Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Az igazi fekete párduc
#71682

dokumentum

A közelmúltban egy egészen különleges új lakója akadt a délnyugat-indiai Kabini-erdőnek: egy igazi fekete párduc, mely nemcsak élni és vadászni, de egyenesen uralkodni szeretne ezen a... több»

Az agyafúrt költő
#71683

életrajzi

"Az agyafúrt költő", Orbán Ottó a közelmúltban hunyt el. Az egyik legjelentősebb kortárs lírikusunk volt. A film akkor készült, amikor egy nehéz műtéten esett át, visszatért a... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

A sötétség titkai – Csak szívatlak!
#71684

horror

Egy testvérpár egy családi esküvő felé vezető úton egy motelben száll meg, ahol egy éjszakán át ijesztő viccek sorozatát kell átélniük. több»

Egy nap története
#71685

dráma

1944. október 15. Budapest. Teresa, a fiatal zsidó nő félve megy az utcán, és látja, amint zsidó gyerekeket terelnek ki egy csillagos házból. Az ő fia, Péter otthon van, nem jöhet ki... több»

#71686

dokumentum

Minden évben megrendezésre kerül Magyarország egyik "legszebb" rendezvénye, a Magyarország szépe névre keresztelt szépségverseny, melyben az ország legattraktívabb hölgyeivel... több»

A thai mentőakció
#71687

dokumentum

Thaiföld északi részén egy messzi barlangban rekedt iskolai focicsapat és a barlangi mentők szívszorító története, akiknek hihetetlen versenyt kellett futniuk az idővel. több»

A Nékosz-legenda
#71688

dokumentum

A népi kollégiumi mozgalom a negyvenes évek elején indult, és rövid virágzás után az évtized végére be is fejeződött, azaz bedarálta a Rákosi- rendszer. A hatása viszont máig is... több»

Ízőrzők: Kerekegyháza
#71689

dokumentum

Ízőrzők Kerekegyházán, ebben az árnyas, szépen virágosított alföldi kisvárosban. Amilyen tiszta, rendezett a település olyan dolgosak, közvetlenek, kedvesek a lakói is. A... több»

Rendező: Móczár István

Megjósolni egy cápatámadást
#71690

dokumentum

Greg Skomal tengerbiológus és Joe Merchant meteorológus meghökkentő dolgot állítanak: szerintük a cápatámadások éppen úgy előrejelezhetők, mint például az időjárás... több»

Írottkő Natúrpark
#71691

dokumentum

1997-ben alakult meg az Írottkő Natúrpark a természeti és kulturális értékek megőrzésére. Egy gyönyörű hegység évekig szigorúan zárt világa most láthatóvá válik. Nagyon... több»

Rendező: Szabados Tamás

#71692

horror | musical | vígjáték

Egy nőnek elege lesz erőszakos férjéből, és megöli őt. Azonban elégedetlen azzal, ahogyan a férfi meghal, ezért egy feltámasztó klinika segítségével újra életri kelteti a... több»

A nomád - Vezeklés a XXI. században
#71693

dokumentum

Egy különös, tehetséges, de a társadalom és a családi élet hagyományos kereteibe beilleszkedni képtelen ember kallódásának majd nyomtalan eltűnésének története, amely jó alkalom... több»

Rendező: Halmy György

Miffy kis és nagy kalandjai
#71694

animáció

Leesik a hó, és Miffy egy kismadarat talál kint a kertben. Szeretne gondoskodni róla a nagy hidegben, ezért egy kis kenyérmorzsával behívja a házba a madárkát. A madarak azonban nem a... több»

Csajkovszkij: Csipkerózsika
#71695

zenés

Csajkovszkij klasszikus balettje a Brit Királyi Operaház előadásában. több»

Rendező: Marius Petipa

Szereplők: Marianela Nuñez

A negyedik menet
#71696

dokumentum

Díj:1970 - Cortina d'Ampezzo: miniszteri serleg

Rendező: Borsodi Ervin

Magyar utas
#71697

NA Magyar utas  (2000)

dokumentum

Ünnepek tájékán megtelnek a vonatok, repülők, autópályák és a határon túlra induló buszok. Özönlenek haza a határon túl élő magyarok. Hol van az otthon? Igaz-e az a kijelentés,... több»

Rendező: Farkas György

Ballada
#71698

NA Ballada  (2005)

dráma | rövidfilm

A minimalista film egy festmény-hátterek által kreált világban meséli el balladisztikus történetét. Miközben elidegeníti a nézőt a helyzetek valóságától, arra invitálja, hogy ezt... több»

Szardínia, a sokarcú sziget
#71699

dokumentum

Szardínia sokszínű vidék. Vad rengetegek, hóval fedett hegyoldalak. Egy sziget, ahol színpompába öltöznek a rétek, és ahol pusztító tüzek tarolnak le mindent. Sötét, föld alatti... több»

Tündérszép leány
#71700

kísérleti film | rövidfilm

A szereplők miközben eljátsszák a történetet (egy roma lány megvásárlását és áruba bocsátását), elmondják véleményüket az általuk alakított figuráról.