A maffiaszervezetek különleges világa mindig is vonzotta az emberek érdeklődését, így idővel Hollywood is felfigyelt a témában rejlő lehetőségekre. Rengeteg ilyen film készült az utóbbi évtizedekben, így külön műfaj teremtődött. Persze az alapokat 1972-ben Francis Ford Coppola tette le, amikor elkészítette az első Keresztapa filmet a Corleone család életéről és harcairól. Hihetetlen lett a népszerűsége, ami miatt további fejezetek kerültek a mozikba. Bevallom, engem soha nem fogott meg az egymást gyilkolászó digók világa, és mindig is a legnagyobb rejtélyek közé soroltam a Keresztapa-mozik hatalmas sikerét. Olyan rejtély ez, mint a Kennedy-merénylet vagy az 51-es körzet. De ez van, továbbléptem és megnéztem a Téglát. Bár a film 2006-os, én csak nemrégiben láttam, mert néhány barátom nem szállt le rólam, míg meg nem teszem. A film alapvetően tetszett, de nem lett a kedvencem. A gondom a hihetőség elsősorban, és az életszerűség. Nem túl hihető például, hogy egy 70 éves tatika verjen péppé embereket. Pedig Martin Scorsese ezt adja be nekünk, amikor Don Costello (Jack Nicholson) jeleneteit tárja elénk, mindig félelmet keltő köntösben. És persze az sem túl hihető, hogy 5-6 emberrel ural egy komplett városrészt. Leonardo DiCaprio és Matt Damon viszont nagyon jól játszanak, rajtuk nem múlik a siker. Inkább maga a sztori, a forgatókönyv és a rendezés gyenge számomra. Ez van.
Annyiszor futottam bele ennek a filmnek az említésébe, hogy harmadszor is belekezdtem (az első két alkalommal félbehagytam, mert bevallom, nagyon untam). Ezúttal azonban sikerült végignéznem, de az irreális sztori ezúttal is zavart kissé. Adott egy k... Teljes kritika
Di Caprio,és Nicholson egy korszakos zseni. Mindkettő teljesen más, és mégis...varázsolnak a filmvásznon, és mi mindig elhisszük nekik, mert hitelesek!!! Mint ebben a remek akcióthrillerben, amit még Damon és Wahlberg kicsit feljebb is tol színvonalban. Bravo Scorsese, kiváló mozi!!! Erősen ajánlott b-kategória!!!
A téglában összecsap két színész DiCaprio és Matt. Azt hiszem ez a film talán a vetélkedésükről is szól. Ha valaki egy izgalmas estére vágyik akkor ebben a filmben ezt megtalálja. Ugyan a régebbi maffia időket idézi de nézhető jó film :) Üdv Yosihiro
Elég jó film. Pazar szereposztás, Nicholson Wahlberg DiCaprio triónál kívánni sem lehet jobbat. A gengszter filmek és Scorsese rajongóknak egy kihagyhatatlan darab.
Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Wahlberg egy filmben csak jó lehet. Egy izgalmas és akcióban gazdag film nem várt befejezéssel.
Egy kitalált és szépen felvett filmet kapott 2006-ban Scorsese-től, melyben magunk is kérdések és válaszok után kutatunk amint a csavarok százai hullanak az ölünkbe. A rendőrségi sztori pedig a legkevésbé sem elcsépel vagy közhelyes, sőt....A karakte... Több
Akárhányszor meg tudom nézni ezt a filmet annyira zseniális. A párbeszédek, az izgalom és a karakterek kiválóan lettek megvalósítva. A Wahlbergi és a Nicholsoni szerepek voltak a kedvenceim a maguk fekete humora miatt és a feledhetetlen párbeszédeikért. Borítsunk fátylat a digókra és adjunk 5 csillagot a filmnek!
A film sima kriminek nem lenne rossz, ha nem volna ilyen hosszú. Érdekes, hogy Mark Wahlberg és még Martin Sheen is lejátszották a többieket a vászonról. Igen, még Jack Nicholson-t is.
Elég nagy nevekkel operál a film. Nagyon jó a szereposztás. És nem csak a szereplők jók benne, hanem a történet is. Végig fenntartotta az érdeklődésemet. Csak a végén sajnáltam DiCaprio-t. Igaz nem nagyon csipem a színészt, még is tud hozni olyan karaktereket amikben nagyot alakít, mint ebben a filmben is.
Meglepve ragasztott a képernyő elé. Tetszett, nem kicsit hanem nagyon. kellő képpen szövevényes vannak benne csavarok. Hiteles és életszerű a narratíva is és elmés. A hangulata, atmoszférája is jól leképezni a maffiaéletet. Tök sokáig azt hittem hogy... Több
Fordulatos, maffiahangulatú film. Remek döntés volt a főszerepet Dicaprio-ra bízni. Hihetetlen tehetség, de a többi szereplő sem halványul el mellette. A fordulatok zseniálisak és tényleg váratlanok.