Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Indián nyár
#69141

dokumentum

Az indiánokhoz nemzedékek végtelen sora óta rengeteg mítosz, romantikus vagy csak egyszerűen torz képzet kapcsolódik. Pedig ha megvizsgáljuk múlt és jelen indián valóságát, komoly... több»

#69142

NA San Lázaro  (2005)

dokumentum

Dokumentumfilm arról, hogy Kubában hogyan ünneplik Szent Lázár napját.

Rendező: Szigeti Csilla

#69143

dráma | misztikus | thriller

Michael Tabb nyomozó St. Louis minden szegletét ismeri, egy sorozatgyilkos azonban rendkívül komoly kihívás elé állítja. A nyomozónak sejtelme sincs arról, ki lehet az elkövető,... több»

Amikor a magyarok síelni mentek Finnországba
#69144

dokumentum | történelmi

1939-ben a Szovjetunió megtámadta Finnországot. Nemzetközi megmozdulást váltott ki az esemény, számos országból felszabadító különítmény ment Finnországba. Magyarországról 140... több»

Kovács András Ferenc portré
#69145

életrajzi

Éveken át jelentek meg különböző magyarországi és erdélyi irodalmi folyóiratokban egy soha nem létezett amerikai költő, Jack Cole, becsületes nevén John Coleman dalkölteményei,... több»

Rendező: Mispál Attila

Szereplők: Kovács András Ferenc

Meggondoltam, megfontoltan
#69146

dokumentum

"A magyarok és az első világháború" első része: a háború kitöréséről, az orosz, román és szerb frontokról.

Végállomások
#69147

dokumentum

Németh Gábor Péter dokumentumfilmje, a Végállomások, azoknak a bosnyák menekülteknek a lehetetlen helyzetét mutatja be, akiket a háborús frontvonalon lévő jakesi elmeszociális... több»

Untot
#69148

NA Untot  (1970)

1944-ben egy hóvihar idején egy elit katonai egység az ellenséges vonalak mögött, Lengyelország hegyei közt kísérletet tesz arra, hogy megsemmisítse a nácik titkos fegyvergyárát. A... több»

Charley nénje
#69149

Oxfordi diákok szerelmesek oxfordi diáklányokba, meg is hívják őket egy közös reggelire. Igen ám, de nincs jelen Charley nénje, akinek az erkölcsökre kellene felügyelnie. Az érzelmek... több»

Malter
#69150

NA Malter  (2007)

dráma | rövidfilm

1989. augusztus. A tízéves Thomas és apja, Erik Budapestre érkeznek az NDK-ból, hogy Karinnal, Erik nyugatnémet testvérével találkozzanak. Közben Thomas összebarátkozik a szintén... több»

Tekercsek vándortarisznyában
#69151

dokumentum

Nagyon kevés, az egész világot bejárt 1956-os filmkockáról tudjuk, hogy ki is volt a készítője. "Ki az utcára forgatni, mert ez a magyar történelem" - jelszóval Csák János operatőr... több»

Rendező: Cselényi László

#69152

dráma | horror | western

A történet egy nőre koncentrál, aki próbál megszökni a vámpírok markából, illetve a modern társadalomban megbirkózni egy ősik átok okozta megpróbáltatásokkal. több»

Emlékkoncert George Harrison születésének 60.évfordulójára
#69153

zenés

Gerendás Péter és zenésztársai, nagyszabású emlékkoncertet szerveztek George Harrison az ex-Beatles születésének 60. évfordulójára. A műsorban elhangzanak Harrison és Lennon -... több»

Ősi módszerek a modern gyógyításban
#69154

dokumentum

Módszerek a test, a lélek és a közösség gyógyítására.

Ugye nem felejtesz el
#69155

Régebbi és még régebbi Fényes Szabolcs örökzöldek szeretetteljes, ám ironikus képi feldolgozásban, amely játékban a szerző is részt vesz. Ez volt az utolsó televíziós fellépése. több»

Húsz éves a KVB (Húsz éves a KVB)
#69156

dokumentum

A KVB, azaz a Közgáz Vizuális Brigád nevű független filmműhely 1983-ban jött létre. Legtöbb munkájuk ironikus reflexió. Számukra a filmkészítés kollektív tevékenység, ezért... több»

A csoda
#69157

NA A csoda  (2009)

Tamási Áron mondta: "Ahogy mondani szokták, a színpad technikai eszközeivel sem vagyok tisztában, sem pártfogóm nincs, aki színigazgató volna vagy befolyásos színházi ember. Egyetlen... több»

Szabadságunk szobra
#69158

dokumentum

1947. április 5-én avatták fel az ország legnagyobb emlékművét, a gellérthegyi Szabadság szobrot. Ebben az évben nagypéntek április 4-re esett, ezért egy minisztertanácsi rendelet a... több»

Rosamunde Pilcher: A két nővér
#69159

romantikus

Jane erős, sikeres lány. Húga, Lorry gyenge, mindig bátorításra és támogatásra szorul azóta, hogy édesanyjával súlyos autóbalesetet szenvedett és emiatt megsérült a lába. Lorry-t... több»

Tom és Jerry megcélozza a Marsot
#69160

animáció

Miután a soha véget nem érő csetepaté egy űrhajóba sodorja őket, Tom és Jerry akarva akaratlanul is oda merészkedik, ahol macska és egér még nem járt azelőtt: a Marsra! A marslakók... több»