Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Bollywood - avagy álomgyár a város fölött
#71501

dokumentum

Betekinthetünk az indiai filmgyártás fellegvárába, a Bombay meletti álomgyárba - Bollywood-ba.

Rendező: Mester József

Valahol otthon lenni
#71502

dokumentum

A dokumentumfilm olyan, az ország határain kívül született magyar emberek sorsát mutatja be, akik 1980 és 1991 között települtek át Magyarországra. Van, aki élete kockáztatásával a... több»

Rendező: Almási Tamás

Zarándokok - "A székely gyors második útja"
#71503

dokumentum

2009 pünkösdjén 850 zarándokkal a fedélzetén ismét útnak indult a Székely Gyors Budapestről. A magyar vonat Erdélyt átszelve jutott el Csíkszeredára a csíksomlyói pünkösd napján... több»

Rendező: Farkas Katalin

Élni muszáj
#71504

dokumentum

Az elhurcolt kismarosiak emlékére. Magyarországról több mint 800 ezer ember került a Szovjetunióba kényszermunkára a II. világháború után. Közülük sokan meghaltak, vagy betegen,... több»

#71505

játékfilm

Argan, Moliere vígjátékának főszereplője százféle nyavalyával küzd. Igaz, hogy valójában egészséges, mint a makk, de neki és főleg a belőle élő csodadoktoroknak és patikusoknak... több»

Ördögváltozás Csíkban
#71506

játékfilm

A történet főhőse Durumó, egy csíki ördög, aki a Hargita tetejéről jó messze ellát és aki megkísérti a Székelyt, amikor rájön, hogy annak "gyengéje" a "gyengébb" nem.

Egy éj az Arany Bogárban
#71507

játékfilm

1849 telén egy csikorgóan havas éjszakán csengő szán közeledik az erdők mélyén megbúvó Arany Bogár fogadó felé. A másik irányból díszes hintó igyekszik ugyanoda. Egyikben egy... több»

Záborszky Kálmán karmester, intézményvezető
#71508

életrajzi

A portréfilmben a hallatlan kitartással, energiával és szeretettel dolgozó embert, művészt, zeneoktatót és intézményvezetőt egyaránt megismerhetjük. több»

A peresztrojka története
#71509

dokumentum

A peresztojka kiváltó okait, lefolyását bemutató dokumentumfilm. több»

Hajnal
#71510

NA Hajnal  (1980)

kísérleti film

Egy vaskolosszus mikro- és makrostruktúrája a fekete és a szürke színjátékában.

Rendező: Szirtes András

Belegyökereztek Debrecenbe
#71511

dokumentum

id. Tankó Béla (1876-1946) filozófiai író, egyetemi tanár, Kolozsvárott végzett teológiát, 1914-ben a Debreceni Egyetem tanára lett, 1937-ben az egyetem rektora. if. Tankó Béla... több»

Veréb utcai csata
#71512

játékfilm

Nagy gond van a termelőszövetkezetben: a tagság egyik fele, a volt zsírosparasztok sehogyse jönnek ki a tagság másik felével, a volt szegényparasztokkal. Még szerencse, hogy a fiatalok... több»

Dylan és Stewart
#71513

játékfilm

Bob Dylan amerikai popzenész egy turnén találkozott az Eurythmics gitárosával, Dave Stewarttal, aki azt mondta, ha legközelebb megint Londonban jár, látogassa meg őt a Crouch End-i... több»

Rendező: Ben Palmer

Szereplők: Eddie Marsan, Paul Ritter

Anarchisták
#71515

dráma | játékfilm

Gavrilo egy látszólag átlagos fiatal hétköznapjait éli, de közben történelmi könyveket fal és igazi nagy forradalmi tett végrehajtásáról álmodozik. Azonosul képzelt szerepével,... több»

#71516

horror

Alicia és a férje, Jason furcsa dolgokat kezdenek tapasztalni maguk körül. Nem tudják, mi okozhatja ezeket a jelenségeket, kísértetek vannak-e jelen, vagy valami családi átok sújtja-e... több»

Az alkotás folyamata
#71517

dokumentum

Műsorunkban az alkotófolyamat legfontosabb kérdéseiről vallanak olyan kiváló művészek, mint Udvaros Dorottya színművésznő, Horváth Éva Mónika festőművésznő, Kósa Ferenc és... több»

Danza Yumbo
#71518

NA Danza Yumbo  (2001)

dokumentum

Ecuadorban, az Andok hegyláncai között él a kecsua nyelvű otavalo indián népcsoport. Az Andokban a spanyol hódítás előtt nem ismerték az abc-t, nem jegyezhették le a történelmet,... több»

Rendező: Letenyei László

#71519

NA Virrad  (1960)

dráma

1956 novemberének első napjaiban Szabó (Ladányi Ferenc) és Csendes (Bitskey Tibor) Budapestre érkeznek. Szabót felesége (Tolnay Klári) otthon tartaná, ő azonban a rendcsinálást... több»

Festett templomi famennyezetek
#71520

dokumentum

A film a kispetri, a vilonyai, a hódmezővásárhelyi, a magyarókereki és mezőcsáti templomok festett kazettáin túl a zubogyi, a nádújfalusi és szentsimoni templomokban látható... több»