Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72801

dokumentum

Romulus Whitaker, a neves kígyókutató és természetvédő ezúttal a sárkányokról szóló legendák nyomába ered. Kalandos nyomozása során találkozik a rettegett komodói sárkánnyal,... több»

Betlehemi királyok
#72802

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin

Tokaji
#72803

NA Tokaji  (1999)

dokumentum

A tokaji bor és borvidék történelme, földrajza.

Rendező: Csillag Ádám

#72804

dráma

Egy fiatal pár kapcsolatába nyerhetünk bepillantás, amely kapcsolatban szinte a legkülönbözőbb érzelmeik bukkannak felszínre. több»

Nagyon sok türelem kellett hozzá, nem is bírtam egyszerre végig nézni. Igazából ezt a fajta történetet már egy csomószor láthattuk, jobb, kevésbé jobb változatokban. A különbség annyi, hogy ebben jó színészek játszanak. :)
A vadászat királyai
#72805

dokumentum

Az oroszlánok előszeretettel vadásznak falkában, s az összehangolt, a csapat erejére építő támadások az esetek döntő többségében eredményesnek bizonyulnak. De ha a falkában való... több»

Játék-film
#72806

dokumentum

Ebben a filmben olyan kézművesek portréja rajzolódik ki, akik a legbecsesebb tárgyakat, a gyermeki lélek fejlődésére legnagyobb hatással lévő játékokat készítik. A népi... több»

Rendező: Péterffy András

Természeti világ – hópárducok
#72807

dokumentum

Dokumentumfilm Pakisztán hópárducairól; a két éve készülő dokumentumfilm az eddigi legrészletesebb felvételeket tartalmazza erről a nehezen megtalálható macskáról. több»

#72808

családi | dokumentum

A Vezúv hamuja által konzervált pompeii csontvázak kétezer éves titkokat őriznek. Pontosan hogyan haltak meg ezek az emberek? De ami még fontosabb: hogyan éltek? A filmben bemutatott... több»

A varázserdő
#72809

dokumentum

Peter Rosegger, az egyik leghíresebb osztrák író egy hegyi tanyán nőtt fel. Elbeszéléseiben gyakran mesélt a csodálatos tájról, a tanyát körülvevő erdőről és a benne élő... több»

Erdei tó
#72810

NA Erdei tó  (1966)

dokumentum

Bepillantás a hangulatos erdei tó körül élő állatvilág életébe.

Kovács András Ferenc: Ex ponto
#72811

életrajzi

Kovács András Ferenc költészetének kulisszatitkaiba pillanthatunk be a Költői percek sorozat negyedik részében. Elhangzik Ex ponto című költeménye, saját előadásában.

Rendező: Mérei Anna

#72812

rövidfilm

A nem túl távoli jövőben az idegenek invázióval fenyegetik az Egyesült Államokat és a Földet. Robinson elnöknek nehéz döntést kell meghoznia: kockáztat a béke érdekében, vagy... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: Steve Ray, Sonia Debreczeni

#72813

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72814

91 Gladiátor  (2000)

(77) (44)

akció | dráma | kaland

Netflix

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem... több»

A történet átlagos, de a díszletek és a karakterek, valamint a színészi játékok első rangúak, a jellegzetes római hangulat is meg van,vagyis egy viszonylag korhű, feszült, izgalmas dráma, Ridley Scott minőségben.
#72815

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#72816

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#72817

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#72818

82 Anora  (2024)

dráma | romantikus | vígjáték

Anora, a brooklyni szexmunkásnő esélyt kap egy Hamupipőke-történetre, amikor találkozik egy oligarcha fiával, és feleségül megy hozzá. Amint a hír eljut Oroszországba, a... több»

#72819

dráma | misztikus | thriller

Egy középosztálybeli család sorsa összefonódik egyetlen fiuk rejtélyes új barátjával Kínában az egygyermekes politika után, és próbára teszi a ki nem mondott titkokat, a... több»

Rendező: Jianjie Lin

Szereplők: Xilun Sun, Ke-Yu Guo, Muran Lin, Feng Zu

#72820

77 Reinas  (2024)

(2)

dráma

A perui társadalmi és politikai felfordulás közepette Lucia, Aurora és édesanyjuk, Elena arra törekszenek, hogy az Egyesült Államokba vándoroljanak. Búcsút vesznek hazájuktól,... több»