Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Bárány Tamás: Rendhagyó feltámadás – tévékomédia
#63861

játékfilm

Az Irodalomtörténeti Akadémia Magyar Intézete ülésén dr. Kari Ernő irodalomtörténész megvédi disszertációját, s ezzel elnyeri a "tudományok doktora" fokozatot. A disszertáció... több»

Kertész Imre
#63862

életrajzi

2002-ben először vehette át a legrangosabb irodalmi elismerést kifejező Nobel-díjat egy magyar szerző, Kertész Imre. A 72 éves író műveiben azt örökítette meg, amit a törékeny... több»

A Szent Korona pokoljárása
#63863

dokumentum

A korona hivatott őrei frontot járt, keménykötésű és a katonaeskühöz hű altisztek, tiszthelyettesek, óvták a szentkoronát bombáktól, fronttól, az oroszoktól, a németektől, a... több»

Rendező: Bokor Péter

Szereplők: Bokor Péter

Hogyan mentette meg Néró Rómát
#63864

dokumentum

2000 éven át azzal vádolták Nérót, a császárt, hogy a római tűzvész alatt hegedült. De ki állította újra talpra a várost? Szakértők azt vizsgálják, hogyan született újjá ő... több»

Európa utolsó nomádjai(Universum / Európa utolsó nomádjai)
#63865

dokumentum

Néha a természet mint egy kincsestérkép tár elénk titkos utakat, rejtett helyeket, melyek érdekes történetekről mesélnek. Ezek az utak egy eddig szinte ismeretlen Európába vezetnek,... több»

Menteni az életed árán is!
#63866

dokumentum

A tűzoltás történetét mutatja be a film az ókortól napjainkig, tudniilik már régészeti emlékek bizonyítják, hogy a szervezett tűzoltás szükségességének felismerése szinte... több»

Rendező: Csonka Judit

#63867

dráma | rövidfilm | thriller

Egy fiatal felnőtt egy szerette elvesztését követően megpróbál megküzdeni depressziójával. több»

580 méter – Kárai Sándor „Keszeg” bányásznaplója
#63868

dokumentum

2014 végével bezárt az utolsó magyarországi mélyművelésű szénbánya, a Márkushegyi Bányaüzem. Ugyanakkor ezzel szinte egy időben, húsz év szünet után három szakiskolában... több»

Noé tekintete
#63869

dokumentum

Sajátos hangulatú werk-dokumentumfilm, amely betekintést nyújt a számtalan külföldi vendégszereplést megélt, Goda Gábor vezette Artus Stúdió kulisszái mögé, a nagysikerű és... több»

Privát "Forgácsok"...
#63870

dokumentum

A For-Creation Bt. tevékenysége szorosan összefügg a Privát Fotó- és Film Alapítvány működésével. Az alapítvány célja, hogy összegyűjtse, archiválja és katalogizálja a magyar... több»

Rendező: Forgács Péter

Cápafotózás Fiji szigetén
#63871

dokumentum

Mike Muller egyik nap még filmsztárokat fotóz, másnap képeit már szélsőséges körülmények között, félelmetes fenevadakról készíti. Teszi ezt azzal a céllal, hogy megszabadítson... több»

Lilly Schönauer: Szerelem második látásra
#63872

romantikus

Sophie szeretné átvenni szülei gazdaságát, és ökotermékeket készíteni. Ugyan eljegyezte Martin, a jómódú gazdálkodó fia, de a lány kételkedik, valóban ő-e a megfelelő társ.... több»

Az utolsó mohikánok
#63873

dokumentum

Mónosokor az ország egyik legkisebb lélekszámú települése. A baranyai faluban már csak négyen élnek. A dokumentumfilm őket és düledező környezetüket mutatja be.

Tomboy
#63874

NA Tomboy  (2018)

animáció | rövidfilm

Jenny Cohen más, mint a többiek, ugyans lány létére meglehetősen fiús. Amikor új srác érkezik a suliba, Jenny úgy gondolja, hogy az egyetlen dolog, amivel sikerülhet felkelteni a fiú... több»

Betyárok csillaga
#63875

dokumentum

A dél-alföldi parasztságot mindig is sokféle nyomorúság sújtotta. Az 1700-as évek első felében feketehimlő, 1831-ben a nagy kolerajárvány tizedelte meg, ehhez jött a mérhetetlen... több»

Fever Heart
#63876

NA Fever Heart  (2019)

thriller

A film története szerint egy amnéziában szenvedő ember igyekszik visszaszerezni emlékeit, miközben valaki vadászik rá. több»

#63877

NA The Trouble  (2020)

vígjáték

Egy lecsúszott korábbi gyermekszínész, Billy Mack keserédes története, aki egy kutyával osztja meg mindennapjait. több»

Házi feladat
#63878

kísérleti film

Egy kisfiú írja a házi feladatát: "A mi házunkban soha nem történik semmi érdekes...", és közben nem veszi észre az orra előtt, az ablakon túl zajló eseményeket - betörés,... több»

#63879

NA Solar Storm  (2018)

akció | dráma | kaland | thriller

A film története szerint egy napkitörés miatt egy város a teljes kászba süllyed, így hát három merész lakos felfedezőútra indul... több»

Mesélő
#63880

NA Mesélő  (1996)

dokumentum

A filmben Czupor István meséli el életét, nevelőszülőknél töltött gyermekkorától az 1956-os forradalomban való részvételén kersztül kanadai tartózkodásáig, ahol többet volt... több»

Rendező: Mispál Attila