Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Ellobbanó mécsvilág
#66661

dokumentum

A lassú elhalásra ítélt alföldi tanyasi iskolákat mutatja be a dokumentumfilm.

Rendező: Bancsik György

Herend
#66662

NA Herend  (2001)

dokumentum

150 évvel ezelőtt a Londoni Világkiállításon Viktória királynőnek annyira megtetszett egy akkor még alig ismert porcelánműhely munkája, hogy azonnal rendelt a Windsori-kastélyba... több»

Ízőrzők: Lulla
#66663

dokumentum

Lulla község Somogy megye északkeleti, dombokkal tagolt területén, Külső-Somogyban fekszik. Műsorunkban a következő helyi ételekkel ismerkedhetnek meg a nézők: Nyúlbecsinált leves,... több»

Rendező: Móczár István

A Bartos család
#66664

dokumentum

Forgács Péter "Privát Magyarország" című sorozatának első darabja. Az 1920-as évek végétől az 1950-es évek közepéig filmezett Bartos Zoltán, aki amatőrfilmes és táncdalszerző... több»

Rendező: Forgács Péter

Kádár János nyugdíjba megy
#66665

dokumentum | életrajzi

1972-ben Kádár János, az MSZMP első titkára nyugdíjazását kérte a Központi Bizottságtól. A nyugdíjazásra végül nem került sor, de vajon mi lehetett az ügy hátterében?

Rendező: Méry Zsuzsa

#66666

vígjáték

A film története szerint két férfinak csokoládét kell szállítania egy erőszakos bűnözőnek. több»

El Club del Sábado
#66667

vígjáték

Öt tizenéves, akik nem is ismerik egymást kénytelen eltölteni egy napot az iskola falai között szombaton. több»

Öcsi, a sztár
#66668

zenés

Öcsi rajong Saroltáért, aki a legszebb lány az osztályban. Öcsi udvarolni szeretne, de hogyan? Vinné a táskáját, elrabolná egy Mercedesben, szerenádot adna? A vidám zenés, táncos... több»

Magyar Autonóm Tartomány 1952-1968
#66669

dokumentum

1945. márciusa után, a román közigazgatás visszatérése Észak-Erdélybe, részben szovjet, részben bukaresti elképzelések nyomán jön létre az a sajátos, területi alapon szerveződő... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

#66670

életrajzi

A 85 évesen elhunyt Török Ferenc életművének középpontjában a hetvenes évek óta a templomépítészet, a szakrális tér létrehozása áll, amely a szakmai tudáson kívül kivételes... több»

Rendező: Szomjas György

Palóc Passió
#66671

dokumentum

Mikófalván az 1922-23-as passiójátékokra emlékezik a falu mai közössége: a gyerekek, az Angol Kisasszonyokhoz járt apáca, a falu legidősebb, 95 éves dédnagymamája, a mikófalvai... több»

#66672

vígjáték

Egy taxisofőr egyetlen álma, hogy sztárénekes lehessen, a csúcsra vezető út azonban nem könnyű. Szerencsére azonban egy hastáncos a segítségére lesz.

Rendező: Husam El-Gohari

Szereplők: Mai Selim

#66673

NA Anna  (2016)

romantikus | rövidfilm | thriller

A filmben egy megtört fiatalember emlékszik vissza arra az időszakra, amikor valami borzalmas dolgot követett el. Megismerhetjük az odáig vezető eseményeket, és magát a cselekedetet is,... több»

A leghűségesebb múzsa
#66674

dokumentum

A szőlő és a bor a képzőművészetben Diogenész óta kedvelt ábrázolási módja festőnek, szobrásznak a szőlő és bor. Miért, s miért épp azokban a korokban, tesszük fel a... több»

Rendező: Törköly Róbert

Mendelssohn, Franck and Liszt: The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand – Royal Opera House
#66675

zenés

Hat kiváló táncos előadásában láthatunk részleteket, három világhírű balettből, Az álomból, a Szimfonikus variációkból és a Margit és Armand című klasszikus művekből. A... több»

Rendező: Frederick Ashton

Gyűlölöm, hogy imádlak
#66676

játékfilm

A kétszemélyes játékban egy színész és egy színésznő színházi darabot próbál. Ennek során korábbi közös kapcsolatuk egyre nagyobb teret kap a próba rovására... több»

Temze-parti karácsonyok
#66677

dokumentum

Hogyan ünneplik a Londonban élő magyar családok a karácsonyt.? Mennyire ötvöződik a magyar ünnepkör az angol hagyományokkal? Régi karácsonyokra emlékezvén ismerkedünk meg a két... több»

Rendező: Wonke Rezső

Ballada a koránkelt harcosok hosszú meneteléséről
#66678

dokumentum

Sulyánszky Jenő és társai pere az utolsó volt 1956 előtt. Államellenes összeesküvéssel vádolták őket. Szabadulásukat az '56-os forradalom hozta meg, s ők természetesen... több»

Rendező: Tényi István

Gyógyszer(gy)árak titkai
#66679

dokumentum

Egy társadalom morális értékét az jelenti, hogy miként foglalkoznak a legsérülékenyebbekkel, a betegekkel. Tény, hogy Magyarországon a nyugdíjasok egyre nagyobb százaléka nem képes... több»

Rendező: Szobolits Béla

Kis mocsok
#66680

NA Kis mocsok  (2001)

romantikus | vígjáték

Joe Dirt árvaságának inkább vidám, mint szomorú története. több»