Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Apa - Egy hit naplója
#69321

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»

Vulcanus isten otthonában
#69322

dokumentum

A Stromboli vulkán amolyan geológiai modell – az évszázadok óta többé-kevésbe folyamatosan és azonos jelleggel működő vulkánok mintaképe. Állandó kitörései révén a... több»

Kísérleti nyúl
#69323

dráma | rövidfilm

Kimentem a rétre.Nem volt ott senki.Sütött a nap.Megláttam az árnyékomat.Csináltam róla egy filmet.Ennyi.

Rendező: Káldy László

Szereplők: Káldy László

#69324

dráma

Amikor Tate találkozik Miles-szal, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra. Még csak nem is barátok. De mégis kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Egyikük sem akar szerelmet, ezért... több»

A mi kis városunk
#69325

Szerethető városban lakni - ez minden városlakó vágya. Ebben a műsorban a civilek is lehetőséget kapnak arra, hogy kitalálják, mit kezdenének egy térrel, egy épülettel vagy akár... több»

Mascagni: Parasztbecsület - egyfelvonásosd opera -Közvetítés a Krisztus Király Plébániából
#69326

Egyfelvonásos opera. Felelős szerkesztő: Esztergályos Máté Károly. Vezető operatőr: Sibalin György. Rendezte: Molnár Marica, Petrovics Eszter. Pietro Mascagni Parasztbecsület című... több»

Mondatlan múlt (Mondatlan múlt)
#69327

dokumentum

Vértessomlón a történelem meglehetősen összekuszálta az emberi és tulajdonviszonyokat. Az eredetileg svábok lakta kis települést ugyan nem érte el az 1946-os kitelepítés, de nagyon... több»

Húzzák a nótánkat
#69328

dokumentum

A falusi kultúrház, hogy fenntartsa magát, társul a kocsmával. Közös a haszon, mindenki jól jár, csak a közművelődés húzza a rövidebbet.

Rendező: Zombori Katalin

Amerikai csimpánz
#69329

dokumentum

Az Egyesült Államokba az elmúlt 40 évben egyetlen vad csimpánzot se vittek be. Ilyen körülmények között felmerül a kérdés: Vérfrissítés hiányában az elszigetelt, fogságban élő... több»

Nagy Gáspár: Késői hódolat
#69330

életrajzi

A Költői percek ezúttal Nagy Gáspár életművébe nyújt betekintést. Meghallgathatjuk a költő saját előadásában Késői hódolat című versét.

Rendező: Mérei Anna

103 szerda
#69331

NA 103 szerda  (2012)

rövidfilm

Mintha most válság lenne, mintha mindenki menni akarna... De hogy volt ez korábban? Nem felejt az ember gyorsabban, mint kellene? A magyar történelem válságok krónikája, és az állandó... több»

Rejtélyes viszonyok
#69332

játékfilm

Erich Emmanuel Schmitte színdarabjának a Játékszínben készült televíziós felvételét láthatjuk Huszti Péter és Rátóti Zoltán előadásában. A kamaradráma egy titokzatos szerelmi... több»

#69333

A Filmvászon Legendái című sorozatban Hollywood legragyogóbb csillagai vonulnak fel - estéről estére egy-egy kiemelkedő tehetségű színész vagy rendezőóriás életútjával... több»

Teljes töredék
#69334

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Szigetváron, a vár mellett felállított millenniumi emlékmű keletkezésének történetét eleveníti fel.

Rendező: M. Nagy Richárd

Ha beköszönt a világvége
#69335

dokumentum

Az izgalmas dokumentumfilm bemutatja azt a hatalmas és precíz gépezetet, amely fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy az Egyesült Államok kezelni tudja a legszélsőségesebb eseményeket is.... több»

Egymillió fontos hangjegy
#69336

játékfilm

A Magyar televízió popzenei műsora az 1980-as években futott a televízióban. Olyan hangfelvételek csendültek fel a képernyő előtt, melyet még a rádiók sem játszottak - vagy azért,... több»

#69337

vígjáték

Két bandatag egy házban ragad, amelyet képtelenek elhagyni.

Vargabetű
#69338

NA Vargabetű  (2002)

dokumentum

Dokumentumportré három halmozottan hátrányos helyzetű fiatalról, akik a Varga László vezette Vargabetű Klub-műhely segítségével próbálnak szakítani pokoli gyermekkoruk... több»

Rendező: Kékesi Attila

Vadászat az orosz tigrisre
#69339

dokumentum

Chris Morgan brit ökológus és Sooyong Park koreai kameraman Oroszország keleti erdeiben próbálják lencsevégre kapni a szibériai tigrist, mely eddig csak Sooyongnak sikerült. több»

#69340

dokumentum

Dokumentumfilm egy ausztráliai madárról, amely állítólag kihalt a 19. század végén.

Rendező: Robert Nugent