Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72441

dokumentum

Anyja halála után egy nő egy naplóra bukkan, amelyet még a második világháború alatt írtak. Mindig azt hitte, hogy az apja az ellenállás hőse volt, de most rádöbben, hogy... több»

Rendező: Erika Rossi

Szereplők: Lorena Fornasir

Bizonyíték a gleccser árnyékában - Az alpesi ősember rejtélye
#72442

dokumentum

Vajon mi és ki mindent rejt az Alpok hegyvidéke. Ki volt az az ember, aki becenevén "Ötzi", s a tiroli Ötztali Alpokban bukkantak a különös holttestre. Jelenleg Ausztria leghíresebb... több»

Szereplők: Dietmar Mues

Balladák könyve
#72443

dokumentum | életrajzi

A száz éve született fametsző, Buday György pályáját és életét mutatja be az egy órás dokumentumfilm. Felidézi az erdélyi gyerekkort,a szegedi egyetemi éveket, a Szegedi Fiatalok... több»

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Ráckevei Anna

Móser Zoltán fotóművész
#72444

dokumentum | életrajzi

Móser Zoltán azon fotóművészek közé tartozik, aki képeivel és írásaival a magyar hagyományt, elsősorban a magyar középkor emlékeit örökíti meg. Ennek érdekében bejárta a... több»

Rendező: Pacskovszky József

Szereplők: Móser Zoltán

#72445

vígjáték

A film története szerint néhány emberrel azt közlik, hogy egy sorsoláson jegyet nyertek egy szellemvadászatra a hírhedt Mermaid Hotelben Rye városába, ám megérkezésüket követően... több»

Moby Dick visszavág
#72446

dokumentum

Melville klasszikusa, a Moby Dick tanúsága szerint a bálnákat zsírjukért vadászták, hogy kenőanyagot és lámpaolajat készítsenek belőle. De vajon igaz-e a regény többi állítása?... több»

Egy manzárd-őr feljegyzései
#72447

dokumentum | életrajzi

Áll Ungváron egy vadszőlővel befutott ház, manzárdjának lakója a kárpátaljai irodalom legszelídebb "fenegyereke" Balla D. Károly. Szűkebb pátriájában magányos farkasnak számít,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Balla D. Károly

A nagy testvér árnyékában
#72448

dokumentum

A film 1997-ben készült Hongkongban, és nem csak a brit gyarmat Kínához való visszatérését követi nyomon, hanem egy ottani kaszkadőr segítségével betekintést enged a világ egyik... több»

Oroszországi Magyar Kulturális Évad 2005.
#72449

dokumentum

2005. június végén zárult le az Oroszországi Magyar Kulturális Évad. Az öt hónapon keresztül zajló eseménysorozat nemcsak hazánk kultúrájának sokoldalúságát mutatta be, hanem... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A román fejedelem magyar festője
#72450

dokumentum

1831 novemberében érkezett Barabás Miklós Bukarestbe, a Regát, az Ó-királyság fővárosába. Mecénása, Pavel Dimitrievic Kisseleff tábornok hamarosan bevezette a fejedelmi udvarba és a... több»

Rendező: Farkas György

Bibi és Tina - A nagy verseny
#72451

családi

Bibi Tinánál tölti a nyarat, de sajnos a kastélyba váratlan vendég érkezik, Sophia személyében. Tina és Sophia féltékenyek egymásra Alex miatt, akit Falko internátusba akar küldeni.... több»

Gyémánt Bálint Trió
#72452

zenés

A 2004 elején alakult zenekar tagjai a Kőbányai Zenei Stúdióban ismerték meg egymást, és már a kezdeti, spontán zenélések során olyan együttgondolkodást, zenei összhangot fedeztek... több»

Rendező: Sebők György

Drótszamarak városa: Amszterdam
#72453

dokumentum

Valószínűleg nincs még egy európai nagyváros, ahol ennyi kerékpárt látnánk, mint Amszterdamban. Persze a bicikliken kívül akad még sok egyéb látnivaló is.

Rendező: Szegezdy János

Rendhagyó portré: Paul Johnson
#72454

életrajzi

Korunk talán legtermékenyebb és legprovokatívabb gondolkodója, Margaret Thatcher majd Tony Blair tanácsadója, a Spectatot kolumnistája, Paul Johnson exkluzív interjút adott a Duna... több»

Szék télen (Szék télen)
#72455

dokumentum

Faluszociográfia az erdélyi Mezőség archaikus világáról.

A költőnő és a bányász
#72456

dokumentum | életrajzi

A történet egy hat éve tartó "tinédzser-szerelemről" szól. A pár hölgytagja, a közel 80 éves Aranyossy Zsófia költőnő és előadó. A férfi pedig a nála 10 évvel fiatalabb Bencze... több»

Ízőrzők: Tihany
#72457

dokumentum

Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely... több»

Rendező: Móczár István

Moving
#72458

NA Moving  (2016)

dráma | rövidfilm | vígjáték

Egy pár szakít, és a barátaik összefognak, hogy segítsenek nekik kiköltözni régi helyükről. több»

Ki nekem Jézus Krisztus?
#72459

dokumentum

Korunk újabb és újabb valláspótlékokat szül vagy feléleszti a régi hiedelmeket, okkult jelenségekben és a keleti misztikában keresi a megoldást a lét végső kérdéseire. A mai... több»

Rendező: Dér András

Tóbi
#72460

NA Tóbi  (2005)

kaland | rövidfilm

Egy kutya bőrébe bújva tapasztalhatjuk meg a várost, az embereket és a kutyaéletet. Kergetünk macskát, szaglászunk és másik kutyával ismerkedünk. Majd szokásos kóborlásunkról... több»