Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
#63901

dokumentum

Impozáns testfelépítése és félelmetes fegyverzete miatt a Tyrannosaurus rexet joggal szokták a dinók királyaként emlegetni. A leletek alapján azonban gyakran még ennek a rettegett... több»

Cápák a szörfösök ellen
#63902

dokumentum

Világszerte egyre több embert ér cápatámadás, és a jelek szerint ilyen szempontból a szörfösök a legveszélyeztetettebbek. Miért kerültünk e nagyszerű ragadozók célkeresztjébe?... több»

A Halálzónán túl: Harc az ebolával
#63903

dokumentum

2014-ben több mint 11 ezer ember életét oltotta ki a történelem eddigi legsúlyosabb ebolajárványa. Most, 2019-ben a kór újra támad. Elég felkészültek vagyunk hozzá, hogy... több»

Az álruhás királyfi
#63904

dokumentum

Az álruhás királyfi ebben a természetfilmben a mindannyiunk által ismert rovar, a szitakötő. Fejlődését, különleges átalakulóképességét, táplálkozási és párzási szokásait... több»

Rendező: Moldoványi Judit

#63905

sci-fi

Ashton 27 éves, de nem épp úgy alakult az élete, ahogy azt korábban elképzelte. Bár az élet 2091-ben, New Yorkban meglehetősen kényelemes, azonban pénz, munka és barátnő nélkül... több»

A csepeli kettős gyilkosság
#63906

dokumentum

A csepeli kettős gyilkosság 2009. január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző iskolában, ahol megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt. A... több»

Rendező: Géczy Dávid

Covid 19 − Veszélyben a világ
#63907

dokumentum

2020 tavaszán a világot drámaian érintette a koronavírus-járvány. Részletes áttekintés arról, milyen politikai és társadalmi választ adtak az országok a pusztító járványra. több»

Van feljebb
#63908

NA Van feljebb  (2019)

játékfilm

Két jelölt érkezik egy 26 emeletes irodaház földszinti recepciójára: a huszonéves Cintia (Kőszegi Mária) kiskosztümben, és a középkorú, testes János (Széles László) parókában,... több»

Az ördög szeme, Verespatak
#63909

dokumentum

Valaha az Erdélyi Érchegység aranybányáiból töltötték fel újra és újra a Római Birodalom kincstárait. Verespatak és Abrudbánya most újra "aranylázban" ég: jönnek az ausztrálok... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete
#63910

dokumentum

1927. szeptember 5-én kezdte meg működését a Klebelsberg Kuno szorgalmazására alapított Magyar Biológiai Kutatóintézet, az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének elődje. Az... több»

Rendező: Kántor Zoltán

#63911

krimi

Amikor az észak-dakotai Schafer városából rejtélyes módon eltűnik egy család, a gyanú egy farmon dolgozó szociopatára terelődik. Az 1931-es hírhedt Charles Bannon ügy igaz... több»

Ennyiből ennyi (Erdély, 1990)
#63912

dráma | játékfilm

Közvetlenül a romániai forradalom után játszódik a forgatókönyv alapjait adó Csiki László novella. Egy kicsiny magyarlakta faluról készít látleletet úgyszólván a változás... több»

#63913

vígjáték

Michael Anton és Michael Monsour látványos paródiája arró, hogy hogyan készül egy látványos akciófilm. több»

A sport forradalma
#63914

dokumentum

A dokumentumfilm az 1956-os forradalom sporttal kapcsolatos eseményeit foglalja össze, külön kiemelve a magyar olimpiai keret tevékenységét.

Rendező: Izing Róbert

Vegyészek a sarkvidéken
#63915

dokumentum

Norvégiában, messze az Északi-sarkkörön túl bújik meg Tromso városa. Itt a nyár alig két hónapig tart, az is sokszor felhős, csapadékos, csípős szelekkel fűszerezve. A környezet... több»

Rendező: Jurkovics Milán

Amerika leghalálosabb cápái
#63916

dokumentum

Az USA partjait mosó vizekben 170-nél is több cápafaj él, ám ezeknek csak a töredékéről bizonyosodott be, hogy valaha emberre támadtak. Ezzel együtt nincs biztonságban az, aki itt a... több»

A sydney-i erdőlakó
#63917

dokumentum

Az ausztrál nagyvárost az eukaliptusz erdőbeli életre cserélő honfitársunk 1954 óta remekül érzi magát, a civilizáció részleges áldásai közepette is.

Rendező: Demian József

#63918

animáció

Egy csapat tudós megpróbál megtalálni egy olyan eszközt, amellyel a Földet békés és boldog bolygóvá tehetik. E célból Lucius Dumbot küldik el egy nagy utazásra.

Magyarország egy francia szemével
#63919

dokumentum

Egy francia fotóriporter, Régis Colin évtizedes fotóriporteri tevékenység révén megismeri Magyarországot, az ipari munkások, bányászok, kisebbségek, elsősorban a cigányság... több»

Rendező: Sipos István

#63920

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»