Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69341

NA Max & Me  (2018)

animáció

A zsémbes öregember, Gunter megpróbál kijönni egy rémesen rossz kölyökkel, DJ-vel, akit a lengyel pap, Maximillian Kolbe életének példázataival igyekszik megnevelni.

A fényesség titkainak tudója
#69342

életrajzi

Zsolnay Vilmos egy - csak lovas kocsival megközelíthető - magyar kisváros egyik fazekasműhelyét Európa legrangosabb kerámiagyárai közé emelte. Kiváló újító és szakember volt, aki... több»

Rendező: Duló Károly

Buszok, luzzuk, virágok - Málta színei (Buszok, luzzuk, virágok - Málta színei)
#69343

dokumentum

A filmből nem csak a legkisebb szigetállamot ismerhetjük meg, de megtudhatjuk azt is, mik azok a luzzuk.

Pompadour bikiniben
#69344

Vajon melyik az igazi? Az operett vagy a musical? Ezen vitatkozik nagyapa és unoka, idősebb és fiatalabb generáció.

#69345

krimi | vígjáték

A film története szerint egy átlagos srácot elcsábít egy gyönyörű misztikus nő. Hősünknek ezt követően arra kell ráébrednie, hogy egy rémálomszerű forgatókönyv részévé... több»

Rendező: David Pope

Szereplők: Justin Chatwin

H2O
#69346

NA H2O  (1996)

kísérleti film

A vízről, a hajnalról, a torzításról...

Rendező: Erdély Mátyás

Pulykatámadás!
#69347

dokumentum

Az egy órás, hálaadás-napi különkiadásban különleges házi videókat láthatunk pulykatámadásokról, és meghallgathatjuk a meglepett túlélők beszámolóit. több»

#69348

dokumentum

A legmagasabb hegyek Európában mindig is egy erős akadályt jelentettek Európa kellős közepén. Ugyanakkor az Alpok, az izgalmas kalandok világa, várja Önt. Ebben a filmben egy... több»

In Limbo
#69349

NA In Limbo  (2018)

thriller

Egy férfi menyasszonya öngyilkos lesz, aminek következtében örökre a purgatóriumba kerül, ám szerelme nem nyugszik bele a helyzetbe, és felkerekedik, hogy megmentse kedvesét. több»

Modern etnika
#69350

dokumentum

A film a Modern Etnika művészeti csoport munkáit mutatja be: hogyan jelenik meg a népművészet egy iparművészeti alkotásban vagy a modern öltözködésben.

Rendező: Mátis Lilla

#69351

krimi

Mario Latona és csapata fiatalkorú bűnözők. Mario dédelgetett álma, hogy igazi gengszterré váljék, mint bácsikája, Frank, aki egy középvezető a helyi maffiában. De csak szép... több»

Rabja vagyok az életnek (Rabja vagyok az életnek)
#69352

életrajzi

"A Rabja vagyok az életnek című dokumentumfilm sokoldalú képet ad Maneszes Márton magyarszováti prímásról, aki - ahogy vallja magáról -, nem csak muzsikus, hanem elsősorban kántor,... több»

#69353

dráma

Egy férfi egyre inkább tart a vírustól, miközben a felesége egészségügyi dolgozóként küzd a járvány ellen. több»

Úz-völgyi hegyomlás
#69354

dokumentum

A II. Világháború legvégén véres dráma zajlott le a Keleti -Kárpátok ormai között , az Úz patak völgyében. A szovjet hadsereg előnyomulása során összeomlottak a székely... több»

The Match
#69355

NA The Match  (2020)

dráma | sportfilm | történelmi

A film megtörtént esemény alapján készült. 1944 tavaszán, Hitler születésnapja apropóján a nácik futballmérkőzést rendeztek, melyen magyar foglyok szálltak versenybe a náci elit... több»

Éjszakai kultúrtörténeti hadgyakorlat
#69356

animáció

A "háborúk krónikája", mint történelmi koncepció és a kultúrtörténet átfogó megközelítése között feszülő ellentmondás példázata érettségizetteknek és modern analfabétáknak.

Eltüsszentett birodalom
#69357

vígjáték

A király kihirdeti: ha eltüsszenti magát, akkor az egész birodalomban azt kell mondani: egészségére. A juhász megtagadja a jókívánságot és kijelenti: csak akkor engedelmeskedik, ha a... több»

Téli hadjárat
#69358

rövidfilm

Füst Milán: Ez mind én voltam egykor című írásának részleteire épül a film, mely a Közjáték sorozatban készült.

Rendező: Enyedi Ildikó

#69359

játékfilm

Ödön, a vállallatigazgató gáláns kalandba keveredik egyik beosztottjával egy hotelszobában. A szomszédos szobában rablók osztoznak a zsákmányon, Ödön a rendőrségre rohan, és... több»

Posztónadrág
#69360

családi

Kazi Antal nagyszabású animációs filmjében egy nadrág hosszú útra indul. Kazi Antal nagyszabású animációs filmjében egy nadrág hosszú útra indul. Kazi Antal nagyszabású... több»