Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A korona aranyból van
#71581

játékfilm

1561-et írunk. Skócia élén Stuart Mária uralkodik. A történelmi ihletésű tévéjáték a skótok királynőjének udvarába enged bepillantást, előrevetítve a történelem... több»

Szín-játék
#71582

rövidfilm

A film Mesélője egy történetbe kezd, amelynek szereplői a Cserkész, aki cserkészkedik, az Erdőkerülő-író-favágó, aki erdőt kerül, ír, és fát vág, a Sintér, aki végzi a... több»

Rendező: Mráz Ferenc

Gőz
#71583

NA Gőz  (1970)

játékfilm

Két különös alak találkozik egy gőzfürdő hőkamrájában. A szokatlanul magas hőmérsékleten szokatlanul magas hőfokú szenvedéllyel tárulkoznak ki egymás előtt. A furcsa... több»

Experidance
#71584

NA Experidance  (2003)

táncfilm

2000-ben azzal a nem titkolt céllal alakult a hazai néptánc szakmai berkekben rendhagyó felállású Experidance táncegyüttes, hogy a Román Sándor nevével fémjelzett, kategóriájában... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Ó, fényességes szép hajnal
#71585

zenés

Zenés film Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás közreműködésével.

Hernádi Gyula 77 arca
#71586

dokumentum

Hetvenhét év - hetvenhét alak. A szürreális költő, a munkáséletet ábrázoló fiatal prózaíró, a hadifogságot megjárt filmíró, szépségversenyek zsűröre, horoszkópkészítő,... több»

Rendező: Sipos András

Aliz és a hét farkas
#71587

családi | játékfilm

Inez és barátnője hívatlanul, meglepetésként készül megjelenni soha nem látott ikerbátyjának esküvői ebédjén. Inez és Iván egy brit apa és egy magyar anya már teljesen... több»

Szétszóródtunk
#71588

dokumentum

60 éve annak, hogy a kikényszerített csehszlovák-magyar lakosságcsere egyezmény következtében felvidéki magyar családok tízezreit telepítették ki Magyarországra. Többségük... több»

Rendező: Komár István

Thury Zoltán: Katonák
#71589

játékfilm

Thury Zoltán műve a maga idejében nagy vihart kavart, a Nemzeti Színház tárgya és mondanivalója miatt visszautasította a dráma bemutatását, hiszen az akkoriban tabunak számító... több»

A nürnbergi kísérő perek
#71590

dokumentum

A nürnbergi per az első olyan per volt, amelyben a szövetséges hatalmak a Harmadik Birodalom politikai, katonai és gazdasági vezetői felett ítélkeztek a második világháború alatt... több»

Mennyből az angyal - Udvardi Erzsébet karácsonyi festményei
#71591

dokumentum

Udvardi Erzsébet gyönyörűséges karácsonyi festményeiből készült filmetűd. több»

Rendező: Kontra Mária

József és testvérei - Jelenetek egy parasztbibliából
#71592

dráma | játékfilm

"...Azért csak hallják, s értsék meg kegyelmetek, ha van érkezésök, fogadják jó szűvel, amit úgy kaptam magam is azoktól, kik a test abron-csaitól, s avult donga-bongáitól immá... több»

CSEMADOK 1949-2009
#71593

dokumentum

A Csehszlovákiai Magyar Dolgozók Kultúregyesülete hatvan esztendeje alakult. "A kommunista párt ekkorát még nem tévedett" - mondják az alapítók, áttekintve a szervezet történetét,... több»

Rendező: Bartók Csaba

Zöld múzsák csókja - A holdviola és az alkimisták
#71594

dokumentum

Bűne bérét Júdás mind a földre dobta. Egy messzire gurult tallérból nőtt ki a lila szirmokat bontó holdviola. Virágaiból ősidők óta áttetsző becőterméssé fejlődik. Az... több»

Lajtha László: Quatre Hommages op. 42
#71595

zenés

Tisztelet a francia szellem kiválóságainak: Jannequin, Couperin, Ravel zeneszerzőknek és Romain Rolland regényhősének, Colas Breugnonnak. Amikor 1955-ben a Francia Akadémia (Académie des... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Gróf kartárs - Gróf Széchenyi Zsigmond emlékére
#71596

dokumentum

A mai ötven felettieknek biztosan, de talán több generációnak is Gróf Széchenyi Zsigmond volt a korabeli televízió. Mert az ő könyvei révén juthattunk el Afrikába, az Indiai... több»

Rendező: Dénes Gábor

#71597

akció

Egy erkölcsös rendőr megöli a feleségét. Miután kiengedik a börtönből, beül egy elátkozott taxiba, így különös kalandokat él át. több»

#71598

animáció | dokumentum | musical

A film látványos betekintést nyújt az electronic dance music világába. több»

Napok, melyeknek értelmet adott a félelem
#71599

animáció

A Napok, melynek értelmet adott a félelem c. animációs film, egy klasszikus szerelmi háromszög történetét meséli el a film noir stílusában és eszközeivel. A dúsgazdag maffiózó,... több»

Rendező: Csáki László

Ízőrzők: Tótkomlós
#71600

dokumentum

Tótkomlós Békés megyében fekvő, kétnyelvű, szlovák nemzetiségű település, ezért ételeik között nagyon sok hagyományos szlovák eredetű szerepel, mint a tepertős leveles bodag,... több»

Rendező: Móczár István