Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Idegenek
#66621

NA Idegenek  (1979)

játékfilm

A tévéjáték az író Gerendaház és az Éjfélkor a menedékházban című novellájából készült. Két önálló történet, mégis hasonlítanak egymásra. Mindkettő a házastársak... több»

Világok határán - barlangok
#66622

dokumentum

Szemlőhegyi barlang, Pálvölgyi barlang, Gül Baba forrás, Gellért gyógyfürdő, Király fürdő, Lukács gyógyfürdő, Rudas gyógyfürdő, Széchenyi gyógyfürdő, Török fürdő.... több»

Rendező: Bélafalvy Balázs

#66623

családi

Steve Bellafiore egy 17 éves középiskolás végzős srác, aki úgy dönt, elindul a Kongresszus egy székéért, hogy megóvja szeretteit. több»

Farsangi hagyományőrző kaláka Kézdivásárhelyen
#66624

dokumentum

Az 1990-es rendszerváltás óta hagyománnyá vált Kézdivásárhely főterén a farsangtemtés. Ilyenkor a város apraja-nagyja kíváncsi a környékbeli falvakból érkező farsangolókra,... több»

Rendező: Makó Andrea

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin
#66625

Terence McDonagh velejéig korrupt, drog- és szerencsejáték-függő nyomozó, aki a Katrina hurrikán sújtotta New Orleans-ban nyomozni kezd egy szenegáli család meggyilkolása ügyében.... több»

Remeteidő
#66626

NA Remeteidő  (2007)

Pusztaszentpéter egy majdnem kihalt település az Őrség és Göcsej határán. Egyedüli lakója, Devecz Oszkár állatokat tart, közben a magfizikáról elmélkedik...

H. C. Andersen: A kis hableány
#66627

animáció

Andersen mindenekelőtt meseíró. Aki a nevét hallja, annak azonnal valamelyik közismert meséje jut az eszébe. Az óceán mélyén él a Tengerek Királya, hat leányával. Marina, a... több»

Írország
#66628

NA Írország  (2003)

road movie

Dublinban gyönyörűek a György-korabeli régi házak, impozáns a Trinity College és a katedrális, lenyűgöző a tűnek nevezett hatalmas oszlop az O'Connor út végén, bár az ír... több»

Rendező: Meronka Péter

Állomás – Kutyából nem lesz szalonna
#66629

játékfilm | vígjáték

Józsi kihallgatja Ervin egy telefonbeszélgetését, de azt tökéletesen félreérti. Ezáltal meg van győződve arról, hogy az elmúlt időszak kellemetlenségei mögött Ervin sunyi... több»

Töredék - Gaál István
#66630

dokumentum

A film Gaál István 2004 júliusában és 2007 májusában Velencében forgatott képei, valamint "Bartókkal Velencében" és Folyamatos áttűnések" című írásai felhasználásával készült.

#66631

rövidfilm | vígjáték

Egy megsebesült nő menekülni próbál, de elakad az a lift, amelyikben éppen tartózkodik.

Kállai Ferenc
#66632

életrajzi

"Életpályája, színházi és filmszerepei fontos részét képezik a Kállai Ferencről készített filmünknek, jómagam azonban még fontosabbnak tartom azokat a szép, ironikus... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

És a nyolcadik napon
#66633

dráma | játékfilm

Mam egyedülálló nő, aki környezete ellenállásával szemben vállalja, hogy gyermeket szül. Az egész-
séges, gömbölyű újszülött helyett azonban egy Down-szindrómás kisfia... több»

A túlélés stratégiái
#66634

dokumentum

A társadalmi, politikai és kulturális változásokra mindig az átlagosnál jóval érzékenyebben és gyorsabban reagáló BBS Közeljövőkutatás című sorozatának egyik darabjában a... több»

Rendező: Mész András

Medicik és magyarok
#66635

dokumentum

A műsor Firenze és Magyarország több évszázados történeti, politikai és kulturális kapcsolatait mutatja be a 14. századtól egészen a 18. századig.

Rendező: Erdőss Pál

Izmos királylányok
#66636

animáció

Az öreg király 12 lánya minden éjszaka eltûnik. Senki nem tudja hol járnak, merre járnak. A király eldönti, hogy végére jár a rejtélynek.

Rendező: Farkas Júlia

#66637

dokumentum

Filmio

Megismerhetjük az Ózdi Kohászati Üzem dolgozóinak sorsát a rendszerváltás során, amikor az intézmény szétesőben volt. A dokumentumfilmek első darabja a Szorításban, ami... több»

Rendező: Almási Tamás

#66638

NA Game On  (2007)

dokumentum

Egy német játék show, amely heti rendszerességgel informálja a nézőket a játékokra vonatkozóan, komoly hangvételben is, de leginkább a komédia elemeit felhasználva. több»

Parkélet
#66639

NA Parkélet  (2003)

dráma | rövidfilm

Hová tűnik a tudat, merre kalandozik az emlékezet, ha nincs a jelen racionalitásába, számok, adatok ismeretébe zárva? A rövidfilm két idős hölgy egy hétköznapi délutánjának... több»

Mahler: Ezrek szimfóniája
#66640

zenés

Az ünnepi koncerten Sólyom László köztársasági elnök köszönti az ezeréves egyházmegyét.A rendezvény zeneszakmai partnere a Pannon Filharmonikusok kibővített zenekara. Vezényel:... több»