Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72381

zenés

Giuseppe Verdi operájának tévéváltozata, nagy magyar operaénekesekkel. több»

Túlnépesedés: Statisztikával a pánikkeltés ellen
#72382

dokumentum

A legkorszerűbb 3D-s grafikai technikát alkalmazva, a világhírű Hans Rosling professzor látványos statisztikai portrét fest a gyorsan változó világunkról. Rosling üzenete a filmjén... több»

#72383

animáció

Mana megkapja az édesanyja és nagymamája által használt esküvői ruhát. A készülődésbe azonban belezavar egy rejtélyes idegen, Matthew, aki magával viszi a lányt egy múltbeli... több»

#72384

dokumentum

A kaszálók a hagyományos állattartó gazdálkodás alapját képezik Székelyföldön, ugyanakkor rendkívül fajgazdag, természetvédelmi szempontból is értékes élőhelyek. A kaszálók... több»

Ocean's Seven: Az északi pokol
#72385

dokumentum

A dokumentumfilm Mányoki Attila extrém úszó kihívásairól, az Ocean's Seven nevű sorozat teljesítéséről szól. több»

A fehér alsó
#72386

rövidfilm | vígjáték

Filmünk hőse két névtelen (a történetben soha nem szólítják egymást nevükön) fiatal manager, akik egy reklámügynökségnél dolgoznak. A pályakezdő yupie példaképének tekinti az... több»

April 29, 1992
#72387

dráma

Rodney King súlyos bántalmazása után a felelős rendőröket felmentették, s az eset kapcsán zavargások törtek ki Los Angelesben. A thriller két férfi - apa és fia - kapcsolatát és... több»

Az élet csak alapanyag
#72388

dokumentum

Portré Nora Ephronról, a csípős őszinteségéről és intelligens humoráról ismert forgatókönyvíró-rendezőről. Nemcsak feltárja a szakmai ambíció és a személyes lojalitás... több»

Rendező: Jacob Bernstein

#72389

dráma

Graciela egy ideje arról álmodozik, hogy elköltözik a városból, hogy új életet kezdhessen, azonban minden megváltozik, amikor rájön, hogy az apjának kapcsolata van egy hajléktalan... több»

Visszaszámlálás: a berlini fal felemelkedése és bukása
#72390

dokumentum

Szemtanúi lehetünk a berlini fal építésének és ledöntésének személyes történetek és a két történelmi- és kulcspillanathoz vezető legfontosabb események tiszta áttekintése... több»

A halhatatlan gárda 2.
#72391

akció | fantasy | kaland

Andy és halhatatlan harcosokból álló csapata folytatja küldetését az emberiség védelmében. Ezúttal egy félelmetes új ellenséggel kell szembenézniük, aki a Régi Gárda szövetét... több»

A magyar koronázási jelvények
#72392

dokumentum

Először a magyar királyok koronázásának szokásrendjét mutatja be a film, majd a koronázási jelvényeket: a Szent Koronát, a jogart, az országalmát és a koronázási kardot - ritkán... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Így készült a Mama című film
#72393

rövidfilm

Julio Medem legújabb filmje a "Mama", most kerül a hazai mozikba. Az "Így készült a Mama című film" werkjét Dudás Viktor rendezte, amely a kulisszatitkok világába vezet be. A spanyol... több»

Rendező: Dudás Viktor

Vihar lett úrrá a rejtett szívemen - Portréfilm Almásy Aladár festőművészről
#72394

életrajzi

A portréfilmben maga a festőművész kalauzolja a nézőt saját világában, lehetőséget adva így egy izgalmas elme és tudat csak általa megnyíló, realitáson túli dimenzióiba vezető... több»

Rendező: Rohonyi Gábor

Good Morning
#72395

dráma | rövidfilm

Ebben a 15 perces, magyar rövidfilmben Budai Sára, az egy gyermekét egyedül nevelő anyuka mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, melyből kiderül, hogy mennyire fontos manapság az angol... több»

#72396

családi

Megbízható források szerint a 10 éves Lucy, aki valójában egy csendes és szeretetre méltó általános iskolás, épp egy bankot készül kirabolni Bietigheim-Bissingen sétálóutcájában.

Bunuel
#72397

NA Bunuel  (2000)

életrajzi

Luis Bunuel, a filmművészet halhatatlanja ezt írta 1982-ben megjelent, Utolsó leheletem című önéletrajzi regényében: "Sade testamentuma is nagyon felkavart: azt kéri, hogy a hamvait... több»

Rendező: Fuchs Lehel

A falu gyermekei
#72398

dokumentum

A marosvécsi kastéllyal átellenben - ahol a két világháború között Helikon irodalmi találkozókat tartották - találjuk Holtmarost. Bizonyára nem véletlen, hogy az író Wass Albert... több»

Rendező: Makó Andrea

Novelmore: Invincibus: A varázslatos páncél
#72399

Az élet úgy hozza, hogy a rendkívüli felfedező, Dario, a szabadszellemű Arwynn herceg és a tapasztalt Gwynn Úrnő titkos képességeiket is bevetve közösen harcolnak, hogy megvédjék... több»

Gyógyító dobok
#72400

dokumentum

A film az Ázsia szívében, Tuvában élő török népcsoport gyógyító hagyományait mutatja be, akiknek kulturális és folklóröröksége hasonlít a magyarokéhoz.

Rendező: Kárpáthy Mariann