Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Egy nap Kodállyal a Zeneakadémián
#72561

zenés

Közreműködik a Debreceni Kodály Kórus, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. Vezényel: Vásáry Tamás.Megnyitót mond: Hiller István Oktatási és Kulturális miniszter.Bevezeti: Batta... több»

#72562

dráma | horror

A film egy iráni kurd rendezőről szól, akit Franciaországba hívnak egy fesztiválra. A kormánytól kér segítséget az utazáshoz, de letartóztatja őt a rendőrség.

A nő históriája
#72563

rövidfilm

Történelmi kronológiai áttekintés a nő helyzetéről és szerepéről különböző társadalmakban.

Rendező: Bozsogi János

Országalma, avagy Mátyás király és a cigánylány
#72564

táncfilm

2006. március 27-én 75 éves Novák Ferenc "Tata", Kossuth-díjas koreográfus-rendező.Az ő tiszteletére sugározzuk a táncjátékot.

Rendező: Nagy Katalin

A hasonmás
#72565

NA A hasonmás  (1970)

játékfilm

Bollobás professzorral közli a rendőrség, hogy egy rá a megszólalásig hasonlító férfi egyetemi felvételit és egyéb előnyöket ígérve fiatal nőket csábít el. Amikor véletlenül... több»

A sor
#72566

NA A sor  (2003)

dráma | rövidfilm

Hová tűnnek azok a gyerekek, akiket a szüleik az iskolában felejtenek?

Rendező: Fliegauf Benedek

Szereplők: Morgován Dániel

Karácsonyi téli mesevilág
#72567

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

Gyurika
#72568

NA Gyurika  (2007)

dokumentum | életrajzi

Vajon Gyurika számára érthetetlen a világ, vagy a világ számára érthetetlen Gyurika?Portréfilm Orsós Györgyről, egy 35 éves cigányfiúról, akit korát tekintve férfinak mondanánk,... több»

Rendező: Fehér Zsuzsa

Emlékezés Hamvas Bélára
#72569

dokumentum

A film felidézi Hamvas néhány művének részletét, és emlékeznek rá azok, akik ismerték.Közreműködik: Kemény Katalin, az író özvegye, Blaskó Péter színművész, Kuczka Péter... több»

Reneszánsz
#72570

NA Reneszánsz  (2005)

rövidfilm

A film felnőttkori visszatekintésben értelmezi át a fiatalkori lázadásokat, boncolja az apához fűződő vonzások-taszítások hálóját. A filmnek sajátos hangulatot kölcsönöz, hogy... több»

A legkisebb magyar
#72571

életrajzi

Van egy ember, aki kilovagolt a kommunizmusban, átgaloppozott Amerikán, sztárként ünnepelték három földrészen. A versenylovaglás professzora Kállai Pál 70 éves. A ma is aktív... több»

Rendező: Dömötör Tamás

Ízőrzők: Herencsény
#72572

dokumentum

Palócföld szívében, a 685 lelkes Herencsényben megannyi érdekességre lelhet az Ízőrzők nézője. Megismerkedhet a Feketevíz és a Bányapatak határolta falucska építészeti... több»

Rendező: Móczár István

Körúti esték
#72573

dokumentum

Kovásznai György festő, filmrendező, zenész, akit érdeklődése és tehetsége megátalkodott természetéből adódóan minden területen mesterré, szakemberré avatott, korának egyik... több»

Történelmi unitárius istentisztelet Várfalváról
#72574

Várfalva Aranyosszék legjelentősebb települése, a hegyek és a síkság találkozásánál fekszik, a történelmi Székelyföld része, bár területileg nem függ össze vele. 1848-49-ben... több»

Rendező: Horváth Tamás

Alive Alone
#72575

thriller

Egy korábbi guantánamói fogoly taxizásból próbál megélni. Egy nap váratlanul megismerkedik egy prostituálttal, aki kegyetlen főnöke elől menekül. Kettejük sorsa már az első... több»

Bereg vígságban, gyászban
#72576

dokumentum

Bereg az egyik legrejtélyesebb, legtitokzatosabb tája hazánknak. Ide nem vezet autópálya, sem vasút, talán éppen ezért tudta mind a mai napig megőrizni varázsát. A vidék... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Lassú tükör
#72577

dráma | játékfilm

A több szálon futó cselekmény Laci történetét dolgozza fel fikciós elemekkel bővítve. Milyen belső és külső erők segíthetnek vagy ronthatnak az állapotán és mit mondhat a... több»

FC Roma
#72578

NA FC Roma  (2016)

dokumentum

Új csapat indul a cseh foci legalacsonyabb osztályában. Az FC Roma a děčíni járási bajnokság csapata, amelyet többségében roma játékosok alkotnak. "Ha én valakit nem szeretek, akkor... több»

Puskás Ferenc - Egy legenda életre kel
#72579

életrajzi

1953. november 25-én került sor az évszázad mérkőzésére az angliai Wimbledonban: a legendás magyar csapat 6:3-ra győzte le az angol válogatottat. A film emlékezés az 50 évvel... több»

Rendező: Dobor Dezső

Szereplők: Puskás Ferenc

Vitalitás - Veszely Jelena szobrászművész
#72580

életrajzi

Veszely Jelena festő- és szobrászművésznő az év legnagyobb részét Tihanyban tölti a műtermében. Szlovéniából származik, Magyarországon tanult, majd férjhez ment Szilvássy Jenő... több»