Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
#22401

dokumentum

Plácido Domingo kétségkívül a világ egyik legsokoldalúbb tenorja, aki hangjával pillanatok alatt elkápráztatja a hallgatóságot. Ötvenéves pályafutása alatt több mint... több»

Nagy rajongója vagyok az énekes munkásságának, Placio Domingo mintha csakugyan gyémántokat reggelizett volna, ez a felvétel pedig nagyon jó minőségben adja át az ő koncertjeinek a hangulatát. Csupán egyszer láttam őt élőben, de tanúsíthatom, hogy ez a koncert elhozza a... több»
#22402

NA Egyjátékos mód  (2017)

(1)

játékfilm

Szilvia férj nélkül, egyedül neveli a 17 éves fiát, Dávidot. A fiú egy virtuális szemüveg segítségével nap nap után bújik a kalapácsos Rabszolga Harcos bőrébe, aki fellázadt az... több»

Rendező: Robert Odegnal

Az ajánló megfogalmazza a film lényegét, ahogyan egy függő (akár játékos, akár alkoholista vagy drogos) észleli a világot, valamint azt, ahogyan a körülötte élő "józanok" őt látják. A felismerés után mindkét fél részéről kemény és kitartó munkára van szükség ahhoz,... több»
Csodálatos tudomány: Siker
#22403

dokumentum

A siker matematikája segítségünkre lehet abban, hogy megértsük, hogyan kaphatjuk meg az élettől, amit igazán szeretnénk. A filmből kiderül, hogyan juthatunk olcsón vacsorához, mi a... több»

A küldetés
#22404

sci-fi

Az első ember alkotta küldetés a Marsra hamarosan kezdetét veszi. A csapat tudós tagjai között van egy fiatal női pszichiáter, aki a személyzet mentális egészségéért felel. Amikor... több»

Good Kids
#22405

NA Good Kids  (2015)

(1)

vígjáték

Négy középiskolás srác az érettségi után új életet próbál kezdeni. Azonban a felnőtté válás korántsem megy olyan egyszerűen, mint azt gondolták.    több»

Olyan Amerikai pitére hajazó film, a középpontban négy fiatallal, akik az egyetem előtt állnak és még kihasználják az utolsó nyarat. Megfogadják, hogy bárhová is hívják őket mindenre igent mondanak.
#22406

zenés

A 2013-as Wacken Open Air nagyon emlékezetes fesztivál volt, nem csak a Sabaton számára. Európa legnagyobb rock és metál fesztiválján 80000-en tombolták végig a banda dalait.

#22407

TV-ben (Minimax, csütörtök 01:33)

Két nővér. Két robbanékony személyiség. Egy fedél alatt. A  vígjáték két 7 és 13 éves nővér mindennapjait meséli el. Marine még gyerek, míg Wendy, az idősebbik húga a... több»

#22408

dokumentum

A Dolma lányai egy egészen rendkívüli utazásra invitál Nepálba, ahol a tibeti buddhizmust a szerzetesnők szemén keresztül ismerhetjük meg. Nepál szívében él egy elkülönült női... több»

Rendező: Miklós Ádám

Hangok háza
#22409

animáció

A kilencéves Sára egy budapesti, belvárosi bérházban lakik, ami sohasem csendes. Egy napon új lakók érkeznek. Sára nagyon kiváncsi Balázsra, az új jövevényre, aki egy különös,... több»

Elefántok végveszélyben
#22410

dokumentum

Az Elefántok végveszélyben ismeretterjesztő filmben két hatalmas elefántcsordával ismerkedhetünk meg. Az egyik a Kilimandzsáró tövében él nagy nyugalomban és békességben, míg a... több»

Jünnani kaland Nigel Marvennel
#22411

dokumentum

Gyönyörűen fényképezett filmünk egy elképesztő világra nyit ablakot, amikor Marven befog és megvizsgál már-már teljesen kihalt teremtményeket. Nigel Kína legdélibb tartományába,... több»

Éden a Csúnyaföldön
#22412

dokumentum

A Hortobágy egyik olyan, korábban terméketlennek tartott részét ismerhetjük meg ebből a dokumentumfilmből, amelyen a 20. század közepére létrejött a halastó.

Rendező: Cséke Zsolt

Ez a mintegy 50 perces dokumentumfilm/természetfilm a Hortobágy egyik legrosszabb talajadottságú területére, a jellemző módon Csúnyaföldnek elnevezett vidékre kalauzolja el a nézőt. Sok archív filmrészlet segítségével megismerhetjük a halastavak kialakításának mikéntjét,... több»
A remény hullámhosszán...
#22413

dokumentum

1956. október 23-án fegyvertelen tüntetők érkeztek a Magyar Rádió épülete elé. Az volt a céljuk, hogy követeléseiket közzé tegyék. A párt és rádiós vezetők ezt megtagadták... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Ahol a citrom virágzik – Édes utazás az Alpoktól Szicíliáig
#22414

dokumentum

A boltok polcairól és a zöldségeseknél sárgán mosolyognak ránk, pedig még zöldek, azaz éretlenek, és csupán a fogyasztók egy szűk rétege tudja, milyen változatosan lehet... több»

Szeretetnepper
#22415

rövidfilm

Egy roma ikerpár - egy maffiavezér és egy lelkész - történetének feldolgozása nem mindennapi módon. Egy intézetből indulnak, majd kettéválik az útjuk. A film az önzetlen szeretet... több»

Rendező: Király Márk

Szereplők: Gesztesi Károly

#22416

animáció

Szentpétervár 1874. Mogyeszt Petrovics Musszorgszkij orosz zeneszerző néhai barátja Viktor Hartmannak a reprospektiv kiállításmegnyitójára sétál, a múltba merengve érkezik meg... több»

Rendező: Javorniczky Nóra

Szabó Magda világsikere
#22417

dokumentum

Külföldön a legismertebb és legtöbbet fordított magyar író Szabó Magda. Műveit több mint 40 nyelvre fordították le, többre, mint a Nobel-díjas Kertész Imrét, vagy a korábbi... több»

Valami mában - Kiss Anna költő, drámaíró portréja
#22418

életrajzi

Kiss Anna különböző (magyar, európai, finnugor, ázsiai, amerikai, izlandi) folklór- és egyéb archaikus források felhasználásával, több műfajban is sajátos, egyéni hangú művekkel... több»

#22419

dokumentum

Edgar Rice Burroughs első Tarzan regénye több mint száz éve, 1912-ben jelent meg először. Számtalan feldolgozása született, filmek, rádiójátékok, képregények, és Tarzan, a főhős... több»

Tarzan talán az egyik legismertebb hősfigura világszerte (mondhatjuk úgy is, hogy az egyik első "szuperhős", még ha sebezhető és emberi lény is, nem pedig valami halhatatlan entitás), és számtalan formában – regényekben, képregényeken, filmekben stb. – keltették őt "életre".... több»
Az evolúció múltja és jövője
#22420

dokumentum

Dokumentumfilmünk egy különleges tudomány kutatás keretében mutatja be, hogy a genetika miként támogatta mindeddig az emberi evolúció folyamatát, és hogy feltételezhetőleg a... több»