Közösség

Vélemény:

68 Alien: Romulus

(2024)

Alien: Romulus

PolgarBalint   2024.08.17 00:24
2

Nem az én korosztályom klasszikusa ez a franchise, szóval gáz vagy nem gáz, csak pár éve pótoltam az összes filmet ebből a világból és hamar a szívemhez nőtt, és rajongónak is érzem magam. És most az új filmnek megvolt az esélye annak hogy a remek rendezőjével megvalósítsanak egy g*ci jó filmet. Ami hála az istennek sikerült, örülök hogy valamilyen szinten az alap szisztematika rendszerhez visszatértünk, hátra hagyva az előzmény és crossover hullámot. E miatt kicsit éreztem hogy ez baromira egy összetákolt film az első 4 alien filmből és nem tudott újat mutatni. De annyival betudom hogy nem "annyira" sok része van a franchisenak amiért én ezt untam volna vagy újrázásnak érezném. Viszont emellett annyira elnyomta a csodálatos díszlet és a rendezés, Fede Alvarez egy nagyon ígéretes rendező és most is egy feszültséggel teli sci-fit tett le az asztalra, ami csodálatosan keveri kicsit a slasher valamint a body horror műfaját. Összességében egy mezei horror néző és egy alien fan is remekül el fog ezen szórakozni egyaránt. Erős túlzásnak érezném hogy klasszissá nőhet ki, de annyi biztos, hogy maradandó teljes mértékben.