Közösség

Vélemény:

 

58 Suicide Squad - Öngyilkos osztag

(2016)

Suicide Squad - Öngyilkos osztag

 
dulkap   2016.08.26 20:27
4

Számomra ismét bebizonyosodott, hogy a kritikusok szavára nem lehet hallgatni. Az elmúlt napokban másról sem szóltak a hírek, hogy mennyire rossz lett a film. De igazából kritikusi oldalról nem is számítottam másra, hiszen DC filmről van szó és nem Marvel-ről. Az egyiket divat szidni, ha nem Nolan seggéből húzták ki (mert ugye Nolan tévedhetetlen zseni…), a másik meg ha egy értelmetlen katyvaszt ad ki, az is filmtörténeti remekmű.
Ugyanis ez a film veszettül szórakoztató. Lehet, hogy a forgatókönyv nem kidolgozott az utolsó szóig, de miért is kéne annak lennie?! Nem célja újradefiniálni a képregényfilmeket és mély mondanivalót sem akar elhitetni magáról. Pusztán úgy szórakoztatni, hogy a képregényvilág egy sötétebb és a Marvel-nél reálisabb képét mutassa be. A látvány és akciójelenetek nagyon rendben vannak és a poénok és pont illenek a filmhez. Will Smith remek választás volt úgymond a főszerepre és rá is fért a karrierjének, hogy ne egy Oscar-hajhász drámában vagy a Smith-család saját baromságában játsszon. Margot Robbie annyira tökéletes Harley Quinn, hogy a show nagy részét el is lopja a többi szereplő elől, akik nagy része itt még elég mellékszerepben láthatóak csak.
Viszont mind színészileg, mind összességében Jared Leto Joker-je a film mélypontja. Borzalmas volt és kellemetlen volt minden perc amit a vásznon töltött. Talán Eisenberg Lex Luthorjánál is rosszabb.
De összességében egy remek kis képregénymozi, a ritkább fajtából, aminek már most várom a folytatását.