A fekete tulipán

A fekete tulipán

La tulipe noire

A cinikus Guillaume gróf kettős életet él, amelynek sötét oldalát kalandorkodás és rablás tölti ki. Midőn sebesülését leleplezné, felhozatja vidékről öccsét, hogy a gyógyulás idejére a világ előtt helyettesítse. Julien boldogan vállalja a szerepet, mert azt hiszi, bátyja is osztozik az ő eszméiben és az igazságért harcol. Keserves csalódás éri, mikor kiderül, hogy az csak a saját élvezeteire gondol.

Ország: Franciaország, Spanyolország, Olaszország
Premier (HU): 1965.08.05.

2024.08.18 Kinga Kecskeméti

60 éve készült – Az örök fekete tulipán emlékére

Tegnap egyszerűen egyik filmhez se volt kedvem, amire rákerestem, aztán csak úgy elém toppant gyerekkorom egyik nagy kedvence. Gondoltam, egy percre belenézek, és szépen jól ott is ragadtam. Kb. vagy 40 éve láttam, de ez a film semmit sem veszített ... Teljes kritika

Remek kosztümös kalandfilm a nagy sztárral,Alain Delonnal.Nagyon nagy kedvenc,és a zenéje a mai napig a fülemben cseng.Kastélyok,fodros ruhák,kardozás,humoros jelenetek,egy gyönyörű paripa,aki mendenhol ott terem.Na és Delon,aki mindenkit legyőz! Nem kell ennél több.Tökéletes kikapcsolódás.

2020.04.18 Yosihiro

Fekete tulipán

Egy régi francia klasszikus egy dupla szereppel. Egy mondatban ezt így foglalnám össze. Sterintem A. Delon ebben a filmben nagyot alakít hiszen két külömböző karaktert kell eljátszania, de a végére a két személyiség összeolvad. A történet meseszerű és akár igaz lehetne. Ebböl remek forgatókönyvet írtak és nem hiányzott belőle a humor, romantika és az izgalom sem. A korabeli kosztüm remek lett és a helyszínek is kívállóak voltak. Összességében a forgatókönyv és renedezés remek a színészek is jól hozzák a szerepüket bár nekem a hang kicsit gyengébb értéket mutatott de így is megérdemli ez a film a négy csillagot. Igazi francia kalandfil és még a három testört is beleőszőtték ami nagyon tetszett. Csak ajánlani tudom mindenki számára egy igazi kiagyhatatlan Delon kedvelőknek és a Francia film szerelmesinek egyaránt. Üdv Yosi

2019.01.05 Fekete Gandalf

Felejthetetlen klasszikus, amit az idő csak tovább szépített. Kiváló színészgárda, nagyszerű díszletek és kosztümök, igazi klasszikus kalandfilm. Nem csak a régi filmek kedvelőinek!