Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72781

dokumentum

Romulus Whitaker, a neves kígyókutató és természetvédő ezúttal a sárkányokról szóló legendák nyomába ered. Kalandos nyomozása során találkozik a rettegett komodói sárkánnyal,... több»

Betlehemi királyok
#72782

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin

Tokaji
#72783

NA Tokaji  (1999)

dokumentum

A tokaji bor és borvidék történelme, földrajza.

Rendező: Csillag Ádám

#72784

dráma

Egy fiatal pár kapcsolatába nyerhetünk bepillantás, amely kapcsolatban szinte a legkülönbözőbb érzelmeik bukkannak felszínre. több»

Nagyon sok türelem kellett hozzá, nem is bírtam egyszerre végig nézni. Igazából ezt a fajta történetet már egy csomószor láthattuk, jobb, kevésbé jobb változatokban. A különbség annyi, hogy ebben jó színészek játszanak. :)
A vadászat királyai
#72785

dokumentum

Az oroszlánok előszeretettel vadásznak falkában, s az összehangolt, a csapat erejére építő támadások az esetek döntő többségében eredményesnek bizonyulnak. De ha a falkában való... több»

Játék-film
#72786

dokumentum

Ebben a filmben olyan kézművesek portréja rajzolódik ki, akik a legbecsesebb tárgyakat, a gyermeki lélek fejlődésére legnagyobb hatással lévő játékokat készítik. A népi... több»

Rendező: Péterffy András

Természeti világ – hópárducok
#72787

dokumentum

Dokumentumfilm Pakisztán hópárducairól; a két éve készülő dokumentumfilm az eddigi legrészletesebb felvételeket tartalmazza erről a nehezen megtalálható macskáról. több»

#72788

dokumentum | életrajzi

A dokumentumfilm arra keresi a választ, mi a közös azokban az alkotókban, akik akár nem a saját nyelvükön is képesek maradandót alkotni. több»

#72789

családi | dokumentum

A Vezúv hamuja által konzervált pompeii csontvázak kétezer éves titkokat őriznek. Pontosan hogyan haltak meg ezek az emberek? De ami még fontosabb: hogyan éltek? A filmben bemutatott... több»

A varázserdő
#72790

dokumentum

Peter Rosegger, az egyik leghíresebb osztrák író egy hegyi tanyán nőtt fel. Elbeszéléseiben gyakran mesélt a csodálatos tájról, a tanyát körülvevő erdőről és a benne élő... több»

Erdei tó
#72791

NA Erdei tó  (1966)

dokumentum

Bepillantás a hangulatos erdei tó körül élő állatvilág életébe.

Kovács András Ferenc: Ex ponto
#72792

életrajzi

Kovács András Ferenc költészetének kulisszatitkaiba pillanthatunk be a Költői percek sorozat negyedik részében. Elhangzik Ex ponto című költeménye, saját előadásában.

Rendező: Mérei Anna

#72793

rövidfilm

A nem túl távoli jövőben az idegenek invázióval fenyegetik az Egyesült Államokat és a Földet. Robinson elnöknek nehéz döntést kell meghoznia: kockáztat a béke érdekében, vagy... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: Steve Ray, Sonia Debreczeni

Ode to a Fuckboi
#72794

rövidfilm

A rövidfilm a női barátság szépségét ecseteli.

Rendező: Harry Lindley

Szereplők: Saabeah Theos, Jamie Korn

Magyar Nemzet Színháza
#72795

dokumentum

A Magyar Nemzeti Színház története egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza, az áhított épület alapkövét 1835-ben rakták le a Grassalkovich telken. A magyar színjátszás... több»

#72796

dokumentum

A film a közegészségügyi tragédiák megismétlődésének kérdését vizsgálja.

Rendező: Cheng Zhang

Alien Shadows
#72797

thriller

A film története szerint Mark és Sarah megérkezik a Bob Hope repülőtérre. Két héttel később kölcsönzött autójukat üresen találják Nevadában a hírhedt 51-es körzetben. Mark és... több»

Ott vagy még?
#72798

rövidfilm

Egy lány elköltözött otthonról, anélkül, hogy előzetesen megbeszélte volna. Aztán a munkahelyi telefonját "kihallgatva" megtudhatunk róla mást is, de nemcsak róla, másról is...

Kölcsönlakás
#72799

vígjáték

Ugyan ki ne kérte volna kölcsön- legalábbis gondolatban- barátja, barátnője vagy kollégája lakását pár órás szerelmi légyottra? A baj csak akkor kezdődik, amikor a sors... több»

Sobri - Betyárfilm
#72800

Sobri Jóska, vagy mint a dunántúli nép többnyire nevezte, Zsubri, a magyar betyár-romantika egyik híres alakja, legendás bakonyi betyár volt az 1830-as években. Az életéről készült... több»