Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72461

vígjáték

Upper Trollop, 1713. Egy kór üti fel a fejét a faluban, a fertőzöttek érzéketlen lényekké alakulnak, akik mindent megesznek, ami csak a kezeik közé kerül. Lord Fortitude-on a sor, hogy... több»

Bahama
#72462

NA Bahama  (2003)

dokumentum

A portréfilm egy hároméves antropológiai terepmunka lezárása, mely egy középkorú férfi személyiségén és életútján keresztül enged bepillantást egy recens társadalmi jelenség... több»

Rendező: Ruszkai Nóra

Testközelben - Bencsik István szobrászművész - A torzó teljessége
#72463

Bencsik István nemcsak alkotásai invenció- és formagazdagsága, hanem a hatvanas évek közepétől többek között a legendás Fiatal Képzőművészek Stúdiójának elnökeként végzett... több»

Rendező: Dala István

Pályatársak Szőts Istvánról
#72464

dokumentum

A magyar filmművészet jóvátehetetlen vesztesége, hogy az Emberek a havasonnal indult ígéretes pályája nem teljesedhetett ki. Emberi és művészi pályája azonban ma is elevenen él a... több»

Rendező: Dér András

Villanások - Básti Juli arcai
#72465

életrajzi

Básti Lajos és Zolnay Zsuzsa lánya titokban készült a színészi pályára. Tanította Major Tamás, Babarczy László és Székely Gábor. Diploma után, 1980-ban néhány osztálytársával... több»

Rendező: Mispál Attila

Harisnyás Pippi a Déltengeren
#72466

családi

Folytatódnak Harisnyás Pippi kalandjai! A világ legerősebb gyereke kalandos utazásra indul, számtalan új játszótársat szerez. Megküzd a tenger hullámaival, és még egy félelmetes... több»

Edvin Marton élő koncert - Zürich
#72467

zenés

Korunk zenei életének jellemző tendenciája a klasszikus és könnyűzene keverése. Edvin Marton hegedűművész a "high pop" egyik képviselője. Zürichi hangversenyén készült a felvétel.

Szereplők: Edvin Marton

Molto Vivace - Marcin and Bartolomiej Oles Feat. Theo Jörgensmann
#72468

zenés

Zenéjük első hallásra a késői swingből táplálkozó, az Ornette Colemani hagyományokat méltó módon folytató, a free-jazz felé kacsingató feszes, lendületes kortárs jazz-zene. Ám... több»

Patria Nostra - '56-os menekült kamaszok a Francia Idegenlégióban
#72469

dokumentum

Az 1956-os forradalom leverése után sok ezer magányos kamasz sodródott köztük vagy ötszáz fiú, akiknek többsége már itthon is harcolt, majd pár év múlva beállt a Francia... több»

Rendező: Nóvé Béla

Idegenek
#72470

NA Idegenek  (1979)

játékfilm

A tévéjáték az író Gerendaház és az Éjfélkor a menedékházban című novellájából készült. Két önálló történet, mégis hasonlítanak egymásra. Mindkettő a házastársak... több»

Wayana útinapló
#72471

dokumentum

Wayana indián Budapestre látogat, hogy megismerje antropológus barátja faluját.Wayana szemszögből jegyzeteli ki az utazás eseményeit és kommentálja az újdonságokat, amelyekkel az... több»

Rendező: Boglár Lajos

Star Wars: Squadrons
#72472

akció | dráma | kaland

A  STAR WARS(TM): Squadrons, a legújabb Csillagok háborúja játék hamisítatlan élményt garantál. Csatlakozz te is, érezd az adrenalint, próbáld ki, milyen érzés vadászpilótának... több»

Szereplők: Vanessa Marshall

Festő a kofferben... (Festő a kofferben...)
#72473

dokumentum

Libay Károly Lajos a XIX. századi utazó festők körébe tartozik. Művészete a veduta, a látkép. Bebarangolta szülőföldjét, a Felvidéket, Ausztriát, Németországot, Itáliát, majd... több»

A 3Testőr
#72474

NA A 3Testőr  (2009)

animáció

Hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő... A fogalmi és a privát (társadalmi) idő groteszk víziója mozgóképekben megfogalmazva.

Rendező: Hegedűs 2 László

Szereplők: Esterházy Péter

Roadmovie
#72475

NA Roadmovie  (2007)

rövidfilm

Film operettbetéttel, macskák nélkül...

A vaddiófa árnyéka
#72476

dokumentum

A vaddiófa árnyéka című portréfilm főhőse - szakmája szerint - szerszámkészítő. Ez áll a névjegykártyáján is, persze mellesleg a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli... több»

Rendező: Péterffy András

#72477

horror | misztikus | thriller

Egy gyászoló tinédzser elborzadva fedezi fel, hogy apja új barátnője ugyanúgy néz ki, mint halott édesanyja.

Játszó gyerekek
#72478

dráma | rövidfilm

A lányban összekeveredik a valóság és a képzelet. Saját hiányosságainak pótlásaként, illetve önmaga megerősítéseként felfedez egy kegyetlen játékot. Ez a játék jelentheti... több»

Ára 2,70 Ft
#72479

animáció

A tárgyak élete soha nem ér véget. Még akkor sem, ha elhasználódnak, és bekerülnek a nagymama kacatos sufnijába.

Uszodai tolvaj
#72480

dráma | rövidfilm

Nyári szünet. A kisvárosi kamasz gyerekek a régi sportuszodában ütik el az időt. Rigó, a helyi úszóbajnok, a lányok kedvence és Gyuszi, aki mindenhova követi Rigót, éjjel-nappal... több»