Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Szent sírok
#73121

dokumentum

Nagy Konstantin császár templomokat építtetett Krisztus földi életének kitüntetett helyszínein. Így épült fel az első Szent Sír templom Jézus megfeszítésének és eltemetésének... több»

Rendező: Kovács Béla

Regatta
#73122

NA Regatta  (2007)

dokumentum

A film bemutatja a 2007-es müncheni evezős világbajnokság hangulatát, eseményeit a magyar versenyzők szemszögén keresztül, és bepillantást nyújt visszaemlékezések formájában a... több»

Rendező: Viski Sándor

Társas-játék
#73123

rövidfilm

A műhely tagjainak életkora húsz alattitól hetven fölöttiig terjed. Szalay Bálint az alsó határba tartozik, de ez egyáltalán nem látszik a filmjén...

Vajda János: Karnyóné
#73124

zenés

Vajda János első operája a Barabbás. Negyedik operáját most mutatja be az Operaház, Mario és a varázsló, Leonce és Léna után a Csokonai-opera premier-előadása kerül nézőink elé.... több»

Kísérleti dramaturgia
#73125

játékfilm

A Nyitott könyv adása Németh László néhány drámájából mutat be részleteket, a szerző hozzájuk fűzött dramaturgiai megjegyzéseivel együtt. A drámák: Apai dicsőség, Nagy... több»

Vidámpark
#73126

NA Vidámpark  (2003)

dráma | rövidfilm

1999-ben pár S8-as tekercs mulandó rétegébe költöztettük az akkorra már igen elhagyatott székesfehérvári Vidámpark utolsó évét. Piros szívünk kicsi bádogfala. Nem engedtük csak... több»

Rendező: Garami Richárd

#73127

NA Miss Osaka  (2021)

dráma

Te ki lennél az életben, ha magad dönthetnél róla, kivé válsz?

Noiré
#73128

NA Noiré  (2015)

játékfilm

Ervin rajztanárként dolgozik egy külvárosi iskolában, ahol unott diákok és fásult kollégák között próbál helytállni nap mint nap. Éjszakáit azonban igazi szenvedélyével... több»

Az igazi ajándék
#73129

játékfilm

Kálnai Adél írásának kisfilm-adaptációja egy magányos, csak a macijában bízó kislányról szól. A játékot édasapjától kapta, aki már régen elhagyta a családját. Egy alkalommal... több»

Rendező: Sipos József

#73130

Gencsi Jani ambíciózus ember, aki szépen fokozatosan egyre sikeresebb a munkahelyén, és összejön Icával, a munkatársnőjével. Amikor úgy érezné, minden rendben, először hamisan... több»

Gorillák a ködben
#73131

Dian Fossey antropológusnõ régi vágya teljesül, amikor Afrikába utazhat, hogy a vad hegyi gorillákat tanulmányozza. Megalkuvást nem tûrõ harca, hogy a pusz- tításra ítélt... több»

#73132

dráma | thriller | western

1868-ban az ausztrál Goldfields-ben egy ír telepes bosszút esküszik, hogy igazságot szolgáltat azokon akik felelősek a családja meggyilkolásáért. több»

Szereplők: Julian McMahon

Albert és Hermann Göring
#73133

dokumentum

Elkésztő és kevéssé ismert történetet láthatunk a Harmadik Birodalomról: a Göring testvérpár életútját. Az egyik testvér, Hermann Göring a kezdetektől elkötelezett náci volt... több»

Cathrine Magánélete
#73134

dráma | rövidfilm

Éva tizenkét évesen próbálgatja bimbózó szexualitását. Szerepet játszik. Kihívóan, gyermeki gátlástalansággal, nem érzékelvén a határokat és a veszélyeket. Egy nyárvégi... több»

Shirley temple show – óz birodalma
#73135

családi

L. Frank Baum népszerű meséskötete alapján készült ez a varázslatos családi kalandfilm, melynek főszereplője Ozma hercegnő (Shirley Temple), akit a gonosz Lord Nikidik kérésére... több»

Önkéntelen mozgások
#73136

"A filmfelvétel előtt stopperrel és fázisfotókkal megfigyeltem és lejegyeztem egy szereplő mozdulatait olvasás közben, amelyek így időtartamukat és mennyiségüket - de nem pontos... több»

Rendező: Maurer Dóra

Fényút - Csáji Attila portréfilmje
#73137

életrajzi

Csáji Attila festő-, grafikus-, szobrász- és fényművész. A Műcsarnokban nagyszabású és rendhagyó életművének szentelt retrospektív kiállítás 2015, a Fény Nemzetközi Éve egyik... több»

Rendező: Borbás Tamás

#73138

dokumentum | rövidfilm

A film célja, hogy hazai tájak és utak segítségével visszaadja a Camino-élményt. Három zarándokot követhetünk nyomon. Az ő szemükön keresztül megismerhetjük a tájat, ... több»

Rendező: Boegi Máté

Hárman Erdélyben
#73139

dokumentum

Lajtha László, Veress Sándor és Farkas Ferenc a Bartókot és Kodályt követő nemzedék kétségkívül legjelentősebb magyar zenei alkotói. Közös jellemzőjük, hogy Erdély... több»

Arcképvázlat Sopsits Árpádról
#73140

dokumentum

Sopsits Árpád markáns alakja a magyar filmművészetnek, annak ellenére, hogy kevés filmet készített. A riportfilmben, mely a Magyar Filmszemle rendezői díjának elnyerése után és... több»

Rendező: Sára Júlia