy család története
#69281

dráma

Berlin 1938. Richard Kornitzer sikeres bíró, a felesége, Claire pedig saját reklámcéget vezet. Sosem számított, hogy Richard zsidó - mostanáig. Amikor Richardot elfogják, úgy... több»

Izland, a hasadó sziget
#69282

dokumentum

A sokévnyi munkával Izlandon forgatott nagyszabású természetfilm nem a szokásos klisékre, hanem a sziget rejtőzködő és csak nehezen lefilmezhető élővilágára fókuszál.Végig... több»

Rendező: Török Zoltán

Vége
#69283

NA Vége  (2006)

dráma | rövidfilm

Hősünk élete romokban. Mi mást tehetne: megtervezi saját halálát. És nem is akárhogy! Csakhogy, menet közben a gondosan megtervezett gépezetbe porszem kerül...

Rendező: Borsos Miklós

Szereplők: Inotay Ákos

Perfidious
#69284

NA Perfidious  (2017)

akció | thriller

A film története szerint egy politikától inspirált író magánynomozásba kezd, miután mggyilkolják cseh származású menyasszonyát. A kutakodás eredményeként valami olyasmira derít... több»

#69285

dráma | thriller

Öt fiatal srác fantasztikus kalandra indul Dél-Amerikában, hogy felkutassanak egy titokzatos gyógyítót. több»

Termiklovagok
#69286

dokumentum

Magasan a brazil égbolton három magyar siklóernyős küzd a barátságtalan trópusi termikekkel. Világrekordot akarnak dönteni, úgy ahogy még soha senkinek sem sikerült: csak átlagos... több»

Rendező: Török Zoltán

#69287

animáció

Egy derűsnek ígérkező reggelen beborul az ég az Elhagyatott Rét felett, és esni kezd. A kuflik a kupac tetejéről aggódva figyelik, mint emelkedik lassanként a víz, sorban elöntve... több»

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül V.
#69288

Mérhetetlen (Cziráki Gergely, 8')Termosz érkezése, jelenléte, eltűnése (Hegedűs 2 László, 7')Mercy (Én ezzel mondom el) (Jávor Bence, 7')Hajnali beszéd (Medgyesi Gabriella, 13')A... több»

2003 November
#69289

kísérleti film

A film egy fiatal lány vallomása a novemberi Budapesten. Egy valós naplón alapszik, amely az interneten íródik, mindenki által elolvasható, szerzője azonban ismeretlen. Egyedül a... több»

Rendező: Nagy Dénes

Szereplők: Kassai László, Tornyi Ildikó

#69290

NA Kőbárka  (2017)

dokumentum

„Elgondolkodtató, hogy a szobrász mesterség eszköztára a szoborkészítés több ezer éves története során szinte semmit sem változott. Ebben az ósdi szellemi »műhelyben« érzem... több»

Rendező: Szalay Péter

Kíváncsiság
#69291

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A Faragó...
#69292

dokumentum

Faragó Géza szerteágazó művészi pályájának csúcsa kétségtelenül a századelőn felvirágzó plakátművészet és a színpadi látvány és jelmeztervezés. Az első magyar film... több»

Rendező: Moldoványi Judit

Matuska
#69293

NA Matuska  (2008)

dokumentum | életrajzi

Matuska Szilveszter szülőfalujának, Csantavérnek hírhedt alakja, akit az első magyar terroristának tartanak világszerte. Számos rejtélyes történet társul személyéhez, de hogy melyik... több»

Rendező: Szász Csongor

A cigányok papja
#69294

dokumentum

Lankó József plébános immár huszadik éve lelkész a mintegy 1100 lelket számláló Baranya megyei Alsószentmártonban. Az egykor sokszínű nemzetiségi faluban a hetvenes évektől már... több»

Rendező: Váry Lia

Álomhotel - Vietnám
#69295

kaland | romantikus

Nora, a kínai konkurencia megbízásából érkezik a szállodába, hogy a maga javára fordítsa egy, a Markus által megpályázott földterület, elbírálását. Nora, aki rideg... több»

Rendező: Otto Retzer

Hungária koncert
#69296

dokumentum

"Volt egyszer, hol nem volt egy csodálatos ország, HUNGÁRIA. 1980 derekán Fenyő Miklós, Dolly, Szikora Róbert, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula csaptak egy nagyon nagy ROCK AND... több»

Rendező: Antók Tamás

Délután 5-kor
#69297

vígjáték

A centenáriumi Tolnay Klári sorozat következő darabja egy tüneményes vígjáték 1965-ből szórakoztató színészi alakításokkal és szellemes forgatókönyvvel. Ágnes, a Fazekas-ház... több»

Rendező: Seregi László

Szereplők: Tolnay Klári, Ráday Imre

Az erdélyi szász kultúra nyomában (Az erdélyi szász kultúra nyomában)
#69298

dokumentum

A szászok távozásával gazdasági, társadalmi, kulturális űr keletkezett Erdélyben. Felbillent az évszázadok alatt kialakult etnikai egyensúly. A sorozat egy gazdag kultúra... több»

Blanka
#69299

NA Blanka  (1999)

dokumentum | életrajzi

Kozma Blanka egy szabolcsi cigánytelepen született, átélte népe nyomorúságát, kitaszítottságát. Azért tanult, azért végezte el az egyetemet, hogy a cigányság érdekeit mindenfelé... több»

Bibliothéque Pascal
#69300

A Bibliotheque Pascal című dráma a 41. Magyar Filmszemle fődíjas alkotása.