Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
TransylMánia - koncert - MOM Művelődési Központ
#72221

zenés

A Transylmánia zenekar 2002 június 27-én alakult Erdélyországban, a Székelyföldön található Barót nevű kisvároskában. Alapítója Cseresznyés Szilamér basszusgitáros. Stílusukban... több»

Rendező: Halla József

Őrangyalok – A magyar légiforgalmi irányítás száz éve
#72222

dokumentum

Centenáriumát ünnepli a hazai légiforgalmi irányítás: az első rádió-iránymérő állomás a bombázni induló Zeppelin léghajók navigálására jött létre Temesváron. A... több»

Donáth Ferenc (1913-1986)
#72223

dokumentum

Donáth Ferenc (1913-1986) alakját idézik pályatársai: Bozóky Éva, Csoóri Sándor, Donáth Borbála, Fazekas György, Haraszti Sándorné, Gróf Irén, Hegedűs B. András, Illyés Gyula,... több»

Rendező: Hanák Gábor

Virágvasárnap Bagdadban
#72224

dokumentum

2003 áprilisában a forgatócsoport az első nemzetközi segélyszállítmányt kísérte el Irakba. Útjuk során az ötmilliós metropoliszban, Bagdadban egy keresztény kaldeus gyülekezetre... több»

Rendező: Róbert László

A Südheide – Erdők-mezők csodavilága
#72225

dokumentum

Németország területén találjuk a Südheide Természetvédelmi Területet, mely mozaikos élőhely-struktúrájával számos növény- és állatfaj egyedeinek kínál békés, biztonságos... több»

A walesi bárdok
#72226

animáció

A film tisztelgés Arany János és költeménye előtt. Nem eljátszani akarja a cselekményt, inkább az animációs film eszközeivel kiemelni annak hangulatát. A képek stílusa a költemény... több»

Szobor
#72227

NA Szobor  (1971)

animáció

Az ünnepélyes szoborleleplezés pillanatában derül csak ki, hogy a talapzaton nem áll semmi.

Rendező: Macskássy Gyula

Simándy József - vallomások szóban és zenében
#72228

zenés

Közreműködik: Meixner Mihály, Kovács Endre, az MRT Zenekara és Énekkara Ferencsik János vezényletével és az Állami Hangversenyzenekar.

Rendező: Komlós András

#72229

dokumentum

Az élő próbababa nem más, mint Louise Wedderburn, aki egy ritka betegségben szenved. Az FOP miatt a fiatal, életvidám és modell külsejű lány hamarosan tolószékbe kényszerül majd,... több»

Rendező: Pip Banyard

Scooby-Doo és a mexikói szörny
#72230

animáció

Scooby, Shaggy és a banda egy mexikói barátjukat látogatják meg Veracruzban a Holtak ünnepén. Alejo egy elegáns hotelt vezet, ám nincs egy fia vendége sem. Mivel a Chupacabra nevű... több»

Ki volt Charles Darwin?
#72231

dokumentum

Már sokat hallottunk Darwin evolúcióelméletéről. De ki is volt valójában Darwin? Öntudatos egyéniségét homály fedi, előtérben a forradalminak számító elméletei állnak. több»

#72232

családi

Démusz ráveszi a Kandúrvarázslót, Bogumlit, hogy ismét szánjon időt a tudományára. Bogumilt végül rábólint a dologra, ennek vissza a vadmalacok nem örülnek túlságosan. A... több»

#72233

akció | dráma | háborús

Pororo Penguin és Longiness Arti visszanyerték az emberiségbe vetett hitüket. Újdonsült szövetségesüket, Meu Li-t most egy olyan küldetésre küldik, ahol minden korábbinál komolyabb... több»

Közelképben az operatőr
#72234

dokumentum

„A kép a rendező álma” (Tarkovszkij) Mégis a magyar operatőri iskola egyedülálló az egész világon. Az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos operatőr emlékei szerint szegények voltak, de... több»

Rendező: Muhi András

Az óriáspitonok inváziója – Florida Nigel Marvennel
#72235

dokumentum

Floridába, a napfény államába özönlő turisták közül csak kevesen vannak tudatában, hogy egy kőhajításnyira lehetnek akár hét méteres hosszt és telefonpózna-vastagságot is... több»

A cipész szerencséje
#72236

dokumentum

A film egy a szocializmus építésének korai szakaszában nem kivételes munkáskáder hiteles története. A kiskunfélegyházi tanyavilágban nevelkedett, négy elemit végzett parasztfiúnak... több»

Rendező: Kékesi Attila

Három dobás hat forint
#72237

játékfilm

Három magányos kisnyugdíjas egy nagyvárosi bisztróban találkozik össze. Az ismerkedésből aztán barátság, gyengéd érzelmek születnek, s évődésükből kibontakoznak álmaik... több»

Rendező: Radó Gyula

Az erdélyi fejedelmi udvar
#72238

dokumentum

1551. December 17-én reggel 7 órakor lépett be a titkár, Ferrari, az aláírandó levéllel az alvinczi kastély dolgozószobájába. A vizsgálati jegyzőkönyv szerint a tölgyfa asztalon... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Bella István
#72239

dokumentum

A 2001-ben 60 éves, Kossuth-díjjal kitüntetett költő és műfordító, Bella István húsz kötetnyi versével a kortárs költők egyik legtermékenyebb, legsokszínűbb és... több»

Rendező: Rudas Gábor

A hét utolsó napja
#72240

dokumentum

A tíz főből álló csoport a pszichodrámát és a filmkészítést ötvözi azért, hogy kiderítse, hogyan lehet a filmnézést és a reflektív filmkészítést önismereti, terápiás... több»

Rendező: Cibulya Nikol