Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Ausztria – a víz ereje
#69361

dokumentum

A kétrészes természetfilm utazás a világ egyik legszebb országában. A magas hegyek havas, jeges világától, hatalmas gleccsereitől, zúgó vízeséseitől és hegyvidéki patakjaitól az... több»

Hetedíziglen
#69362

dokumentum | életrajzi

Az '56-os szabadságharcban elárvult fiúk-lányok ma már nyugdíjas korúak, egész életükön keresztül hetedíziglen sújtotta őket a megtorlás kegyetlensége. Filmünkben négy sorsot... több»

Rendező: Mohi Sándor

Tisztaberki tragédia
#69363

dokumentum

A cigányok egy csoportja kivégzi a falu legerősebb emberét.

Rendező: Erdélyi János

#69364

dokumentum

1981-ben az NDK-ban meghozták az utolsó halálos ítéletet. Az elítélt Werner Teske Stasi tiszt volt, aki azt tervezte, hogy nyugatra szökik. több»

A kőbaltás ember - Érdi medvevadászok
#69365

dokumentum

Az ismeretterjesztő filmben az érdi Fundoklia-völgyben talált régészeti kincseknek és leleteknek ismertetésére fókuszál. Az 1969-ben fellelt, a neandervölgyi ember nyomait bizonyító... több»

Rendező: Gauder Áron

Algéria színei
#69366

dokumentum

Kalandos utazás a Szahara szívében, amely megmutatja a máig titokzatos és felfedezésre váró észak-afrikai ország természeti szépségeit, ízelítőt ad kultúrájából és... több»

#69367

dokumentum

A dokumentumfilm az ökológiai tudatosság kérdéskörét járja körül, a természet tiszteletét és védelmét állítja szembe az iparosítással és a materializmussal.

Rendező: Mohamed Hussain

Ketten
#69368

NA Ketten  (2018)

dokumentum

„Sokan azt gondolják, hogy a Down-kórosok nem normálisak. Szerintem, mi nem vagyunk azok. Mert, hogy ők bizonyos dolgokat nem olyan “profin” csinálnak, mint mi, a “normálisok”. Ez... több»

Rendező: Dobray György

Kint és bent
#69369

dokumentum

A magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat prevencióját elősegítő programokat foglal magába. A rehabilitációs program... több»

Rendező: Domokos János

MüpArt - Rúzsa Magdi
#69370

zenés

2006-ban vált ismertté. Azóta számtalan díjat és elismerést zsebelt be. Sorra jelennek meg koncert- és stúdióalbumai. A tőle megszokottól eltérően, ez alkalommal vonósokkal,... több»

Az indigóember
#69371

játékfilm

Debreceni fiatalok érkeznek egy önismereti tréningre, ahol egy tisztánlátó mester és hasonló spirituális szinten álló, exmormon misszionárius segédje néhány nap alatt feje tetejére... több»

Cápák a tonhalak ellen
#69372

dokumentum

Aki azt hiszi, hogy egy cápa-tonhal csatának csak egyféle kimenetele lehet, téved – a tonhalak ugyanis gyakran gyorsabbak, fittebbek és nagyobbak a hírhedt ragadozónál. A Nat Geo Wild... több»

Mesélő életek - beás mesék
#69373

dokumentum

A több magyarországi helyszínen forgatott film szereplői beás nyelven beszélnek (magyar feirattal).A dokumentumfilm célja a magyarországi beás kultúra bemutatása sajátos meséiken,... több»

Titkok a kaptárból
#69374

dokumentum

Veszélyben a méhek! A világ méh populációit hatalmas veszteségek érték az elmúlt évtizedekben. Ezeknek az apró rovaroknak rendkívül fontos szerepük van a növények... több»

De Ronch kapitány naplója
#69375

animáció

A szebb napokat megélt ulánus kapitány, De Ronch és fiatal alteregója Hermann együtt térképezik fel egy kisváros hölgytagjait. A cél örök férfiálom: lehetőleg mindet meghódítani...

Rendező: Gyulai Líviusz

A professzor, aki római református
#69376

életrajzi

Borzsák István klasszika-filológus a budapesti, a római, a heidelbergi és a göttingeni akadémia professzora. A film nemcsak ezt a kivételes tudósi pályát követi nyomon, hanem bemutatja... több»

Molto Vivace - Barbaro (Molto Vivace - Barbaro)
#69377

zenés

Balkáni népzene és hardrock, kristálytiszta ének és katartikus szólók - az idén újjáalakult Barbaro mit sem vesztett frissességéből és átütő erejéből. A nyolcvanas-kilencvenes... több»

A he-he-hetvenes évek
#69378

rövidfilm | történelmi

A he-he-hetvenes évekAzóta sohasem félekAzóta szép felhőkön ugatAz örökre megbolydult tudatMeztelenek voltunk és holtakAz arcunkon mozdonyokat toltakEz volt a kádár romantikaAki itt... több»

Rendező: Jancsó Zoltán

Hitler rezidenciája
#69379

dokumentum

A berlini Új Birodalmi Kancellária fontos hely volt Hitler életében. És egész Európáéban… A Führer ugyanis 1939-től itt szőtte háborús terveit, majd 1945 elején az épület alatt... több»

Életet az évekért
#69380

életrajzi

A film egy nagyon alapos életút interjú, amelyet Pálffy G. István készített az író, szociográfus Fekete Gyulával. Szóba kerül minden: a mezőkeresztesi paraszti családban töltött... több»

Rendező: Kovács Lajos Péter

Szereplők: Fekete Gyula