Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A 7EK
#72781

NA A 7EK  (2002)

dokumentum

A kolozsvári Bolyai Tudományegyetem 1956 őszén a magyarországi események hatására - de nem annak mintájára - a diákok szervezkedni kezdtek. Követeléseik első sorban a diákélet... több»

Rendező: Boros Zoltán

Príma primavéra
#72782

dráma | játékfilm

Gábort - a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő "kisfiát" - anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás... több»

Dél-Dunántúl virágai
#72783

dokumentum

Kirándulások alkalmával gyakran előfordul, hogy egy-egy pompázó virág felébreszti a az ember kíváncsiságát - vajon miféle növény került az útjába. A természet és védett... több»

Rendező: Sibinger János

#72784

romantikus | vígjáték

Paul Oroszországba utazik, hogy végre találkozhasson azzal a nővel, akivel hosszú időn keresztül levelezett. Megérkezve a kis faluba azonban hamar rájön, hogy a nő leveleit a testvére... több»

Holdhercegnő
#72785

Maria, a 13 éves árva édesapja halála után kénytelen különc nagybátyjához költözni, aki egy távoli falvacskában él Angliában. A fiatal lány felfedezi a pusztuló Holdföldét,... több»

#72786

NA Entropia  (2017)

horror | rövidfilm

Egy idősödő nő boszorkányság révén akarja visszanyerni a fiatalságát.

Rendező: Marinah Janello

Szereplők: Sissy O'Hara

A titkos hely
#72787

filmetűd | rövidfilm

Vannak helyek a világ legeldugottabb pontjain, amelyekről mi semmit nem tudhatunk. Ezeken a titkos telepeken halottnak hitt sztárok élnek, akik megunták a világ rajongását.

Széljegyzetek egy forgatásról
#72788

dokumentum

Hosszú hallgatás után jelentkezett új nagyjátékfilmmel Maár Gyula. A Töredék egy katolikus kolostor szigorú, zárt belső világában játszódik, nem sokkal a második világháború... több»

Rendező: Szirti Anina

Hajtás Pajtás menni Amerika
#72789

kísérleti film

Hajtás Pajtás Budapesten nyomja, kerékpárral kézbesítenek. A szolgáltatás nem unikális forma: világtalálkozókat is tartanak, évente. "Összetart a család". A filmben éppen... több»

Rendező: Török Ferenc

Három nővér
#72790

Olga, Mása, Irina és a bátyjuk, Andrej egyedül maradtak apjuk halála után az isten háta mögötti orosz kisvárosban. Próbálják meggyőzni magukat, hogy van értelme az életüknek, de... több»

Boszorkányper az akadémián
#72791

dokumentum

Dr. Sánta Kálmán beírta a nevét az ideg és elmegyógyászat történetébe. 1939-től volt a Debreceni Egyetem idegklinikájának vezetője, rendkívül nagytekintélyű professzor, az... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

Vonat
#72792

NA Vonat  (2008)

dráma | rövidfilm

Vannak ilyen pályaudvarok. Alig néhány vágány. Egy kisfú figyeli az átrobogó szerelvényt. Fény villódzik a vagonok teste között. Aztán a végeláthatatlan zakatolás egyszeriben... több»

Rendező: Can Togay

Szereplők: Lénárt István, Pyszny Zsombor

Kicsimarapagoda
#72793

rövidfilm

A színházi súgó felesége 12 évi próbálkozás után végre teherbe esik. Szilveszterkor nagy, bohém társaság ünnepli a születendő babát és az új évet.

Magasfeszültség
#72794

játékfilm | rövidfilm

Egy Alföldi falu határában idegenül léteznek egymás mellett a high-tech üzem dolgozói és a közeli cigányputri lakói. Pedig mindkét közösség elektromossággal foglalkozik. Az egyik... több»

Egy festőművész útinaplója
#72795

dokumentum

Ma Anton Molnárként jegyzi képeit a fetőművész, aki Molnár Antalként született Budapesten. 1988-ban egy évvel a rendszerváltás előtt - ezt persze ő sem tudhatta még - két pici... több»

Rendező: Peti Györgyi

Ördöglakat
#72796

rövidfilm

A magánnyomozó lakásában katonás fegyelem uralkodik, a lakók minden percét házirend szabályozza. Ezt az írón kívül még egyvalaki nem tudja elviselni: a főbérlő kisfia.

#72797

NA Dosage II  (2004)

dokumentum

Hat történet és inspiráció a csúcsmászás és a bouldering világából. több»

#72798

zenés

A film az Exaltasamba nevű brazil zenei formáció egyik zenei albumának koncertjét tartalmazza.

Mária Terézia - Egy uralkodónő hagyatéka
#72799

dokumentum | történelmi

Mária Terézia alatt az osztrák császárság felvirágzott. Dicsőséges, modern, és gazdag országának emlékei a mai napig láthatók Ausztria-szerte. A schönbrunni kastély hűen... több»

Rendező: Georg Riha

Szereplők: Andrea Eckert

Föl a motorra és adjad neki
#72800

dokumentum

Az NDK és Magyarország között 1967-ben létesült munkaerő-együttműködési szerződés. Szakmai gyakorlatszerzés és nyelvtanulás céljából, s főként kalandvágyból utaztak ki a... több»

Rendező: Uhrin Tamás