Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Örökmozgó lettem - P. Mobil sztori
#72701

zenés

A magyar rockzene egyik legnagyobb sikercsapatának története, két részben: a kezdetektől az országos hírnévig.

Rendező: Horváth Tünde

Természeti világ: Párducok - egy természetellenes történet
#72702

dokumentum

Indiában összeütköznek az emberek és a párducok. Mi kell ahhoz a párducoknak, hogy életben maradjanak egy több mint egy milliárdos országban? több»

A dunai exodus
#72703

dokumentum

60 évvel ezelőtt, 1939. július 2-án indult első útjára Andrásovits Nándor kapitány "Erzsébet királyné" nevű hajója, amelyet a nácik és Tiso páter elől Palesztinába menekülő... több»

Rendező: Forgács Péter

Az erkölcs nevében
#72704

családi

Marie Latour a németek által megszállt francia kisvárosban él. Sajátos módon próbálja túlélni a háborút, illegális abortuszokat végez megesett nőkön. Az üzlet jól prosperál,... több»

Szent Erzsébet rózsaparazsa
#72705

dokumentum

A világ keresztényi számára Mária után Erzsébet a legismertebb női szent. Legendájában megjelenik a koldus, a kenyér, és a vörös rózsa, melyek a magyar hagyományban Jézust... több»

Rendező: Halmy György

Apa és fia (Apa és fia)
#72706

életrajzi

Kállai Kiss Ernő klarinétművész beszél pályája kezdetéről, sikereiről, családjáról. Megszólal fia, ifj. Kállai Kiss Ernő is.

Blanca & Pepita
#72707

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Te
#72708

NA Te  (1961)

rövidfilm

Hogyan lehet a filmben közvetlenül nem ábrázolt szubjektum, a lírai én belső világát megjeleníteni? A felejthetetlen lírai filmetűd formanyelvi és dramaturgiai kísérlet ennek... több»

Víz és az ember
#72709

dokumentum

Természetes számunkra, hogy életünket, javainkat, lakóhelyünket biztonságban tudjuk a folyók kiöntéseitől, az árvizek pusztításaitól. A hajdan vízzel borított lapályokon utak,... több»

Rendező: Orbán Ágnes

#72710

A Mi muzsikus lelkek című színházi felvétel Zerkovitz Béla életét igyekszik bemutatni.

#72711

sportfilm

A sportfilm a 2009. április 9-én a Chicago-i UIC Pavilionban megrendezett ókori harcokat felelevenítő viadalról nyújt átfogó összefoglalót.

Két életben (Két életben)
#72712

dokumentum

A Csintó párdarabja kommentár nélkül mutatja be egy cigánylakodalom előkészületeit, a menyasszonyt, a vőlegényt, a szokásokat, a szertartást, mindent, ami egy jó néprajzi filmhez... több»

#72713

családi | dráma | fantasy | kaland | musical | romantikus | thriller

A Disney-klasszikus élőszereplős adaptációja a West Side Story fiatal színésznőjének, Rachel Zegler főszereplésével. több»

Nyári mozi
#72714

NA Nyári mozi  (1998)

játékfilm

Két önjelölt filmes: egy önbizalomhiányban szenvedő rendező és egy kamerát sohasem látott operatőr, meg egy virsli-kutya szerencsétlenkedik a nyári hőségben, a Vajdaságban. Filmet... több»

Richie Rich - Rosszcsont beforr
#72715

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonald's üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie... több»

Taigan - A túlsó part
#72716

dokumentum

Ez a film egy japán zen-buddhista kolostorban készült. Arról szól, hogyan élnek a japán szerzetesek, miként gondolkodnak az emberi élet lehetséges céljáról és értelméről, valamint... több»

Rendező: Kósa Ferenc

Hamu
#72717

NA Hamu  (1994)

animáció

Homokanimáció az elmúlásról.Amikor elszívtuk az utolsó cigarettát, amikor kihűl a tűzhelyünk és a szívünk, életünk véget ér és a lelkünk elszáll, csak ez - hamu - marad.

Rendező: Cakó Ferenc

Kincses hajó a Selyem úton(A kínai kincseshajó titka)
#72718

dokumentum

A történészek régóta rebesgetik egy "tengeri selyemút" létezését, mely a Közel-Keletet kötötte volna össze Kínával, ám bizonyíték sokáig nem volt a létezésére, lévén az... több»

Asszony a telepen
#72719

játékfilm

A fuvarozó telepen Tóth Viktor sofőr (Schwetz András) megismerkedik Szekeresnével (Ruttkai Éva), a különös, zárkózott özveggyel, és beleszeret. Viktorba szerelmes Vitamin (Halász... több»

#72720

NA Extraction  (2018)

thriller

Anyja halála után Joey Cooper furcsa csomagot talál a lábtörtőjén.  több»