Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
A Nagy-Küküllő útja - Életvonal Erdély tenyerén
#63881

dokumentum

A Székelyföldet átszelő Nagy-Küküllő 220 kilométeres szakaszán nem csak a természet változatos és sokszínű, hanem az emberi történelem is. Több nemzetiség történelme,... több»

Rendező: Jakab Ervin

Csehov: Ivanov
#63882

Ivanov, aki néhány évvel ezelőtt még minden erejét a munkájába ölte, és teljes hittel tekintett a jövőbe, harmincöt éves korára fásultan és életkedvét veszítve gyötrődik,... több»

#63883

dokumentum

Egy afrikai születésű művész állítása szerint megoldást talált a klímaváltozásra. Az őt ért kritikák ellenére továbbra is egy zöldebb és élhetőbb világért küzd.

Rendező: Mariette Faber

A képíró
#63884

NA A képíró  (1997)

dokumentum

Fáy Aladár festő, tanár, szakíró a népművészethez és a népi mozgalomhoz erősen kötődő munkássága kevéssé ismert, hiszen- bár mindig voltak, akik nem kételkedtek tehetségében... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Minden nap egy új kaland
#63885

rövidfilm | vígjáték

Nincsenek problémák, csak kihívások. Ha másra nem is, a hendikepesek egymásra bizton számíthatnak. Fanyar humorú kisfilm a hátrányos helyzetűek egy kalandjáról.

A fotográfus hagyatéka - Marx József
#63886

dokumentum

Marx József 1914. április 23-án született Marosvásárhelyen. Érettségi ajándékul kapott édesapjától egy fényképezőgépet, amivel sorsa meg is pecsételődött: szenvedélye a... több»

Zenei portré Dubrovay Lászlóról
#63887

életrajzi

A kiváló zeneszerző, Dubrovay László több évtizeden át a Zeneakadémia tanára , a filmben néhány jelentős műve keletkezéstörténetébe is beavatja a nézőt. több»

Rendező: Kisfaludy András

Etűd
#63888

NA Etűd  (2007)

animáció

Egy meglepően rövidre sikerült beszélgetés a lövészárokban.

Rendező: Wonhaz Anna

Ágy, asztal, tévé
#63889

Összeállítás a Magyar Televízió Videóvilág és Médiamix című műsoraiból.

Pásztortársim, mit jelent...?
#63890

dokumentum

A "Sziklára Épült Ház" jelkép és fogalom. Ezelőtt másfél évtizeddel a Gyimesekben - Erdély és Moldova vízválasztóján, ahol itt-ott ma is felsejlenek még az ezer éves határ... több»

Apám tánca
#63891

dokumentum

"Tudatosan szegődtem hozzá. Úgy éreztem, én vagyok az a kiválasztott, aki Könczei Ádám mellett leéli az életét. Volt benne valami petőfis lobogás." - mondja felesége. Lánya úgy... több»

Hosszú utazás
#63892

dokumentum

Szelmenc története talán a XX. század legkülönösebb abszurdjai közé tartozik: egy döntés értelmében a II. világháború után a falut kettévágták, s egyik része (Nagyszelmenc)... több»

#63893

dokumentum | dráma

A film a queensi fiatalokról szól, akik a szegénységről és erőszakról szerzett tapasztalataikat szó szerint varázslattá igyekeznek átalakítani. több»

Rendező: Ted Wallach

Szereplők: Thomas Hayden

Hóstát
#63894

NA Hóstát  (1997)

dokumentum

A 16. század óta él egy közösség Kolozsváron. Valamikor a város falain kívül, ma pedig kiszorulóban - ők a hóstátiak. Zöldséggel, gyümölccsel ők látták el a "kincses várost"... több»

Színmézet csepegnek
#63895

animáció

Festői improvizáció az érzéki és misztikus szerelem témájára.

Rendező: Péterffy Zsófia

Agancsosok
#63896

NA Agancsosok  (2003)

dokumentum

A hat évig forgatott látványos természetfilm a hazai erdők mélyén harmonikus közösségben élő három agancsos vadat: az őzet, a dámszarvast és a magyar erdők koronás vadját, a... több»

Rendező: Körtvélyes Tibor

Koreszmék és táborok
#63897

dokumentum

Ismeretlen vírus üti fel a fejét egy budapesti gyerektáborban. Pillanatok alatt elterjed, lehet hogy a kór halálos. Mentők, orvosok érkeznek a helyszínre, karantént rendelnek el. A... több»

Rendező: Muhi Klára

Creating Gender Inclusive Schools
#63898

családi | dokumentum

A dokumentumfilm egy oaklandi általános iskola diákjaival folytatott beszélgetéseket tárja a nézők elé. A gyerekekkel őszinte társalgást folytattak a nemekről, ennek eredménye... több»

Rendező: Jonathan Skurnik

Magyar Rabszódia
#63899

dokumentum

"Jól vigyázz, hogy mit csinálsz" - énekli a "Kaptár Band" egyik elítélt-zenésze a "Gyűjtőben". A filmben megszólalnak azok, akik nem vigyáztak és azok akik most vigyáznak Rájuk, ma... több»

Rendező: Seregi Zoltán

Üvegfal
#63900

NA Üvegfal  (2005)

dráma | játékfilm

Emberi kapcsolódások története egy kislány halálos betegségének árnyékában. Laura leukémiás, édesanyja egyedül neveli. Orvosokkal vannak körülvéve, ugyanis az anya, gazdasági... több»