Vélemény:

80 A szimpatizáns

(2024)

A szimpatizáns

orákulum   2024.05.18 13:23
1

Szuper sorozat! Örülök, hogy A rezsim után ennél a sorozatnál nem ért csalódás, sőt! Én alapvetően szeretem, ha egy film vagy sorozat egy könyvön alapszik, erre a műre is jó hatással van szerintem. A történetet érdekesen mutatják be, az időben ugrál a sztori. A karakterek megfelelően árnyaltak, sokukkal tudunk is azonosulni. Előfordul, hogy a gyilkost legalább annyira szánja az ember, mint az áldozatot. A párbeszédek üdítőek, szatírához méltók. Az alakításokat is ki kell emelni. Hoa Xuande ügyesen játssza a főszereplőt. Mellette a sorozat húzóneve, Robert Downey Jr. egészen szórakoztatóan alakítja mind a négy(!) karakterét, már-már túl színpadiasan is. A többi szereplővel sem volt gond, de azok kifinomultságát nem nagyon figyeltem meg. A díszletek és a jelmezek korhűen vannak elkészítve. Néhol előfordulnak digitális effektek, ezekről nem tudnék sokat mondani, de egy olyan laikusnak, mint én, nem hinném, hogy lenne problémája vele. Végezetül kitérnék az operatőri és a vágói munkára. Ezek még inkább feldobják a sorozatot érdekes és látványos megoldásaikkal. A sorozatot mindenki figyelmébe ajánlom!