Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Menekülés a szerelembe
#72561

dokumentum | életrajzi

"A Bódva mentén, a kerekerdő szélén ismertem meg Etát. Gyöngyöző nevetését hallottam meg először, piros pulóverben, mezítláb csúszkált a hóban. "Nem fázom, mert melegít a... több»

Rendező: Kőszegi Edit

A kézdiszentléleki Perkő-kápolna
#72562

dokumentum

A Háromszék megyei falu templomában eddig ismeretlen freskókat találtak, ezeket mutatja be a film.

Rendező: Nagy T. Katalin

Kyrie
#72563

NA Kyrie  (2004)

kísérleti film

Egy lány. Egy férfi. Egy hal. Egy folyó. A film egy könyörgés és egy fura kegyelem története.

Álometűdök
#72564

filmetűd

Filmetűd Martin Gábor verseire és fotóira.

Szereplők: Lukács Sándor

Óriások Voltunk
#72565

dokumentum | történelmi

1956 októberében Miskolc városának is megvolt a maga saját forradalma. Ennek fő szervezői a miskolci diákok, a szocialista oktatás és iparfejlesztés nagy büszkesége, a Miskolci... több»

#72566

NA Az ozorai példa  (1974)

(2)

dráma | történelmi

1848 őszén Ozora körül gyülekeznek az általános támadásra készülő császári seregek. Az első szabad szüretet ünneplő ozoraiakat nem rémíti meg a hír, furfanggal futamítják... több»

Szerencsi Éva miatt nagyon érdekelt a film és benne nem is csalódtam, remek alakítás. A történet már kevésbé volt tetszetős a számomra, több ponton is érdektelenségbe fulladt, de azért egyszer érdemes megnézni, úgy gondolom.
Mediawave koncertek 2004. - La PVC Salsa Band
#72567

zenés

A La PVC egy nagyon népszerű salsa együttes Puerto Ricóban, a kortárs etnozene reprezentánsa. Muzsikájuk első hallásra nagyon hasonlít a vérpezsdítő kubai zenére, de vannak helyi... több»

Rendező: Silló Sándor

D-dúr
#72568

NA D-dúr  (2008)

dokumentum | életrajzi

Kiszolgáltatva, de méltósággal viselve. A végső harc, amit minden ember elveszít. Az utolsó harmónia, amit mindenki eljátszik: az elmúlás. Az Arany Alkony idősek otthona lakóinak... több»

Barackvirág
#72569

családi

Barackvirágot szülei még világra jövetele előtt elígérik a tündérnek. A gyönyörű lány csúnya kiscseléd alakjában tér vissza a szülői házba, és csak szerelmese ismeri fel a... több»

Szoknya
#72570

NA Szoknya  (2006)

rövidfilm

15 éves gimnazista lány, Anna a belvárosban lóg tanitás alatt. Egy drága ruhaüzletben meglát egy fiatal vonzó nőt, aki egy fodros szoknyát próbál. Anna számára a nő es általa a... több»

Oroszlán és ökör
#72571

dokumentum

A világ egyik leghíresebb egyeteme, a Padovai Universitas több ezer magyar diákot oktatott az évszázadok során. Olyan személyiségek kaptak itt szellemi útmutatást, mint például Janus... több»

Rendező: Cselényi László

Gábor Felicia - Csángó vagyok
#72573

dokumentum

Gábor Felicia, gyereklányként hagyta el szülőföldjét, hogy előbb Erdélyben, majd Budapesten tanuljon, a fővárosban alapított családot. A Vajdaságból származó férjével, s kicsi... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Temetetlen képek
#72574

dokumentum

Az 1956-os magyar forradalom egy sajátos nézőpontból-fotóművészek visszaemlékezései és az előkerült egykori képek alapján - mutatja be a film. Fényképszerűen elraktározott és... több»

Rendező: Kardos Sándor

Gálvölgyi Szubjektív
#72575

szatíra

Gálvölgyi János műsora paródiákkal és villámtréfákkal. több»

Rendező: Koós György

Szereplők: Gálvölgyi János

Szelíd kérlelhetetlenség
#72576

dokumentum

Lénárd Ödön piarista szerzetes tizennyolc és fél évet ült börtönben a Kádár-rendszerben, de amikor szabadlábon volt, akkor is megfigyelték, lehallgatták. A személyes üldöztetés... több»

Ne féljetek _ Jókai Anna élete és művészete
#72577

életrajzi

Az egykor elkötelezett pedagógus, majd közkedvelt írónő őszinte vallomása életéről és művészetéről, a haza és embertársai iránti felelősségérzetéről és szeretetéről. több»

Rendező: Jánosi Antal

#72578

dokumentum | krimi

Netflix

Ebben a megrázó dokumentumfilmben túlélők mesélnek arról, hogyan bántalmazta őket a La Luz del Mundo egyházi vezetők három generációja. több»

...hát, kösz...
#72579

dokumentum | életrajzi

Marika és Laci egy dunántúli elmeszociális intézet lakói. Betegséggel, megpróbáltatásokkal teli életük az intézet falain kívül, a szabadságért folytatott harcban. Kudarcok,... több»

Rendező: Janisch Vera

Szereplők: Lászai Mária, Nemes László

Undorgrund
#72580

NA Undorgrund  (2004)

kísérleti film

A film egy délután története. A két főszereplő a nagyanyjával élő Isu és haverja, Zoli. Mindketten húszas éveik elején járnak, kisstílű megélhetési bűnözők. A történet egy... több»