2024.08.07 11:12 mozinaplo Olvasottság: <100x
0

Stílus mindenek felett

Zack Snyder számtalanszor bemutatta már, hogy nagyon menő beállításokkal operáló rendező, ahogyan azt is, hogy rettenetes író. Bár nincs gond a vékony történettel, ha a látvány utána átüti a falat, de azért ez 3,5 órán át elég fárasztó.

Ráadásul a látvány is olyan, hogy megint előkerültek azok az iszonyat szűk mélységélességet leképező lencsék, így a fókuszált ember mögött pár centire már minden olyan homályos, mintha 50 méter lenne köztük. A nagyobb tereknél is a középen álló pár ember éles, de mellettük szinte azonnal torz a kép. Borzalom, erről igazán leszokhatna.

Stílus mindenek felett

Amúgy az akciójelenetek elég menők lettek, bár ezek is néha önmaguk paródiájába hajlanak: bírom a lassításokat, de mikor a lassított jeleneten belül is lassítunk, meg vetéskor a magok szórását is lassítjuk, az már elég komikus. De azért valljuk be, lassítva látni, ahogy egy fegyver szétrobbantja valaki fejét, az csodálatos!

És ha már robbanó fejek: az R-besorolás maximális kiérdemlése érdekében öncélú erőszakkal dobtak fel minden jelenetet. Ahol csak valami emberhez ér, digitális vérfröccsenés került a képre. Ezt is kicsit parodisztikusnak éreztem egy idő után.

Azért azt hozzátenném, hogy néhány elég beteg ötlet is van benne, amik nagyon tetszettek. Látszik, hogy Snyder kreatív azért valamilyen szinten, csak hát azt hiszi, ő Nolan 2, pedig ahhoz eredeti, értelmes sztorit sem ártana kitalálni a fogakkal kirakott, táblát hurcoló papok mellé.

Viszont 3,5 órán keresztül egyszerűen túl sok volt, egy ilyennek szerintem 2 óránál meg kellene állnia; ezt értette meg Wingard a Godzilla x Kongnál. Nem kellett volna annyi társat összeszedni (eleve milyen szedett-vedett az egész, neon szamuráj és Conan, a barbár mit keres itt?), nem kellett volna másfél órát várni a történet lényegi kezdetére (coldopent egy az egyben ki lehetett volna dobni, bár menő volt), el lehetett volna ezt mesélni 2 órában simán, karakterépítés és rendes dialógus úgyis alig volt benne.

Pontszámban viszont valamiért mégsem tudom 3 csillag alá tenni, egyszerűen túl szórakoztató volt itt-ott, hogy annyira lehúzzam.

akció | dráma | kaland

Snyder rendezői változatában egy békés település az univerzum legtávolabbi részén található holdon a zsarnoki Balisarius régens seregei miatt fenyegetve érzi magát, és Kora... több»

0