TOP20: Sztárok, akik (meglepő módon) nem kaptak Oscart

Nem szükséges Oscar-díj ahhoz, hogy valaki legendás színészként vonuljon be a filmtörténetbe, mégis egy olyan jelentőségű elismerésről van szó, amely megkerülhetetlen. Lássuk, kik érdemelték volna már ki, azonban eddig egyszer sem az ő nevüket mondták ki nyertesként.

Sokan állítják ( és egyet is értünk velünk), hogy nem az Oscar-díj teszi a színészt, elég csak végignéznünk Leonardo DiCaprio, Ian McKellen vagy Gary Oldman karrierjét. Mégis sokukkal kapcsolatban az az érzésünk, hogy ennyi és ilyen kiváló alkaítások után már kijárt volna az Akadmémia elismerése. Alábbi listánkban ezúttal olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akik pályafutásuk során megérdemelték volna az Oscar-díjat.

#20
Michelle Williams

Michelle Williams

szül. 1980. 09. 09. (43 éves)
Kalispell, Montana, Amerikai Egyesült Államok
Michelle Ingrid Williams 1980-ban született Kalispell, Montanában. Már fiatalon érdeklődött a színészet iránt, kisebb sorozat- és filmszerepek után a Dawson és a haverok című tinisorozattal lett ismert, melyben Jennifer Lindley-t alakította. A szériát 1998-ban kezdték el vetíteni, és 6 évadot ért meg. Az Ezer holdben (1997)... több»
#19
John Malkovich

John Malkovich

szül. 1953. 12. 09. (70 éves)
Christopher, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
John Malkovich 1953. december 9-én született az Illinois állambeli Christopherben. Gyermekkorában zárkózott és befelé forduló volt, nem mutatkozott rejtett tehetsége, a színjátszás. A középiskolás évek alatt leginkább a sport és a zene érdekelte. Annak érdekében, hogy népszerűbb legyen, és hogy bekerülhessen az iskola... több»
#18
Gary Oldman

Gary Oldman

szül. 1958. 03. 21. (66 éves)
London, United Kingdom
Gary Oldman ikonikus gazemberek, gyilkosok, elmebetegek megformálójaként tett szert széleskörű ismertsége, idővel azonban sikerült kitörnie a negatív hős skatulyájából. Hamar világossá vált, hogy fantasztikus karakterszínész, aki bármilyen műfajban képes emlékezeteset alkotni. London egyik nyomornegyedébe született, apja nem... több»
#17
Annette Bening

Annette Bening

szül. 1958. 05. 29. (65 éves)
Topeka, Kansas, Amerikai Egyesült Államok
Annette Carol Bening  1958. május 29-én született Topekában, Kansasben, az Egyesült Államokban egy négy gyermekes család legfiatalabb tagjaként. Édesanyja, Shirley egy templomi kórus tagja és szólistája volt, míg édesapja, Arnett Grant Bening biztosítási ügynökként dolgozott. Anette-nek három testvére van, Jane, Bradley és... több»
#16
Michael Keaton

Michael Keaton

szül. 1951. 09. 05. (72 éves)
Coraopolis, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Michael Keaton (eredeti nevén Michael John Douglas) 1951. szeptember 5-én született a Pennsylvania állambeli Coraopolisban, hat testvére van. Népes családját igazi showmanként szórakoztatta már kisgyermek korában. Korán bebizonyította, hogy inkább a tettek, mint a szavak embere, hiszen idő előtt abbahagyta tanulmányait a Ken State... több»
#15
Naomi Watts

Naomi Watts

szül. 1968. 09. 28. (55 éves)
Shoreham, Kent, England, Egyesült Királyság
Naomi Ellen Watts 1968. szeptember 28-án született Shorehamben, az angliai Kent megyében. Apja, Peter Watts a Pink Floyd zenekarnak dolgozott. Naomi szülei gyerekkorában elváltak, édesapja nem sokkal ezután meghalt, bátyjával és édesanyjával számtalan költözés után végül Ausztráliában kötött ki. 14 éves korában kezdett el... több»
#14
Steve Buscemi

Steve Buscemi

szül. 1957. 12. 13. (66 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Steve Buscemi 1957. december 13-án született New Yorkban. A középiskola utolsó évében döntötte el, hogy színész akar lenni és John Strasberg színjátszó óráit látogatta. Színházakban kezdte pályafutását, színészként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett. 1980-1984 között tűzoltó is volt, ekkor kapta meg első... több»
#13
Ian McKellen

Ian McKellen

szül. 1939. 05. 25. (84 éves)
Burnley, England
Sir Ian Murray McKellen 1939. május 25-én született Burnley-ben, Angliában. Szülei Dennis Murray McKellen és Margery Lois. Nem sokkal a születése után kitört a II. Világháború, amely bár személyesen nem érintette a családot, Ian majdnem belehalt egy betegségbe, mely örökre nyomott hagyott a hangszálain. Anyja 12 éves korában... több»
#12
Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

szül. 1974. 10. 28. (49 éves)
San Juan, Puerto Rico
Joaquin Rafael Bottom 1974. október 28-án született született Puerto Ricóban. Négy testvére van, River (elhunyt 1993-ban), Summer, Liberty, Rain, mindegyikük színész. Szülei tagjai voltak a Children of God nevű szektának és Joaquin gyermekkorában beutazták egész Dél-Amerikát, közben azoban a gyerekek nem kaptak megfelelő oktatást.... több»
#11
Bill Murray

Bill Murray

szül. 1950. 09. 21. (73 éves)
Wilmette, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
William James Murray ötödik gyermekként született, összesen kilencen vannak testvérek. Szülei Edward és Lucille Murray. A showbizniszbe először idősebb bátyjával, Brian Doyle Murray-vel került be, mindketten a chicagói Second City csoport tagjai voltak. 1979-ben a Tarzoon, la honte de la jungle című filmben szinkronszínészként... több»
#10
Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

szül. 1962. 12. 22. (61 éves)
Ipswitch, Suffolk, Egyesült Királyság
Ralph Nathaniel Twisleton Wykeham Fiennes 1962-ben született, édesapja, Mark farmer és fotós, édesanyja, Jennifer "Jini" író. 5 testvére van. Fiennes Károly walesi hercegnyolcadik unokatestvére. Az egyházi fiúiskola után a Chelsea-i Művészeti és Formatervezési Főiskola és a Royal Academy of Dramatic Arts falai között végezte... több»
#9
Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

szül. 1958. 04. 29. (66 éves)
Santa Ana, Kalifornia, U.S.
Michelle Pfeiffer 1958-ban született a kaliforniai Santa Anában. Gyermekkorát Midway Cityben töltötte, majd a Golden West Egyetemre járt, ahol az Alpha Delta Pi diáklányszövetség tagja volt. 1978-ban elindult a Miss Orange megye szépségversenyen, ahol egy hollywoodi ügynök felfigyelt rá, ezután Los Angelesbe költözött, ahol... több»
#8
Johnny Depp

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (60 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
#7
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
#6
Glenn Close

Glenn Close

szül. 1947. 03. 19. (77 éves)
Greenwich, Connecticut, Amerikai Egyesült Államok
Glenn Close 1947. március 19-én született az amerikai Greenwich-ben. Michael Douglas iskolatársa volt a Choate Rosemary Hall Schoolban. Édesapja kórházat nyitott Afrikában, így a család hosszú éveket töltött el a forró kontinensen. Több generációra visszamenőleg nemesi származású, mely arroganciát és kifinomult viselkedést... több»
#5
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

szül. 1948. 12. 21. (75 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Samuel Leroy Jackson Washingtonban született, de Dél-Tenesseeben nőtt fel édesanyjával és annak szüleivel. Apja távol élt a családjától, alkoholizmusa fiatalon halálba kergette. Az atlantai Morehouse College diákja volt, először tengerbiológiát tanult, de miután csatlakozott egy amatőr színjátszó csoporthoz eldöntötte, hogy a... több»
#4
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
#3
Sigourney Weaver

Sigourney Weaver

szül. 1949. 10. 08. (74 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
A színésznő Sigourney Susan Alexandra Weaver néven látta meg a napvilágot 1949. október 8-án. Édesanyja brit színésznő, Elizabeth Inglis, nagybátyja, Doodles Weaver híres komikus, édesapja pedig Sylvester Weaver, aki az ötvenes években, a televíziózás aranykorában az NBC hálózat elnöke volt. 1961-ben a Brearley Girls Academy-re... több»
#2
Edward Norton

Edward Norton

szül. 1969. 08. 18. (54 éves)
Baltimore - Maryland - Amerikai Egyesült Államok
Edward Harrison Norton 1969. augusztus 18-án született Bostonban, az Egyesült Államokban. Apja, Edward, ügyvéd, édesanyja, Robin, tanár volt (1977-ben hunyt el rákban). Két fiatalabb testvére van, James és Molly. Már egészen fiatalon színészi karrierről álmodott, első szerepét 8 éves korában, egy színdarabban kapta. Az érettségi... több»
#1
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (49 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»