2023.09.19 10:50 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Egy méltó búcsú?

Volt szerencsém megtekinteni ezt az alkotást, és azt kell mondjam, pazarul sikerült. Csak néhány alkotóelemet emelnék ki. Érzelmek, kaland, akció, látvány. Mi kell ahhoz, hogy egy-egy éra befejezése ne jó, hanem kimagasló legyen a kor technikai szintjének? Én úgy gondolom, a CGI-al jól gazdálkodtak, és nekem vissza tudták adni azt az élményt, amire épp szükség volt.

A történet pedig, azt úgy gondolom, jó, de viszont fedeztem fel benne hiányosságokat, ami talán a folytatás alapja lehet. Indy fia például, a házassága stb. Szóval ezekről burkoltan kapunk információkat, a történet fő lényege egy időutazás, és ezzel a kalanddal Harrison F. befejezte Indy megszemélyesítését, amit igazán sajnálhatunk, mert annyira rá illik ez a szerep, hogy igazából nem tudok más Jonest elképzelni.

Egy méltó búcsú?

Tehát történetben ott tartunk, hogy megöregedett a doki, és mégis egy új kaland vár rá. Aminek a vége egy fantasztikus időutazás, és lezárása pedig egy szerelem. Ez nekem mind pozitív dolog. A történet folyton mozgásban van, történnek az események, és némi szusszanóval tovább is lendül, és a végkifejlet a már megszokott módon jön, mégis egyedi. Unatkozni nem lehet, bár a hossza miatt sokan azt mondják, ez már sok, én úgy gondolom, ebből egy kétrészes részt is csinálhattak volna, akkor is megnézném! :) Vannak olyan filmek, amit tényleg nem lehet ülve nézni, mert egyszerűen az ember idegeit eszik, és a gondolatait is megzavarják. Itt más a helyzet, kell az, hogy aki ezt a filmet megnézi, előtte végignézze az előző részeket is, mert azért mégiscsak van alapja azoknak a részeknek is. A hosszúság nem mérvadó, a lényeg: mit ad a film, mennyire köt le, vagy épp fullad unalomba. Itt erről nem beszélhetünk, végig tudja tartani a jó színvonalat, és ez bármennyire is furcsának tűnik, szinte egyenletes ritmusa van az egész filmnek. Így nálam mindenképp a klasszikusok közé került, és felejthetetlen élményt adott. Aki megnézi, nem bánja meg, lehet a hosszúsága miatt bosszankodni, de valljuk meg őszintén, ilyen kalandfilmet azért mostanában nem dobtak piacra, és egyhamar nem is kapunk. A folytatást illetően pedig biztosan vannak tervek, hiszen a történetről még hét bőrt le lehet húzni. A szereplők szerint azt adják, amit a karakter megkíván, és még egy kicsit többet is, így az érzelmek, a viccek és poénok is jól illenek a filmhez. Nem vittek semmit túlzásba, és mégis megidézték a 90-es éveket, ami szerintem kiemelkedő ebben a műfajban. Csak ajánlani tudom mindenkinek, de előtte kötelező a többi rész megtekintése is. :) Üdv: Yosi

akció | kaland

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»

3