Közösség

Vélemény:

80 Rendes fickók

(2016)

Rendes fickók

laci044   2016.06.24 10:06
0

Ha Shane Black filmet csinál azt bizony jegyezni kell. A zseniális Durr, Durr és Csók és a második résznél jobb Vasember 3 után, a rendező 1977-es Los Angeles-i életbe kalauzol el bennünket. Ez is egy olyan film, hogy annál nagyobb az élmény minél kevesebbet tudsz róla. Őszintén, amihez a legnagyobb reményeket fűztem, az a főszereplő páros. És gyerek olyan jól működtek, hogy ilyen ritkán látni. Russel Crowe és Ryan Gosling karakterei komplexek és a közöttük lévő párbeszédek valami mesteriek. És mégsem ez a legmeglepőbb a filmben, és nem is a humor mértéke és minősége, hanem a történet összetettsége és a tény, hogy két ilyen színész mellett, Gosling karakterének a lányát játszó Angourie Rice, nem csak, hogy érvényesülni tudott, de gyakorlatilag a film egyik drámai szálát szolgáltatja. Meglepően csavaros és érdekes a cselekmény amire én abszolút nem számítottam. A film csúcs pontja pedig a húsz perce party villa és azon belül is amikor Gosling leesik (aki látta érteni fogja). Páratlan vígjáték és egy érdekes krimi, remek kikapcsolódás csak ajánlani tudom.