Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Ősi kapocs
#72381

NA Ősi kapocs  (2005)

dokumentum

Budapest vendége volt a Magyarok Világszövetségének meghívására Mario Alinei, az ultrechti egyetem emeritus professzora, akinek a magyar-etruszk nyelvrokonságról szóló... több»

Rendező: Jaksi Kornél

Egy őrült éjszaka
#72382

vígjáték

Két ellenőr érkezik a csemegeüzletbe nem sokkal zárás előtt, és azonnal leltárt rendel el. Az üzletvezető mindent elkövet, hogy ne derüljenek ki a boltban előforduló kisebb-nagyobb... több»

André de Toth, a rendezők rendezője
#72383

dokumentum

1913. május 15-én született, 2002. október 27-én meghalt az amerikai film noir egyik legnagyobb mesterének tartott André de Toth. Öt magyar film megrendezése után, 1939 telén Londonba... több»

Rendező: Sólyom András

Csodás leletek: a természet ősi kincsei
#72384

dokumentum

Fortey professzor egy ősi vulkanikus tó maradványainál bukkan lenyűgöző leletekre. több»

1956 nyomában
#72385

dokumentum

1956. október 23-án a magyar nemzet felkelt, hogy kitörje magát a szovjet rezsim szorításából, melynek uralma egész Kelet-Európára (az ún. szovjet blokkra) rátelepedett a második... több»

Hazatérés
#72386

NA Hazatérés  (2007)

dráma | rövidfilm

Egy nagyvárosban játszódik a történet, egy téli estén.A negyvenes, jól szituált építészmérnök, aki több éve Angliában él, minden karácsonykor hazalátogat szüleihez... több»

Rendező: Jóvér Csaba

#72387

dráma | rövidfilm | vígjáték

Ryan egy olyan cég alkalmazottja, amely a legrosszabb esetekre próbál forgatókönyveket készíteni. Egy alkalommal ki kell szállnia egy nőhöz, ami teljesen megváltoztatja az életét. több»

Háborgó vizeken
#72388

dokumentum

A ma kilencven éves tengerészkapitány visszaemlékezéséből megtudhatjuk, hogyan szervezték újjá az 1920-as években Magyarországon a kereskedelmi tengeri hajózást, s hogy a nyolc... több»

Rendező: Linszki Iván

Szárnyak zenéje - Nagy László portré
#72389

dokumentum

A XX. század egyik legnagyobb tehetségű magyar költőjének teljes életművével mindeddig adós volt az MTV. Börömbei András irodalomtörténész 30 percbe sűrítve igyekszik a poéta... több»

Rendező: Jánosi Antal

A történelem rejtett oldala
#72390

dokumentum

Miután a Szovjetúnió 1939 -ben lerohanta Finnországot, Magyarországról 344 önkéntes indult a megtámadott állam segítségére. Teleki Pál miniszterelnök fegyveres semlegességünkre... több»

Kisvárosi Mozi
#72391

dokumentum

Egy visszhangtól hangos, üresen kongó, kisvárosi mozi haldoklik. Minden vetítés előtt, a pénztárosnő és a mozi igazgatója lélegzetvisszafojtva, ablakredőnyön keresztül lesik, hogy... több»

Rendező: Bálint Arthur

Szereplők: Hadnagy Ferenc, Joó Margit

#72392

dráma | rövidfilm

A szerelem újra bekopogtat Joo-Won életébe, de a férfi nem tudja, hogy ez igazi szerelem-e, vagy csak vonzalom.

Rendező: Sergio Zaciu

Szereplők: Monica Cho, William Jeon

Magarok Nepálban
#72393

dokumentum

A nepáli magarok ősi vallása a sámánizmus. Anne De Sales francia sámánkutató mondandójával keretbe foglalja azokat a ritka felvételeket, amelyeket egy sámánszertartáson forgattunk.

Tudósok nyomában (München)
#72394

dokumentum

A Münchenben található Deutsches Museumot mutatja be a film, amely a világ legnagyobb tudomány és technikatörténeti gyűjteménye. Az 1925-ben alapított - a II. világháborúban nyolcvan... több»

Rendező: Váradi Gábor

To the Wall
#72395

NA To the Wall  (2015)

(4)

dráma

John Paul George édesapja a vietnami háborúban esett el. Édesapja katonai tárgyai között keresgélve rábukkan egy levélre, melyen talál egy nevet, aki az apja legjobb barátja volt. John... több»

#72396

NA The Dome  (1970)

thriller

Az élethű hologram-technológia megalkotói bajba kerülnek befektetőik miatt, és nem látva más kiutat, a hologramokat bűnözéshez használják fel. Miután egy megtervezett rablás balul... több»

Csehország (Cseh világörökségek)
#72397

road movie

A műemlékekben igen gazdag főváros, Prága nem az egyetlen hely Csehországban, ahol jelentős értékekre bukknhatunk. Számos hely van még az országban, amely a világörökség része.... több»

Rendező: Meronka Péter

Múltidézés
#72398

dokumentum

1957-ben alakult a Duna Művészegyüttes. Tanító célzatú és szórakoztató műsorok alkották a repertoárt akkoriban. A későbbi évtizedekben egyre nagyobb hangsúlyt kapott a... több»

Rendező: Juhász Zsolt

A korona aranyból van
#72399

játékfilm

1561-et írunk. Skócia élén Stuart Mária uralkodik. A történelmi ihletésű tévéjáték a skótok királynőjének udvarába enged bepillantást, előrevetítve a történelem... több»

Szín-játék
#72400

rövidfilm

A film Mesélője egy történetbe kezd, amelynek szereplői a Cserkész, aki cserkészkedik, az Erdőkerülő-író-favágó, aki erdőt kerül, ír, és fát vág, a Sintér, aki végzi a... több»

Rendező: Mráz Ferenc