Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72761

animáció

A Világmesék animációs sorozat alkotói feladatuknak tűzték ki, hogy öt világrész népeinek végtelen mesekincséből jellegzetes történeteket megfilmesítsen. Fontosnak érezzük,... több»

Rendező: Cakó Ferenc, Vargyasi Levente

Szereplők: Őze Áron

K3
#72762

NA K3  (2008)

szkeccsfilm

Gerő Marcell: Kócos 22'Gothár Péter: Tanúvallomás 25'Horváth Lili: Uszodai tolvaj 21'Jóvér Csaba: Hazatérés 8'Gazsó Zsuzsanna: Nyári Egyenlet (Összeesküvés) 6'

#72763

dokumentum

Az egyházak elleni akciók, ezen belül is a katolikus egyház elleni tevékenység különleges helyet foglaltak el az állambiztonság munkájában, a kommunizmus évtizedeiben. A tartótiszt... több»

Rendező: Varga Ágota

Napóleon udvara
#72764

filmetűd

Jelenetek a hangszerkészítők életéből.

Rendező: Kamondy László

A Klezmatics Magyarországon
#72765

zenés

A Pepsi Sziget Világzenei Nagyszínpadán a világhírű zsidó népzenét játszó Klezmatics játszott óriási sikerrel. Frank London világhírű trombitás 2000-ben Ferihegyre érkezvén a... több»

Mari Boine koncert a MÜPA-ból
#72766

zenés

A tiszta szellem és a szépség keveredése: ez jellemzi a híres norvégiai lapp énekesnő, Mari Boine művészetét, aki őseinek hagyományos dalát, a joikát ismertette meg a világgal. A... több»

Mínusz
#72768

NA Mínusz  (2006)

rövidfilm

A lakótelepi panelházban január elsején elzárják a gázt. A lakóközösség tartozik a Gázműveknek. Mikor a nyolcadik napon, az önkormányzati illetékesekkel való találkozás után... több»

#72769

NA Kingsway  (2017)

rövidfilm

A Kingsway Vancouver legnagyobb főútvonala - és mindenkinek az életében más szerepet tölt be.  több»

Rendező: Jeffery Chong

Krisztus követségében járunk - Portré Farkas Attila atyáról
#72770

életrajzi

Farkas Attila atya, művészettörténész, a magyar katolikus egyház közismert személyisége. Szerteágazó munkásságából is kiemelkedik az Esztergomi Keresztény Múzeumban, valamint az... több»

Rendező: Koltay Gábor

Jövedelmező állás
#72771

játékfilm

Egy fiatal hivatalnok (Latinivits Zoltán) megpróbál tiszta erkölccsel boldogulni, ezért ifjú feleségével (Pap Éva) szűkösen él. A szűkölködés azonban különös iskola, olyat... több»

Rendező: Horvai István

A 7EK
#72772

NA A 7EK  (2002)

dokumentum

A kolozsvári Bolyai Tudományegyetem 1956 őszén a magyarországi események hatására - de nem annak mintájára - a diákok szervezkedni kezdtek. Követeléseik első sorban a diákélet... több»

Rendező: Boros Zoltán

Príma primavéra
#72773

dráma | játékfilm

Gábort - a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő "kisfiát" - anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás... több»

Dél-Dunántúl virágai
#72774

dokumentum

Kirándulások alkalmával gyakran előfordul, hogy egy-egy pompázó virág felébreszti a az ember kíváncsiságát - vajon miféle növény került az útjába. A természet és védett... több»

Rendező: Sibinger János

#72775

romantikus | vígjáték

Paul Oroszországba utazik, hogy végre találkozhasson azzal a nővel, akivel hosszú időn keresztül levelezett. Megérkezve a kis faluba azonban hamar rájön, hogy a nő leveleit a testvére... több»

Holdhercegnő
#72776

Maria, a 13 éves árva édesapja halála után kénytelen különc nagybátyjához költözni, aki egy távoli falvacskában él Angliában. A fiatal lány felfedezi a pusztuló Holdföldét,... több»

#72777

NA Entropia  (2017)

horror | rövidfilm

Egy idősödő nő boszorkányság révén akarja visszanyerni a fiatalságát.

Rendező: Marinah Janello

Szereplők: Sissy O'Hara

A titkos hely
#72778

filmetűd | rövidfilm

Vannak helyek a világ legeldugottabb pontjain, amelyekről mi semmit nem tudhatunk. Ezeken a titkos telepeken halottnak hitt sztárok élnek, akik megunták a világ rajongását.

Széljegyzetek egy forgatásról
#72779

dokumentum

Hosszú hallgatás után jelentkezett új nagyjátékfilmmel Maár Gyula. A Töredék egy katolikus kolostor szigorú, zárt belső világában játszódik, nem sokkal a második világháború... több»

Rendező: Szirti Anina

Hajtás Pajtás menni Amerika
#72780

kísérleti film

Hajtás Pajtás Budapesten nyomja, kerékpárral kézbesítenek. A szolgáltatás nem unikális forma: világtalálkozókat is tartanak, évente. "Összetart a család". A filmben éppen... több»

Rendező: Török Ferenc