Be volt tervezve, hogy megnézem, de mint pár másik filmet, sorozatot, ezt is mindig csak tologattam. Aztán végre megnéztem, és nem bántam meg. Nem mondanám szokványos sci-finek. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!
Nagyon erős látlelet az emberiségről. Hogy viselkedünk más fajokkal, egymással, a környezetünkkel, az emberi ostobaság, erőszakosság, aljasság, brutalitás kórlapja. Nagyon megrázó film, nem szórakoztató nézni, de sajnos igaz. Ilyen faj vagyunk. Sharl... Több
Újszerű,és hihetetlenül izgalmas,drámaisággal átitatott sci-fi-horror.Nekem nagyon tetszett,mert kitörte a megszokott sablonok betonfalát. Ajánlott mozi!
Az első gondolatom a District 9 megnézése után az, hogy egy erős mozit kaptam, s hogy egy olyan sci-fit láthattam végre, amely képes a társadalmi (és egyéni) dráma, valamint az akciófilm eszközeit is beemelni az idegen inváziós narratívába. Nagyon ha... Teljes kritika
Mély társadalomkritika fogalmazódik meg a filmben és az egész egyedi látványvilággal és történettel van tálalva. Az egész ráadásul egyetlen karakter fejlődésének bemutatásval valósul meg. Bloomkamp leforgatta a sci-fi-t ami kiváló minden szempontból és nem tartalmaz űrlény illetve katonai filmes sablonokat vagy klisséket.
Kicsit elvont volt még a sci-fikhez képest is ettől pedig nagyon lassan teltek a percek. Karakterek tűrhetően el voltak benne míg a sztori hát az eléggé hadilábon állt. Nekem legalábbis nem tetszett, kusza volt és zavaros. Bár ez csak az én szemszögem.
Nekem kifejezetten tetszik, hogy a film középpontjában nem az ellenséges űrlények vannak és nem egy háborúról szól a film hanem egy integrálódási problémára mutat rá. Az űrlények megjelenítése bejött, a film stílusa bejött, a hangulat is ott van. Nem... Több
Nagyon erős film, amit egy ideig nem értettem. De miután rájöttem a nyitjára elgondolkodtatóvá és érdekessé vált. A dokumentumfilm jellege már csak dob rá egyet.
Konkrétan egy fél-dokumentumfilmmel van dolgunk, ami inkább a rasszizmusra és a kirekesztésre próbál reflektálni, mint a megszokott sci-fi témákra. Mindenképpen érdekes és jó film, ami újat mutatott a műfajban, de közel sincs az igazi nagyokhoz.
Imádom. Egyik kedvenc scifim még ma is. El sem hiszem hogy már 10 éves film. Nagyon izgalmas és érdekes témát boncolgat, nagyon hihetően a vágás és a kézi kamerás jeleneteknek is köszönhetően. Izgalmas belegondolni, hogy az emberek és a gazdaság miként reagálna egy ilyen incidensre.
Különleges a hangulata, és érdekes a sztorija. Nagyon újszerű megközelítése az földönkívüliek témának. A látvány is rendben van.
Nagyon jó film, tök jó hogy dokumentum filmre hasonlít. A sztori nagyon kreatív, mindenképp érdemes megnézni. A legjobb benne, hogy minden szépen ki van találva és így a sci-fi elemek mellett valóságosnak tűnik.
a film után kicsit el lehet gondolkodni, érdekes mondanivalókat hordoz a világról és a társadalomról. amúgy teljesen jó a történet,nekem tetszett,végig érdeklődéssel figyeltem hogy mi fog történni.