Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Neti Sanyi
#72601

NA Neti Sanyi  (2000)

életrajzi

A Fodor Sámuelnek keresztelt, de mindenki által csak Neti Sanyiként ismert muzsikus 1922-ben született Gyaluban, egy cigányzenész család egyetlen gyerekeként. Ma már valóban - sajnos - o... több»

Rendező: Szomjas György

Lecsapolt óceán - Az Atlanti Óceán szellemhajói
#72602

dokumentum

Miért nyugszik olyan sok hajóroncs az Atlanti-óceán fenekén? Valóban azoknak van igazuk, akik szerint sötét természetfeletti erők működnek itt? Vagy tudományosan megmagyarázható... több»

Béres József életútja
#72603

dokumentum

A dokumentumfilm kortanúk, valamint Dr. Béres József és Béres Klára személyes vallomásain és id. Béres József, a Béres csepp feltalálójának visszaemlékezésein keresztül idézi... több»

Egyszemélyes duett
#72604

Stephanie, a híres hegedûmûvész megbetegszik sklerosis multiplex-ben. Élete darabokra hullik: karrierje hirtelen megszakad, zeneszerzõ férje megcsalja egy másik nõvel, kedvenc... több»

Soá napja
#72605

NA Soá napja  (2000)

dokumentum

1944-et írtak. A végső megoldás gyakorlati kivitelezésében Magyarország II. rendőrkerülete is bekapcsolódott. A Bakony és a Balaton-felvidék tájain zsidóemberek ezreit zárták... több»

Rendező: Bárány László

Európa-diplomás természeti kincseink
#72606

dokumentum

Hazánk természeti kincseinek, változatos flórájának és faunájának megőrzésére egyre több nemzeti parkot, tájvédelmi körzetet jelölnek ki. Vannak azonban nemzetközileg is számon... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Örökkön örökké
#72607

játékfilm

"Ha valaki egy életen át becsületesen dolgozik, annak öreg korára sem lehetnek gondjai." Ez a frázis jól hangzik egy öregek estéjén, de a valóságban már a nyolcvanas években sem... több»

XX. századi sámán - Molnár István táncművész, koreográfus
#72608

dokumentum | életrajzi

A "XX. századi sámán" című dokumentumfilm Molnár István táncművész, koreográfus - akit a magyar néptánc Bartókjaként is emlegetnek - életútján keresztül mutatja be a század... több»

Rendező: Dr. Kiss Gabriella

Csendes gyarmatosítók 2. - A hódítás folytatódik
#72609

dokumentum

A hódítás folytatódik, a helyszín továbbra is a Kárpát-medence. A ?Csendes gyarmatosítók? első részében az invazív módon terjedő állatfajokkal foglalkoztunk, most megjelennek a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Gastroblues Fesztivál - Back II Black
#72610

zenés

Az 1996-ban alakult Back II Black zenekar fiatalos, dinamikus hangzásával a magyar könnyűzene egyik legjelentősebb csapata. A fekete zene stílusjegyeit saját elképzeléseikkel ötvözve... több»

Rendező: Vincze Zoltán

A Marriage
#72611

NA A Marriage  (2016)

családi | dokumentum | életrajzi

A különböző emlékek konfrontálódásából kikerekedő történet egy esküvő lefolyását meséli el. több»

Rendező: Mônica Simões

Váljunk el!
#72612

vígjáték

A Váljunk el! című tévéfilmben egy fiatal feleség két év házasság után új kalandra és egy kis izgalomra vágyik, ezért kapcsolatot létesít egy fiatal férfivel. Idősödő és... több»

Gyermekfilmek - Július 16
#72613

-Száz éve történt: Ez a módi! Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv elidegenedik Rendező: Nepp József

Egy múzsa emlékei - Ferenczy Béni
#72614

életrajzi

Ferenczy Béni özvegye emlékezik férjére.

Rendező: Dénes Gábor

Az elefántkölyök
#72615

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge
#72616

dokumentum

A Schindler listájára hasonlító történetben Karl Plagge őrnagy 1240 zsidót férfit, nőt és gyereket foglalkoztatott, és képes volt megóvni közülük sokat Litvánia zsidóságának... több»

Hubara, Hubara - Solymászat pakisztánban
#72617

dokumentum

Ázsia középső része még ma is a talányok és a titokzatosság vidéke, ahonnan csak egyszer-kétszer kapunk üzeneteket a média révén évente, holott az itt élő emberek urai a... több»

Rendező: Herdlicska Péter

Agyagban, tűzben, dalban
#72618

életrajzi

A portréfilm a csángó származású keramikusművésszel, a jelenleg Pomázon élő és alkotó Petrás Máriáról készült.

Rendező: Medgyesi Gabriella

A 11. Élet
#72619

NA A 11. Élet  (2007)

dokumentum

Olyan életeket is meg fog élni, amelyekben egyedül, nyomorban és gyötrelemben részesül. Ezek azok az életek, amelyek rá kell vezessék a lelket a részéről elmulasztott vagy... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Szereplők: Illés Gyula

Kacat-dizájnerek
#72620

Shane Hansen tervezői kihívások sorozatán keresztül irányítja a versenyzőket, segítve őket eredeti, merész és innovatív művek készítésében. több»