Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A két Bolyai - Variációk egy drámára
#71561

játékfilm

Németh László: Két Bolyai című drámájának színpadra állítása nem könnyű feladat. Erről a problémakörről, a szereplők jellemének ellentmondásairól, a színdarab drámaiatlan... több»

#71562

animáció

Filmio

Az öreg király az öreg pásztorának tanácsára íjászversenyt rendez, hogy eldöntse, három fia közül melyik örökölje a koronát. A versenyzőknek át kell lőniük egy réz fillér... több»

Rendező: Dargay Attila

A harmadik fiú (A harmadik fiú)
#71563

sci-fi

Egy gyermekét elfelejtő nő története, a válástól az új házasság szürkeségéig.

#71564

dráma | thriller

Miután a tradicionális értékeket valló nigériai család kénytelen maga mögött hagyni a jólétet és a gettóba költöznek anyagi nehézségeik miatt rájönnek, hogy a pénz a legkisebb... több»

Ezer év
#71565

NA Ezer év  (1963)

játékfilm

Ezer év... Mely a múlt sejlő ködében felsorakozik egy korszak néhány esztendeje mellé, a múlt a jelennel kezet fog, miközben az emberi elmaradottság, korlátozottság,... több»

A sárkány menyegzője
#71566

játékfilm

A film fiatal főszereplője, családjával együtt csinos lányokat ver át és pénzt csal ki tőlük. De mi történik, ha egy lány okosabb és nem hagyja magát átverni? több»

Álszent
#71567

NA Álszent  (2006)

kísérleti film | rövidfilm

A filmnek három mottója van, ezek köré épül a történet. Az első mottó: "Soha ne higgy annak, aki igazat mond". A második: "Akkor is szolgáld Istent, ha nincsen".s az utolsó mottó: "A... több»

The Emigrants
#71568

dráma

Kristina és férje Karl Oskar Svédországból Amerikába emigrálnak az 1850-es években. Elhatározásuk, hogy maguk mögött hagyják a nyomort, de búcsút intenek a megszokott vallási... több»

Rendező: Daniel Espinosa

Balladák filmje II.
#71569

dokumentum

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (lakodalom, temetés, keresztelő, harangszentelés, csizmakészítés) Ceaucescu Romániájában.

Coming soon
#71570

NA Coming soon  (2006)

dráma | rövidfilm

A különböző kultúrkörök mitológiájában meghatározóak a születés mítoszok. Az emberiség sokáig nem volt tisztában a születés pontos biológiájával. Ma, amikor ultrahang... több»

Az átnevelés poklában
#71571

dokumentum | történelmi

A második világháború után az erdélyi magyarok a falvaikba betelepített románok foglyaivá váltak. Egy fiatal magyarokból álló csapat fegyveres partizánakciót készített elő, a... több»

Rendező: Boros Zoltán

A láp virága
#71572

dráma

A jómódú földbirtokos könnyelmű életet élő fia, Pálfalvy Miklós váltóhamisításba keveredik. A hamis papír leendő apósa, Mihályi bankár kezébe kerül, aki ezzel zsarolja a... több»

Avatar
#71573

NA Avatar  (2004)

kísérleti film

Amikor belépsz a virtuális valóságba, például Cybertownba, (www.cybertown.com), választanod kell egy háromdimenziós figurát, tárgyat, vagy bármilyen vizuálisan megjelenő objektumot,... több»

Rendező: Sárosi Anita

#71574

dokumentum | zenés

A dokumentumfilm azt mutatja be, hogy a Gunhill Roads hogyan tört a toplisták élére 1973-ban, valamint azt, hogy hogyan kaptak egy második esélyt 40 évvel később. több»

Generáció L
#71575

dokumentum

A mai ötvenes asszonyok lappangó nemzedéket alkotnak, nem tartoznak a "trendi" generációk közé. Ma már ők is konzervatívnak tűnnek a fiatalok számára, holott az elmúlt évtizedekben... több»

Rendező: Papp Bojána

Csönderdő
#71576

NA Csönderdő  (2004)

dokumentum

2004-ben az Oktatási Minisztérium Középiskolásokat pályáztatott a Holokausztról. A 600 pályamű írói közül 25 diákot vittek el pályázatuk helyszínére, Auschwitzba. A film ezt az... több»

#71577

akció | háborús | misztikus

Luke Williams egy fiatal katonatiszt, aki a legendás SAS kötelékében szolgál. Egy bevetés erejéig az amerikai Delta Force-hoz rendelik, akikkel Afganisztánba megy. Williamsnek nem sikerül... több»

Columbo − Gyilkosság, füst és árnyék
#71578

krimi

Amikor a malibui tengerparton egy azonosíthatatlan holttestet találnak, s a halott férfi közelében egy Alex Bradley nevű filmrendezőről szóló könyvet, Columbo úgy határoz, hogy... több»

Irodalmi barangolás Gasztronómiában
#71579

dokumentum

A tízrészes sorozat ismert vagy kevésbé ismert szemelvények segítségével idéz meg egy művet, egy alkotót, egy korszakot, egy várost, és nem utolsósorban egy étket, amely az adott... több»

Rendező: Zilahy Tamás

Melyik úton járjak?
#71580

Louisa szép is, fiatal is, kedves is, mégis mindenkire balszerencsét hoz. Elsõsorban persze azokra a férfiakra, akik botor módon feleségül veszik. Minden egyes újdonsült férj szentül... több»