Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A három jószívű rabló
#71481

játékfilm

Kardemon csodálatos város. Természetes hát, hogy a három hangszer nélkül maradt muzsikus, a három botcsinálta rabló, Jaszper, Kaszper, Jonathán ott üti fel tanyáját. Kellemes helynek... több»

Egy este Tolnay Klárival
#71482

életrajzi

Egy színésznő kettős élete. Hogyan is van ez a furcsán csodálatos, megkettőzött állapot, melyben már nem is lelhető fel a határvonal szerep és alakítás, színészi és emberi... több»

Rendező: Bozó László

Szereplők: Tolnay Klári

Etyeki Kezes-lábos
#71483

dokumentum

2003. szeptember 27-én nagy sikerrel zajlott le az Etyeki Kezes-lábos kézműves gasztronómiai fesztivál. A kulturális eseményen számos kiállító kóstoltatta portékáit a sajtoktól, a... több»

#71484

NA Flat 6b  (2016)

horror | rövidfilm

Julia elvállal egy munkát egy titokzatos cégnél, de nem azt kapja, mint amire számított. több»

Hazatérő képek
#71485

dokumentum

Kása Béla több mint két évtizeden át fotózott Erdélyben. Egy gazdag válogatással útnak indul és felkeresi a képeken szereplő parasztembereket, cigány, magyar és román... több»

Rendező: Magyar N. Attila

A Székely gyors nyomában
#71486

dokumentum

A székely gyors 800 zarándokot visz Budapestről Csíkszeredába, a búcsúra. Pünkösd vasárnapján a zarándokvonat elindul Csíkszentdomonkosról, hogy a Gyimesek völgyén keresztül... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

#71487

dráma

Móricz Zsigmond önéletrajzi ihletésű története a 20-as években játszódik. Dús Péter szobrászművész feleségül veszi az ünnepelt színésznőt és nászútra mennek. Az út során... több»

Talán egy kissé túlságosan kimért és feszes a történet, így nagyon sok türelem kell már eleve ahhoz, hogy megérje kivárni, amíg egyáltalán valami kibontakozik a cselekményből. De a legnagyobb problémám a filmmel mégsem ez, hanem talán az, hogy az alakítások valami... több»
Szemben a maffiával
#71488

dokumentum

Az olajszőkítés a rendszerváltás krimije volt. Az addig csak kalandfilmekben látott, bőröndnyi pénzhalmokkal és a titokzatos, máig felderítetlen gyilkosságokkal. És el ne... több»

A nap szerettei
#71489

dokumentum

A Magyar Állami Balettintézet 1979-ben végzős osztálya úgy döntött: együtt maradnak és társulatot alapítanak, lemennek a Győri Nemzeti Színházhoz, vezetőjüknek felkérik Markó... több»

Rendező: Jászi Dezső

Égszakadás, földindulás
#71490

dokumentum

Tomboló hurrikánok, mindent elsöprő tornádók és bibliai méretű áradások: 2008-at a katasztrófák valaha volt legszörnyűbb éveként emlegetik világszerte. A kutatók szerint ahogy... több»

#71491

dokumentum

A szervezett bűnözés elleni törvény elfogadásával a jakuzabandák és tagjaik száma csökkenni kezdett. Egy oszakai jakuzafőnök szerint mindez az emberi jogok megsértése.

JazzLand Cserfő - Oláh Szabolcs
#71492

zenés

Egy olyan formációt láthatunk, akik a magyar fiatal jazz generációt képviselik, de az előadásmód, az érzékenység amivel a szerzeményekhez nyúlnak a nagyokat meghazudtolóan virtuóz.... több»

Rendező: Seregély István

Chili Poker suli
#71493

Magyarországon egyre többen pókereznek és egyre többen játszák a Texas Hold'em-et. Ha megfigyeltük, a külföldi TV-és közvetítések jóvoltából láthatjuk, hogy az igazán profi... több»

Szereplők: Luigi, Majka, Tóth Ricsi

Weiner Leo (1885-1960): f-moll szerenád
#71494

zenés

A szerző első művei közül való a szerenádzene. Weiner népszerű, magyaros hangú kompozíciója. A klasszikus formák kiváló ismerője, a későbbi évtizedek legendás hírű... több»

Rendező: Kecskés G. László

Szereplők: Kovács László

Oszama bin Laden
#71495

dokumentum | életrajzi | történelmi

2011. május 2-án az Egyesült Államok tengerészgyalogsága halálos csapást mér Osama Bin Ladenre abbottabadi búvóhelyén. A támadás részleteivel kapcsolatos információ csak négy... több»

Rendező: Alexander Berkel

#71496

dokumentum

A dokumentumfilm az ontariói közösségek kapcsolatrendszerét mutatja be.

Kurucküzdelmek költészete
#71497

dokumentum

A Vagantes trió évek óta azon fáradozik, hogy a magyar énekelt költészet eredeti dallamait felkutassa és a legújabb eredményeket hangversenyeken és CD-lemezeken a közönség elé... több»

Rendező: Lukács Gabriella

Gyulafehérvár érseki katedrálisa
#71498

dokumentum

Dokumentumfilm a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházról. A filmben betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence egyik legjelentősebb katolikus templomának, a gyulafehérvári... több»

Rendező: Maksay Ágnes

Muravidék magyar szemmel
#71499

dokumentum

A Szlovéniában élő magyarság létszámát tekintve a legkisebb a határainkon túl élő magyarok között. Ők az igazi "felemagyarok". Problémáikkal, életfeltételeik alakulásával... több»

Rendező: Havas János

Ízőrzők: Pusztamérges
#71500

dokumentum

Csongrád megyében, Szegedtől 40 kilométerre fekszik a kakaspörköltfőző-versenyéről híres Pusztamérges. Egy díjnyertes helyi lakostól megismerhetjük az étel elkészítési módját,... több»

Rendező: Móczár István