Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Medvék - A legnagyobb túlélők
#36701

dokumentum

TV-ben (Viasat Nature, csütörtök 01:33)

Követjük észak-amerikai medvék három faját, amint küzdenek az életben maradásért egy sebesen változó világban; nem feltétlenül a legerősebb fog életben maradni, hanem a... több»

#36702

horror

A Földet egy idegen civilizáció támadja meg. Úgy tűnik, hogy a hadsereg tehetetlen a pusztító erejű támadások ellen, azoban feltűnik a színen egy hős, aki eldöntheti az egész... több»

#36703

dokumentum

A csillagászok szerint a Föld egén 2013 végén láthatóvá váló ISON az utóbbi idők leglátványosabb üstököse lesz, melynek fénye a teliholdéval vetekszik majd – amennyiben a Nap... több»

Egy munkás szemben a munkáshatalommal
#36704

dokumentum

A film Rácz Sándornak állít emléket, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a nagyközönség által még nem látott archív anyagok feldolgozásával. A film alapját azok... több»

Magyarok Világszépe - Út a döntőig
#36705

dokumentum

Az idei évben útjára indul a Magyarok Világszépe világverseny. A világból azon hölgyek jelentkezését várják, akik igazoltan tudják bizonyítani magyar származásukat, valamint 17.... több»

Mare Nostrum: A Concert, a Journey
#36706

dokumentum | zenés

"Egy utazás a hangba és a csendbe, más kultúrákba a messzi Afrikában, át a tengeren, régi barátokhoz, vissza önmagunkhoz." több»

Afrika vad arca: Dinasztiák
#36707

dokumentum

Botswana állatvilága ennél sokszínűbb és változatosabb nem is lehetne, a különböző fajok életcélja azonban azonos: fenntartani fajtájuk vérvonalát. Ehhez azonban először párt... több»

A város szerelmese - Finta József építész
#36709

dokumentum

A kiváló építész stúdiójából kilépve bemutatja a nézőknek a mai Budapest városképét meghatározó épületeit, megosztva velük a benne élő művész és józan mesterember örök... több»

Rendező: Kovacs Laszlo

Jégkorong Világkupa - Összefoglaló
#36710

sportfilm

A Jégkorong Világkupa nemzetközi versenyt 2004 óta, most először rendezik meg Torontóban. A nyolccsapatos tornán két csoportban küzdenek meg a világ legjobb hokisai: az A csoportban az... több»

Így készült a David Attenborough: A Nagy-korallzátony
#36711

dokumentum

David Attenborough közel hatvan éve járt először a Nagy-korallzátonynál. Most visszatér, hogy feltárja, hogyan keletkezett a zátony, és hogy megismerkedhessen a lakóival. több»

Új életre kelt bábok - A.Tóth Sándor és művészete
#36712

animáció

A. Tóth Sándor (1904-1980) festő, bábművész, rajztanár volt, kalandos élete során kapcsolatba került a leghíresebb francia avantgárd alkotókkal, bábjai bejárták a világot, de... több»

Rendező: Kiss Sándor

Utunk a Marsra a SpaceX
#36713

dokumentum

A ’Mars – Utunk a vörös bolygóra’ c. sorozat első évadában izgalmas tudósításokat láthattunk az Elon Musk alapította, egy leendő marsi misszió előkészítésén dolgozó SpaceX... több»

Madagaszkár legendás makijai(Madagaszkár legendás lemúrjai)
#36714

dokumentum

Madagaszkár buja bambuszrengetegei és mészkövön növő hatalmas erdőségei egy különös állatnak szolgálnak otthonául: a karizmatikus gyűrűsfarkú makinak, mely leleményesebben... több»

Én vagyok Herkules
#36715

dokumentum

A romániai Krassó-Szörény megyében lévő Baile Herculane, vagy ahogy mi ismerjük, Herkulesfürdő az egyik legrégebbi fürdőhely Európában. Az itt fakadó vizek csodálatos gyógyító... több»

#36716

NA Moon Girls  (2016)

rövidfilm

1969-ben két lány el akarja készíteni a saját sci-fijét. Szövetkeznek a szomszéd fiúkkal, de a barátság kezd kicsit más jelleget ölteni.

Vulkán
#36717

NA Vulkán  (2018)

vígjáték

Sorozatos furcsa véletlenek következtében Lukas, az EBESZ katonai missziójának tolmácsa a dél-ukrán sztyeppén lévő távoli városban reked. Egy színes, helyi lakosnál, Vovánál... több»

Jamie egyszerű és gyors karácsonyi kajái
#36718

dokumentum

Akárcsak a hétköznapi fogásokhoz, a karácsonyi menü elkészítéséhez is mindössze öt hozzávalót használ fel Jamie, bizonyítva, hogy a fantasztikus ételek nem a végtelen... több»

#36719

dokumentum

Az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban című dokumentumfilmben két különleges írónő életpályájával és munkásságának jelentőségével ismerkedhetünk meg. Ignácz Rózsa... több»

Rendező: Oláh Kata

Polgár Judit 40 – A sakk királynője
#36720

dokumentum

Polgár Judit a legsikeresebb női sakkozó a sportág történetében. A filmben kötetlenül mesél a kezdetekről, a későbbi sikerekről, miközben pályatársak, rokonok, ellenfelek is... több»