Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Hubara, Hubara - Solymászat pakisztánban
#72641

dokumentum

Ázsia középső része még ma is a talányok és a titokzatosság vidéke, ahonnan csak egyszer-kétszer kapunk üzeneteket a média révén évente, holott az itt élő emberek urai a... több»

Rendező: Herdlicska Péter

Agyagban, tűzben, dalban
#72642

életrajzi

A portréfilm a csángó származású keramikusművésszel, a jelenleg Pomázon élő és alkotó Petrás Máriáról készült.

Rendező: Medgyesi Gabriella

A 11. Élet
#72643

NA A 11. Élet  (2007)

dokumentum

Olyan életeket is meg fog élni, amelyekben egyedül, nyomorban és gyötrelemben részesül. Ezek azok az életek, amelyek rá kell vezessék a lelket a részéről elmulasztott vagy... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Szereplők: Illés Gyula

Kacat-dizájnerek
#72644

Shane Hansen tervezői kihívások sorozatán keresztül irányítja a versenyzőket, segítve őket eredeti, merész és innovatív művek készítésében. több»

Küldetés
#72645

NA Küldetés  (2005)

dokumentum

2005. augusztus 7-én Püspökhatvanban bensőséges hangulatú ünnepség keretében tette le az állampolgári esküt Pál Lajos és családja. A mögötte álló hosszú, göröngyös utat... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Gloria Victis - Dicsőség a legyőzötteknek
#72646

dokumentum

Tollas Tibor politikai elítéltként kilenc évet ült a váci börtönben 1956 előtt. Társaival kézzel írott verseskötetet állítottak össze fordításokból, saját ott írt... több»

Rendező: Soós Árpád

MüpArt classic - Vendégünk Kobajasi
#72647

zenés

Elhangzik: - Kodály: Galántai táncok - Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op. 33 - Orff: Carmina Burana Közreműködik: MR Szimfonikusok, Perényi Miklós - gordonka,... több»

Balkán torta
#72648

animáció

A film egy kiállítás képein keresztül mutatja be a "kelet-európai" művész abszurd viszonyát az őt körülvevő széteső világhoz.

Rendező: Miklós Árpád

Molto Vivace - After Crying (Molto Vivace - After Crying)
#72649

zenés

Az idén fennállásának tizenkilencedik évébe lépő After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, s a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy.... több»

Harc Tibetért
#72650

dokumentum

Tibet egy vallásos ország, amelyért rengeteg vért ontottak. A több száz kolostor és templom lakója minden nap imádkozni megy, de a szerzetesek egyike sem tudja, meddig gyakorolhatják... több»

Dekameron 2007
#72651

szkeccsfilm

"Egyszer egy ifjú némának tettette magát, és elszegődött kertésznek egy apácakolostorba. Az apácák pedig mind versengtek, hogy véle hálhassanak."Samu némának tetteti magát, és... több»

#72652

NA Večírek  (2021)

vígjáték

Egymás után érkezenek a régi ismerős arcok egy osztálytalálkozóra. Hamarosan azonban megdöbbentő hírt kapnak egyik társukról, aki nem jön el az eseményre. A többiek elhatározzák,... több»

Albert mondja, a természet jobban tudja
#72653

animáció

Albert a természet világába kalauzol el bennünket. Játékosan mutatja be a Föld élővilágát, megismerhetjük a víz körforgását, a növények és állatok szerepét mindennapi... több»

Mosztár
#72654

NA Mosztár  (2005)

dokumentum

Az 1566-ban épült mosztári Öreghídat, melyet a horvát tüzérek 1993-ban szétlőttek, július végén pompás ünnepség keretében adtak át. A hídnak semmiféle stratégiai jelentősége... több»

Rendező: Blaskó Márta

A lélek rangjelzései
#72655

dokumentum

A filmben beszélgetőpartnerünk dr. Gyökössy Endréné, "Reini néni". Ő emlékezik férjére. Mindenki Bandi bácsija az első olyan magyar református lelkipásztor volt, aki úgy gondolta,... több»

Rendező: Salyámosi Éva

Sztálin - Az utolsó felvonás
#72656

dokumentum

1953-at írunk: ez Sztálin életének utolsó éve. A legfőbb vezető beteg és teljesen elzárkózott. Egy üres, komor házban él. Már megmaradt társaiban sem bízik. Retteg, hogy... több»

Garibaldi
#72657

NA Garibaldi  (2007)

dokumentum

A film Garibaldi születésének kétszázadik évfordulójára készült. A vörösinges tábornok neve összefonódott a magyar szabadságküzdelmekkel. Az emlékezés a "magyar" Garibaldiról... több»

Rendező: Kovács Béla

Szereplők: Csorba László

Bébiszitterek
#72658

dokumentum

Sok, gyakran akár egyetemet is végzett fiatal lány reménykedik abban, hogy ha sikerül babysitterként valamelyik nyugati országban munkát találnia, szép jövő vár rá. A film... több»

Panel párbaj
#72659

filmetűd | rövidfilm

Egy régi stílus, egy mai problémakör új típusú képi megoldása.

Kurtalábú pásztor
#72660

dokumentum

Pletyka, az ügyes kis tacskó elindul megkeresni barátját, a kameruni kecskét. Különböző kalandok után hazaérnek elhagyott kis gazdájukhoz.