Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Roadmovie
#72481

NA Roadmovie  (2007)

rövidfilm

Film operettbetéttel, macskák nélkül...

A vaddiófa árnyéka
#72482

dokumentum

A vaddiófa árnyéka című portréfilm főhőse - szakmája szerint - szerszámkészítő. Ez áll a névjegykártyáján is, persze mellesleg a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli... több»

Rendező: Péterffy András

#72483

horror | misztikus | thriller

Egy gyászoló tinédzser elborzadva fedezi fel, hogy apja új barátnője ugyanúgy néz ki, mint halott édesanyja.

Játszó gyerekek
#72484

dráma | rövidfilm

A lányban összekeveredik a valóság és a képzelet. Saját hiányosságainak pótlásaként, illetve önmaga megerősítéseként felfedez egy kegyetlen játékot. Ez a játék jelentheti... több»

Ára 2,70 Ft
#72485

animáció

A tárgyak élete soha nem ér véget. Még akkor sem, ha elhasználódnak, és bekerülnek a nagymama kacatos sufnijába.

Uszodai tolvaj
#72486

dráma | rövidfilm

Nyári szünet. A kisvárosi kamasz gyerekek a régi sportuszodában ütik el az időt. Rigó, a helyi úszóbajnok, a lányok kedvence és Gyuszi, aki mindenhova követi Rigót, éjjel-nappal... több»

Karácsony Párizsban
#72487

dokumentum

Milyen a karácsony Párizsban azok számára, akik magyarok, csak épp ott élnek, mert a II. világháború után el kellett hagyniuk nekik vagy szüleiknek a szülőhazát. Mert arisztokraták... több»

Égből pottyant szerelem
#72488

rövidfilm

Ebben a fikciós, ugyanakkor szellemes, vidám történetben egy fiatal, űrbéli lány-lény földi kalandjait követhetjük nyomon. A film a beilleszkedésről szól; emberi érzésekkel,... több»

Rendező: Horváth Szilárd

Még az üveghegyen is túl...
#72489

road movie

Fridjtof Nansen XIX. szd-i norvég kutatónak az Északi sark meghódításáról írott irodalmi műve inspirálta Kollár Lajost és Tarjányi Istvánt hogy ismét nekivágjanak az "északi... több»

Ízőrzők: Bajna
#72490

dokumentum

Bajna csodálatos környezetben, az erdőkben és vadregényes tájakban gazdag Bajnai-medencében fekszik a Gerecse szívében, Komárom-Esztergom megyében. A filmben láthatjuk, hogy készül a... több»

Rendező: Móczár István

Sőn és grósz
#72491

játékfilm

"Punk-film, rock'n'rol-film, non professionnal - dokumentum-játékfilm, szamuráj-film a nyolcvanas évek Budapestjének pereméről, két szereplővel s egy Szuper 8-as kamerával leforgatva?"

Szereplők: Rinyu Andrea

A Buckingham palota
#72492

dokumentum

A Buckingham-palota a brit királyi család diplomáciai kapcsolatainak színtere, házasságkötéseik helyszíne, az a hely, ahol a királyi pompa és fényűzés leginkább megmutatkozik. De a... több»

Pejkó
#72493

NA Pejkó  (2003)

Történet arról, hogy miként szereti egymást egy kisfiú (András) és egy öreg ló (Pejkó). Felhőtlen együttlétüket az a szülői döntés zavarja meg, amely segítene Pejkón, hogy ne... több»

Máramaros
#72494

NA Máramaros  (2009)

dokumentum

Máramaros vármegye a Kárpátok északkeleti hajlatában, a Tisza forrásvidékénél található. A történelmi Magyarország legeldugottabb térsége volt. Területe majd mindenhol hegység.... több»

Pál utcai fiúk
#72495

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

#72496

animáció

Egy tíz éves fiú, Savva elhatározza, hogy segít édesanyjának és a többi falusi embernek megszabadulni az ördögi hiénáktól. A hiénák elől menekülve Savva egy varázslatos... több»

Szín-vallás
#72497

életrajzi

Hefter László üvegfestőművész pályafutását, legjelentősebb műveit, műhelytitkait - ahogyan a látható világot varázsolja lélekből fakadó fénymisztériummá - és míves... több»

Rendező: Sipos István

REFLEX-film
#72498

NA REFLEX-film  (2009)

dokumentum

Hangulatjelentés Sepsiszentgyörgyről, egy Nemzetközi Színházi Fesztiválról és egy híres nevezetes színházról.

Rendező: Silló Sándor

A Független Színpad
#72499

dokumentum

A Független Színpad egy lázadásból született: 1989 végén Ruszt József vezetésével kivált a Szegedi Nemzeti Színházból. Budapestre kerülve keményen dolgoztak, nagy sikereket... több»

Természetlesen a Dinnyési-Fertőn
#72500

dokumentum

A film a természetvédelmi oltalom alatt álló, nemzetközileg is jegyzett vizes élőhely lakóit mutatja be. A főbb szereplők: vidra, jégmadár, nagy őrgébics, nagy kócsag, kanalasgém,... több»

Rendező: Balogh István