Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72581

dokumentum

Költői portré egy olyan művészről, aki a „lélek fényét” sugárzó képeivel, filmjeivel és könyveivel évtizedek óta rendíthetetlen hittel és erővel száll szembe a sötétség... több»

Rendező: Mohi Sándor

Kiss József: Az angyalok nem sírnak
#72582

1956 októberének utolsó napjai és novemberének közepe. A győzelem, a szabadság, az együvé tartozás mámora, majd a leigázottság, a rabság, a tehetetlen düh pokla. Két felvonás.... több»

Aimee & Jaguar
#72583

A helyszín Berlin, az idõpont 1942. A 29 éves Lilly férjezett, négy gyerek anyja, egy náci német katona felesége. Egy napon megismeri a 21 éves Felice-t. Szinte elsõ látásra... több»

Minden időben
#72584

dokumentum

A Tisza Cipő, Tisza Cipőgyár nagy múltra visszatekintő története, az alföldi Martfű városában. több»

Rendező: Attila Vincze

Szereplők: Kárpáti Levente

William Shakespeare: Falstaff
#72585

Az agg angol király (Mensáros László) ellen saját vére fordul. Percy kihasználva a lázadó skót csapatok támadását, szövevényes összeesküvést tervez a király ellen. A trón jog... több»

A Párttól a Nemzetig - Nagy Imre
#72586

dokumentum

1989. június 16-án, a kivégzés 31. évfordulóján, a rendszerváltozás küszöbén azt hihettük: Nagy Imre emlékezete egységbe forrasztja a nemzetet. Az újratemetést azonban zavart... több»

Rendező: Zombori Katalin

Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek (Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek)
#72587

dokumentum

"Egy írót kitüntetni nem lehet sem diadalkapuval, sem koszorúkkal úgy, mint azzal, ha őt műveiben megismerik. Ez a legnagyobb jutalom." Az író ezen gondolatait mottóul is választhatták... több»

A Szindbád gyártásvezetője voltam
#72588

dokumentum

A dokumentumfilm bemutatja Gulyás Lajost, a magyar filmgyártás egyik legismertebb gyártásvezetőjét. A pályakép középpontjában a Szindbád című film forgatása áll, erre emlékeznek... több»

Megasztár 2
#72589

zenés

A Megasztár a TV2 tehetségkutató műsora! Országos felhívást, majd válogatást követően a döntőbe jutott előadók közül a nézők és a zsűri együtt választják ki az „Év... több»

Élet Észak-Koreában: A Kim dinasztia
#72590

dokumentum

TV-ben (National Geographic, csütörtök 01:33)

Milyen az élet Észak-Koreában (hivatalos nevén: Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban) a jelenlegi vezető, Kim Dzsongun alatt? A film erre az izgalmas kérdésre keres választ az... több»

A fény pillanata
#72591

animáció

A fantáziafilm az elpusztított föld újjászületését a negyedik dimenzió meseszerű világába helyezi.

Rendezők cérnaszálon (Rendezők cérnaszálon)
#72592

dokumentum

Szabó István és Jirzi Menzel - a kortárs filmművészet kiemelkedő alakjai. Néhány nap különbséggel egyszerre töltik be 70. évüket. Több évtizedes barátságukat, közös és... több»

Egy kopjafa története
#72593

dokumentum

Zofingen az Alpok tőszomszédságában elterülő svájci kisváros, amely majdnem 1500 kilométerre van Imolától, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falucskától. A nagy távolság ellenére... több»

A forradalom rendje
#72594

dokumentum

A nagy francia forradalom lázas napjaiban, Párizsban a nép ítélőszéke elé állítja az utolsó királyt. A zsarnok felelősségre vonásához azonban nemcsak ő: még a forradalom sem... több»

#72595

NA Give  (2017)

dokumentum | történelmi

Egy idősödő fekete tiszteletes visszavonulását megelőzően az öröksége megőrzésének lehetőségeit kutatja. több»

Rendező: David de Rozas

Szereplők: Roland Gordon

Arany és Kodály
#72596

dokumentum

Arany Jánosnak a magyar zenetörténet adósa és lekötelezettje. Népdalgyűjteményében 150 dallamot kottázott le sajátkezűleg: saját gyűjtésű népdalokat és szerzeményeket, társas... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szulamit
#72597

NA Szulamit  (2008)

dráma | rövidfilm

A Szulamit női név jelentése: békességet lelő, tökéletes. A főhős megmenti Szulamitot, aki különleges képességgel bír: rég elfeledett vagy tán sosemvolt emlékképeket hoz elő a... több»

Hindu istenségek
#72598

dokumentum

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként a szegedi József Attila Tudományegyetemen egy alkalmazott vallástudományi kutatócsoport, majd tanszék alakult, amelynek legfontosabb... több»

Rendező: Szabó Mihály

Négy bagatell - Maszkok - Elmozdulások
#72599

dokumentum

A film - a tulajdonképpen végtelen számú bagatell közül - négyet emel ki, s ezek utólagos "maszkolásával" újfajta értelmezési síkot állít fel. Az archív néprajzi felvételt... több»

Rendező: Bódy Gábor

Hidegzuhany
#72600

NA Hidegzuhany  (2010)

dráma | rövidfilm

Amikor Róbert, a gimnazista szinjátszócsoport lelkes, naiv tagja megpróbálja visszahozni az előítéletek miatt elszökött roma fiút a nyári táborba, saját tudatlanságával és... több»