Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Árnyék
#69381

NA Árnyék  (2000)

rövidfilm

Munka, bulik, nők. Kapcsolatok szövődnek, de csak egy éjszakára. A 2001. évi Budapesti Független Filmszemle II. díjas filmje.

Rendező: Gonda Rudolf

#69382

dráma | horror | sci-fi

Egy évvel ezelőtt egy nő beleszeretett egy emberbe a csillagokon túlról. A szerelmükből pedig egy gyerek született. Küldetésük miatt, hogy egy napon egyesítik a világaikat, a... több»

#69383

dráma

Filmio | Telekom TVGO

A félelmet nem ismerő fiatal bába, Christine egyezséget köt az ördöggel, hogy megmentse faluját a német lovagok brutális terrorjától. Amikor azonban az ördög pókokat szabadít a... több»

Elveszett család
#69384

dokumentum | életrajzi

"A legtöbb ember átadja magát egy kettős hit káprázatának: hisz az emlékezet örökkévalóságában, amely magába foglalja az embereket, dolgokat, cselekedeteket, nemzeteket, és hisz... több»

Rendező: Salamon András

A zsidónegyed - Pest zsidó arca - A három templom
#69385

dokumentum

Dohány utca, Klauzál utca, Király utca, Erzsébet körút a Pesti Zsidó negyed. Budapest városának erről az érdekes, sokszínű negyedéről még nem készült film. Az ötrészes sorozat... több»

Rendező: Ocsenás Tamás

Oz birodalmában
#69386

animáció

Az ötéves Kate és kedvenc plüssnyuszija, Mim-Mim különleges utazásra repít el minket: Oz káprázatos birodalmáig meg se állunk!     több»

Bikacápák támadása
#69387

dokumentum

A bikacápát a tudósok korábban „csak” a harmadik legveszélyesebb cápafajként tartották számon a fehér cápa és a tigriscápa mögött – a klímaváltozás eredményeként azonban... több»

Két szólamban
#69388

dokumentum

A dokumentumfilm a Kolozsvártól 30 km-re fekvő Kide múltját és jelenét mutatja be. A többségében magyarok lakta, egykor 600-700 lelkes, virágzó községben ma mindössze 180-an élnek.... több»

Rendező: Kovács András

A szobor
#69389

NA A szobor  (2005)

dokumentum

A film kiváló magyar szobrászok munkáinak bemutatásával ábrázol különféle szobrászati technikákat: kő, fa, és bronzszobor készítési módszereket. Ezenkívül a szobrászok ars... több»

Rendező: Vékás Péter

#69390

dokumentum

Ez az egyik leghíresebb régészeti emlék a nyugati féltekén, az Inka Birodalom hatalmának és mérnöki szakértelmének jelképe – és mégis mind a mai napig rejtély maradt. A... több»

Marslakó a Tündér utcából - Temesi Ferenc portré
#69391

életrajzi

A szülővárosról, a gyermek- és ifjúkorról őrzött boldog és fájdalmas emlékeket az édesanya halála után végérvényesen felnőtté vált író a szegedi szülői házban eleveníti... több»

Rendező: Mispál Attila

#69392

NA Anima State  (2013)

dráma | thriller

Napjaink Pakisztánjában egy felfegyverzett pszichopatának látszó, névtelen, bepólyált arcú férfit követünk vérengző körútján,amelyen, úgy tűnik,senki nem próbálja... több»

Rendező: Hammad Khan

Szereplők: Osman Khalid Butt, Khalid Saeed

#69393

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#69394

91 Gladiátor  (2000)

(77) (44)

akció | dráma | kaland

Netflix

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem... több»

A történet átlagos, de a díszletek és a karakterek, valamint a színészi játékok első rangúak, a jellegzetes római hangulat is meg van,vagyis egy viszonylag korhű, feszült, izgalmas dráma, Ridley Scott minőségben.
#69395

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#69396

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#69397

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#69398

82 Anora  (2024)

dráma | romantikus | vígjáték

Anora, a brooklyni szexmunkásnő esélyt kap egy Hamupipőke-történetre, amikor találkozik egy oligarcha fiával, és feleségül megy hozzá. Amint a hír eljut Oroszországba, a... több»

#69399

dráma | misztikus | thriller

Egy középosztálybeli család sorsa összefonódik egyetlen fiuk rejtélyes új barátjával Kínában az egygyermekes politika után, és próbára teszi a ki nem mondott titkokat, a... több»

Rendező: Jianjie Lin

Szereplők: Xilun Sun, Ke-Yu Guo, Muran Lin, Feng Zu

#69400

77 Reinas  (2024)

(2)

dráma

A perui társadalmi és politikai felfordulás közepette Lucia, Aurora és édesanyjuk, Elena arra törekszenek, hogy az Egyesült Államokba vándoroljanak. Búcsút vesznek hazájuktól,... több»